Kotiovelta Ikeaan kymmenessä minuutissa

Tänään se vihdoin tapahtui, olin ensimmäistä kertaa Kuopioon torstaina avattavassa Ikeassa. Tänään Ikean ovet aukenivat kuitenkin työntekijöiden perheille ja ystäville ja näin ollen minäkin sain kutsun tuonne tavarataivaaseen jo tänään. Family kortin omistajille kutsu tuli tänään ja he voivat vierailla ennakkoon Ikeassa keskiviikkona. Torstaina en todellakaan suosittelisi ko. paikkaan menemään, sillä ruuhkat mahtavat olla melkoiset. Tosin aina löytyy niitäkin, joiden on pakko päästä sinne ensimmäisenä päivänäkin…

Nytkin parkkipaikalla oli jo tungosta, vaikka kutsulippujen määrä oli tuhat kappaletta. Sillä parkkipaikat eivät ole kokonaan vielä valmiit. Puolesta paikoista puuttui vielä asfalttikin. Pojat tosin vääntään siellä hommia yötäpäivää, jotenka tilanne voi olla toinen jo torstaina. Tosin Savon Sanomissakin vartoiteltiin jo ruuhkasta moottoritiellä.

Sen kummempia seremonioita ei Ikeassa tänään ollut vaan tarjontaan sai tutustua aivan omaan tahtiinsa. Ensin tietenkin kierretiin yläkerran näyttelyt, joita on ollut rakentamassa ja suunnittelemassa italialaisia ja amerikkalaisia sisustussuunnittelijoita. Viikkokausia on pelkästään huonekaluja pystytetty paikoilleen, joten ihan kaikki pienet yksityiskohdat eivät vielä olleet paikoillaan, kuten esimerkiksi monesta tuotteesta puuttui vielä hintalappu.

Meille Ikeasta kertoi tarkemmin Kyösti huonekalupuolelta. Pitkää päivää on tehty, jotta savolaisillekin saataisiin oma Ikea. Saa nähdä kuinka tämä tulee vaikuttamaan muiden paikallisten huonekaluliikkeiden tarjontaan ja hintoihin. Arvelisin varsinkin pienempien liikkeiden kärsivän tästä.

Huonekaluosaston jälkeen suuntasimme tietenkin ravintolaan nauttimaan jo kulttimaineeseen päässeistä lihapullista. Teollisiksi pulliksi ovat ihan hirmuisen hyviä ja propsit ravintolalle luomusta. Mm. teet ja sokerit ovat luomua, sekä joidenkin annosten raaka-aineet. Minä nautin lihapullani puolukkamehun kanssa ja jälkiruuaksi tietenkin teetä, jonka saa ilmaiseksi Ikea Family kortilla (myös kahvi on ilmainen).

Ruokailun jälkeen suunnistettiin alakertaan, josta yleensä löytyy eniten ostettavaa. Niin myös tällä kertaa – mukaan tarttui uusi matto olohuoneeseen, uudet kesäpeitot, valokuvakehyksiä ja koreja oli myös saatava. Ostoslistalle jäi kyllä ostettavaakin, sillä haluan ehdottomasti suuren lyhdyn parvekkeelle, sekä ison palmun olohuoneeseen. Täytyy varmaan osa palkasta ohjata suoraan menemään Ikeaan. 😀 Ostin myös uuden viherkasvin entisen kuolleen tilalle.

Kierrellessämme alakerran osastoilla tuli palohälytys ilmoitus. Olimme tietoisia, että näin tulisi käymään. Ensimmäisissä kuulutuksissa käskettiin jatka shoppailua, mutta sitten tuli ilmoitus evakuoinnista. Mietin, että mihinkä hyllyväliin voin jäädä tutkailemaan tavaroita, ilman että tuleevat raahaamaan minua pihalle. Päätin kuitenkin kiltisti kipittää varauloskäynnin kautta takapihalle. Jonkin aikaa siinä odoteltuamme, pääsimme sisälle takaisin jatkamaan ostoksia. Niin ja etsimään omaa ostoskärriään, sillä sen kanssahan ei saanut poistua. Kiitoksena tästä harjoitukseen osallistumisesta saimme kahvi+pulla/hodari+jätski liput. Talletin tämä seuraavaa Ikea käyntiä varten, sillä masu oli vieläkin täynnä lihapullista.

Viimeiseksi käväisimme vielä hakemassa kotiinviemisiksi lihapullia isännälle ruotsalaisesta ruokakaupasta. Ostin myös puolukkahilloa ja juustoa, jotka ovat varsin hyvänmakuisia ja edullisia. Kaksi ja puoli tuntia hurahti Ikeassa ihan kevyesti ja en edes ihan tarkkaan vielä jokaista hyllyväliä tiiraillut. Pienestä sitä ihminen voikin olla onnellinen – tosin enää ei tapahdu mukavia road trippejä Ikeaan. Täytyy keksiä uusi kohde. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>