Kahvia á la Dolce Gusto

Minä olen jo pitkään haaveillut Dolce Gusto kapselikahvinkeittimestä. Nyt me sitten hankittiin semmoinen meille. Päädyimme karvalakki malliin, sillä tuntui turhalta sijoittaa koneeseen ihan tuhottomasti rahaa. Prismassa sattui vielä olemaan tarjous, jossa laitteen ostaja sai neljä pakettia kapseleita kaupan päälle, sekä vielä termosmukin. Termosmuki käy myös mittana tehdessä esimerkiksi cappucinoa, jossa ensin puserretaan maito ja sitten kahvi koneen läpi.

Tietenkin konetta oli heti testattava, kun kotiin päästiin. Kokeiltiin ensimmäiseksi ihan pelkkää tavallista kahvia. Siitä tuli kuitenkin liian laihaa, kun laskin sen suoraan Muumi-mukiin sen enempää ajattelematta. Kone ei nimittäin itse ymmärrä lopettaa veden valutusta, vaan se on tarkistetta ensin paketista, paljonko vettä laitetaan ja sitten vahdittava, ettei vettä tule liikaa. Ainoastaan yksi kalleimmista Dolce Gustoista osaa pysäyttää veden tulon itsestään. Jotenka tämä ei ole vain tämn halvimman version ongelma. Mukana tuli kuitenkin termosmuki, jossa on kätevä asteikko, josta voi tarkistaa paljonko kahvia/maitoa kuuluu olla.

Kone on todellahelppo käyttää ja aamukahvi valmistuu puolessa minuutissa suoraan kuppiin. Tokihan se tavallinen suodatinkahvi on kyllä aika paljon edullisempaa kuin tällä koneella tehty. Testattiin tavallinen kahvi ja cappuccino tänään ja varsinkin cappucino oli todella hyvää. Ja kone jopa sai aikaiseksi maitovaahdon cappuccinoon.

Laitteen mukana tuli myös rekisteröinti koodi, jolla olisi saanut Dolce Gusto kaupasta kaksi pakettia kapseleita ilmaiseksi muiden ostosten yhteydessä. Klikkailtiin sitten koriin lisäksi kaksi muuta pakettia kahvia, niin postikulut olisivat olleet yhtä paljon kuin kahden paketin arvo. Käytännössä ei siis olisi säästänyt kuin 50 senttiä verrattuna siihen, että hakee kapselinsä Prismasta.

Joka tapauksessa koneella valmistettu kahvi on mielestäni mainiota ja varmaan tämän talouden kahvin kulutus tulee nousemaan tämän jälkeen. Voin vain suositella tätä söpötystä kaikille ainakin näin koeajon jälkeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>