Kuutioista koostuva peli – Minecraft

Isäntä on pitkään pelannut Minecraftia tietokoneella ja minä olen tyytynyt kuuntelemaan kuinka hieno peli on ja mitä kaikkea kivaa siinä voi tehdä. Lisäksi tietenkin bongasin suloiset eläimet pelistä. Itse en kuitenkaan koskaan voinut tätä peliä tietokoneella pelata, sillä se olisi vaatinut hiiren ja näppäimistön yhtäaikaista käyttöä, joka ei onnistu minulta lainkaan. Olen monesti yrittänyt, mutta aina se ukko tuijottaa joko taivasta tai maata…. Luovuin siis ajatuksesta oppia ikinä pelaamaan mitään hiiri-näppäimistö peliä jo todella kauan sitten. Nyt kuitenkin onni potkaisi ja Minecraft lanseerattiin myös Xboxille, jolloinka minä tarvitsee vain käyttää kahta tattia yhtä aikaa. Uskokaa, myös se oli aluksi hankalaa, vaikka olenkin pelannut Xboxilla melkoisen paljon. Nopeasti se kuitenkin juurtui ja nyt voinkin toimia suhteellisen helposti ukkelillani, jopa monstereidin tappaminen onnistui. 🙂

Pelissä siis seikkaillaan neliömaailmassa. Yöllä liikkuu mörköjä, joita varten on parasta rakentaa itselleen jonkinlainen mökki ja suojata sen ympäristöä soihduilla. Kaikki tykötarpeet tehdään erilaisista materiaaleista muokkaamalla itse. Materiaaleja kerätään pelialueelta – hakataan puuta, louhitaan kaivoksesta hiiltä, kiveä, kultaa ja jopa timantteja. Lisäksi täytyy tietenkin pysyä hengissä. Tätä varten voi kasvattaa viljaa, josta voi leipoa leipää, kalastaa ja kerätä sieniä. Kuulemma pelissä juoksentelevia possuja ja lehmiä voi myös käyttää ravinnokseen, mutta minä olen ehdottomasti kieltänyt tappamasta noita soöpöjä otuksia ja niinpä isäntäkin on valinnut kasvis-kalapainotteisen ruokavalion pelissä (toivottavasti niitä possuja ei tapeta sinäkään aikana, kun en ole vahtimassa…). Pelissä on lisäksi lampaita, joista saa villaa. Villasta ja puusta voi tehdä itselleen sängyn ja nukkua pelottavien öiden yli.

Pelissä on äärimmäisen tärkeää muistaa sulkea kodin ovet perässään. Minulla oli aluksi suuria vaikeuksia tämän asian kanssa. Kunnes vihreä mörkö käveli perässäni kotiin ja räjähti keskellä mökkiä aiheuttaen hillittömän reiän lattiaan ja rikkoen samalla seiniä. Ovi jäi ehjäksi ja tämän jälkeen olenkin yrittänyt muistaa sulkea oven perässäni. Yleensä juoksen mörköjä karkuun ja annan isännän hoitaa niiden eliminoimisen. Minä olen keskittynyt lähinnä keräämään kukkasia ja koristelemaan niillä pihamaata. Myös kaivoksessa tonkiminen on hauskaa ja veneellä ajelu.

Kuvassa näkyy meidän rakennelmamme ja oma kaupunkipuutarhamme. En ole vielä kokeillut pelata peliä yksinään, vaan ollaan pelattu jaetulla näytöllä isännän kanssa yhdessä. Ehkä joskus uskaltaudun pelaamaan yksinkin – silloin kyllä nukun kaikki yöt, ettei tarvii mörköjä pelätä. Tosin möröt ovat päiväsaikaan liikkeellä kaivoksissa. Kuolin kerran, kun zombi hyökkäsi raukkamaisesti takaapäin. Kuoleminen ei varsinaisesti ole ongelma, mutta siinä menettää kaiken mitä on kantanut mukanaan, eli käytännössä kaikki työkalut on tehtävä uudestaan, ellei satu osaamaan takaisin paikkaan jossa kuoli – sieltä voi nimittäin käydä jäänteensä keräämässä.

Loppukaneettina voin suositella tätä peliä kaikille tyttölapsille (miksei miespuolisillekin), jotka ovat ikinä tykänneet pelata Sims-pelejä. Minuun tämmöisen simulaation tapaiset uppoavat kuin häkä ja tämä peli kiilasi yhdeksi lempparikseni. Ja muistakaa erotuksena Simsiin, ovet EIVÄT sulkeudu itsestään. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>