Luonnon helmassa keskellä kaupunkia

Viime aikoina olen tutustunut uusiin ystäviin. Nämä ovat herra tai rouva City-Hänis (valitettavasti en voi kertoa kumpaako sukupuolta nämä ystäväni edustavat) ja pikkuruinen orava.

Sunnuntai iltana olin tulossa lenkiltä pururadalta ja pihassa tällainen pikkuruinen oravanpoika tuli vastaan. Ihan kirjaimellisesti niin vastaan, että meinasi kiivetä housunlahjettani ylöspäin. Hieman piti siinä peruutella, eikä tämä pikkuinen kymmensenttinen otus tajunnnut pelätä ollenkaan. Minä ehdin kyllä hieman pelkäämään, että jos se vaikka puree minua, niin ja sairastaa vesikauhua ja minä en pääsekään töihin! Onneksi orava kiipesi viereiseen sireeniin, tosin hieman oli raasulla vaikeuksia keikkua ohuilla oksilla ja ihan ei meinannut oksat edes tuon otuksen painoa kestää ja hetken aikaa näytti jopa siltä, että joudun oravan pelastuspuuhiin sen juututtua oksanhankaan kiinni.

Viime aikoina pihassamme on liikuskellut myös toinen karvainen otus nimittäin City-Hänis. Tämäkään ei paljon ihmistä säikähdä, sillä ihan parin metrin päähän antaa tulla. Ei sentään yritä kiivetä housunpunttia ylöspäin. Olisin halunnut käydä viemässä otukselle porkkanoita, mutta kuulemma en saa tehdä niin… Muutamaan päivään ei tätä pupua näkynyt pihapiirissä ja hetken luulimme jonkun tehneen siitä paistin. Eilen illalla se kuitenkin palasi apajilleen meidän makuuhuoneen ikkunan alle.

Kaksi päivää olen myös seurannut yhden häniksen puuhia työpaikan ikkunasta. Tänä aamuna tämä työpaikan hänis oli aamusateessa aamupesulla sukien itseään paraati kuntoon. Yleensä otuksen edesottamuksia saa seurailla tiimihuoneen ikkunasta ruokatauon aikaan (siis minulla todellakin on muutakin tekemistä töissä, kuin Häniksien vahtaaminen). Kuulin tänään, että häniksiä on pyörinyt iät ajat työpaikkani ympärillä ja ilmeisesti niillä on pesä läheisessä pusikossa. Vaikka hänikset saavat paljon tuhoja aikaan puutarhoissa, niin on ne silti aika viattoman suloisia näin kaupungissa. En ehkä tykkäisi otuksista niin paljon, jos ne jyrsisivät minun kirsikkapuutani.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>