Keväisten päivien viemää

Kesä alkaa vihdoin olla oven takana ja lähes tulkoon kaikki koulutehtävät tehtyny. Kevät on tuntunut todella rankalle ja koulun ja töiden yhteen sovittaminen suorastaan väsyttävälle. Motivaatiota ei ole ollut käytännössä mihinkään muuhun kuin pakollisten asioiden tekemiseen. Piristeenä pitkien päivien keskellä on kuitenkin toiminut kesätyöt, sillä tiedossa on paikka aivan mahtavassa työyhteisössä ja minulle mieleisellä osastolla. Jaksan päivittäin olla iloinen siitä, kuin minua onnisti ja sain paikan niin huipusta työyksiköstä.

Lisäksi päiviä on värittänyt hirmuinen nettisurffailu koskien kesän tulevaa lomaa. Nyt alkaa olla niin, että ei meinaa enää löytyä uusia sivuja koluttavaksi (tai lähinnä sellaisia sivuja, joissa olisi jotakin uutta asiaa) koskien Naxosta ja Santoriinia. Päivittäin vaihtuu mielipide siitä, kumpaako saarta oikeastaan odotan enemmän (takaraivossa pyörii kyllä kauhea merimatka pomppivalla katamaraanillakin). Olen tutkaillut mitä haluan ehdottomasti käydä lomani aikana katsomassa ja varsinkin Santoriinilla on valtavasti näkemistä. Olen häikäistynyt saaren kauneudesta jo pelkästään kuvien pohjalta. Saati sitten kun pääsen oikeasti paikan päälle katsomaan niitä valkoiseksi kalkittuja taloja ja sinisiä oven pieliä. Ostin jo pienen muistikirjan, johon voin ennen matkaa koota tärkeitä juttuja ylös ja loman aikana samaan kirjaan voi kirjoittaa tiivistelmää matkapäiväkirjasta. Haaveena olisi, että voisin ainakin toisen viikon matkapäiväkirjan julkaista jo paikan päältä.

Lomaa suunnitellessa ja tietoa hakiessa Kreikka.net on jälleen kerran ollut aivan mainio tietolähde. Sivujen foorumi on todella hyvä ja siellä uskaltaa kysellä tyhmempiäkin kysymyksiä, ilman että täytyisi pelätä loanheittoa, kuten monella muulla foorumilla. Suurin osa käyttäjistä on kokeneita Kreikan kävijöitä ja heiltä irtoaa kyllä aivan parhaat vinkit loman onnistumiseen. Harmikseni vaan kukaan ei ole ollut noissa hotelleissa, jotka meillä on valittunu. Olen sitten ratkaissut tämän ongelman kysymällä Apollomatkoilta suoraan asioita. Meillä kävi myös mielessä Naxoksen hotellin vaihtaminen, sillä meillä on varattuna Panormokseen kahden hengen huone, jossa on pelkkä jääkaappi. Olisimme mieluusti halunneet sellaisen, missä on keittonurkkaus. Kuitenkin seuraavaan hotelliin päivittäminen olisi tullut maksamaan lähes 400 euroa lisää, niin päätimme pitää Panormoksen tukikohtanamme. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kovin kummoisia aamiaisia ei siellä laitella. Ainahan sitä voi hakea aamupalaksi pita gyroksen. 😛

Loman lisäksi ollaan saatu jännittää telkkarin edessä Antero Mertarannan säestyksellä Suomen menestymistä MM-kisoissa. Toistaiseksi ihan hyvältä näyttää, vaikka en sekuntiakkaan usko, että Suomi näyttäisi tänäkin vuonna muille joukkueille närhen munat. Jos nyt joku mitali tulee, niin se on aina positiivista.

Jääkiekosta voi näppärästi siirtyä aasinsillalla kaupunkipuutarhaani. Zengrow on nimittäin osoittautunut aivan mainioksi vehkeeksi. Eilen keräilin ensimmäiset timjamin okset ruokaan ja sitruunamelissakin alkaa olla syönti kunnossa. Ainoastaan basilikalle on annettava vielä aikaa kasvaa hieman isommaksi. Odottelen kyllä sitä hetkeä, kun pääsen oma kasvattamasta basilikasta tekemään pestoa. Yrtit todella kasvavat silmissä ja niiden hoitaminen on enemmän kuin helppoa. Pelkäsin aluksi, että en varmasti saa mitään kasvattettua niin pitkälle, että niitä voisi syödä, mutta toisin näköjään kävikin. 🙂 Etusivulta voi käydä kurkkaamassa reaaliajassa pikkuisteni vointia.

Yrttien, jääkiekon ja lomasuunnitelmien keskeltä ihanaa loppuviikkoa kaikille – toivottavasti tuo harmauskin pihalla hieman helpoottaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>