Vappua yliopistomalliin Joensuussa

Olen aina sanonut sitä, kuinka ammattikorkeakoulussa on vähän tapahtumia ja yliopiston opiskelijaelämää ei voi lainkaan verrata siihen. Olen onneksi päässyt osalliseksi ystäväni kustannuksella muutamista yliopistohipoista. Tänä vuonna vuorossa oli vappu. Isäntä oli töissä, joten minulle aukesi mahdollisuus mennä Joensuuhun ystävien luokse.

Ajeltiin siis sunnuntai iltana Joensuuhun valmistautumaan vapun viettoon. Siinä illan kähmässä kaverina paisteli vielä munkkeja teologisen ainejärjestön, eli Fideksen syötäviksi. Minäkin sain munkin, vaikken Fideksen kuulukkaan. Maanantai aamu alkoi jo ennen kahdeksaa tutustumalla YTHS:n toimintaan Joensuussa. Minua ei mikään vaivannut, mutta tulipahan ihan kampuksen sisäpuolellakin vierailtua samalla, kun muut hoitivat terveyttään. 🙂

Päivä alkoi varsinaisesti yhden aikaan, kun rahtauduimme haalareissamme ja munkkipussien kanssa Ilosaareen nauttimaan kauniista keväisestä säästä. Minusta Joensuussa kevä oli jopa pidemmällä kuin meillä täällä Kuopiossa.

Yhdeltä ei haalareihin sonnustautuneita opiskelijoita vielä kovin kauheasti Ilosaaressa ollut, mutta munkkien tuoksu tuntui kuitenkin vetävän teologeja puoleensa, sillä munkit katosivat nopeasti parempiin suihin. Tosin kuka voisi vastustaa tuoreita, kotitekoisia munkkeja.

Perinteisiin vappumenoihin kuului opiskelijoiden kulkue ja patsaan lakitus. Tätä varten meidän piti siirtyä yliopstolla kolmeksi.

Ikäväkseni minun on sanottava, etten tiedä kuka puhetta piti. Enkä myöskään tiedä mistä puhuttiin. Puhujalla oli nimittäin ongelmia pitää megafonia suunsa edessä, niin puheesta kuuli vain sanan sieltä toisen täältä. Ilmeisesti puheella oli jotakin tekemistä vapun kanssa. Näin ainakin haluan olettaa. Tässä samaisessa tilanteessa onnistuin pääsemään myös telkkariin, eli Ylen uutisiin…

Kulkue lähti yliopistolta kohti Ilosaarta heti puheen jälkeen. Hyvin sulauduin teologien joukkoon vaalean violeteissa haalareissani. Joku jopa luuli minua teologiksi ja että haalarini on vain niin kulunut kaikesta käytöstä…. Toivottavasti tämä ihminen ei ollut tosissaan. 😀

Oman valkoisen laivurin hattuni olin onneksi muistanut jättää kotiin, jotenka en näyttänyt ihan toopelta marssiessani kohti keskustaa. Oli kyllä mukava kokemus päästä osalliseksi hieman erilaista tapaa viettää vappua. Ja todeta, kuinka monet opiskelijat todella ottivat osaa tähän marssiin.

Vapun virallinen osuus loppui oikeastaan tähän. Jatkoimme iltaa Ilosaaressa, jossa kuitenkin alkoi tulla hieman viileä, johtuen veden läheisyydestä, ja siitä etteivät kaikki jäät olleet vielä sulaneet. Oli mahtavaa tutustua jälleen uusiin ihmisiin ja vain hengata tekemättä sen enempää.

Illan kähmässä käytiin vielä syömässä paikallisessa pikaruokaravintola Dollyssa. Oli aivan mahtavat hampurilaiset! Kaikki hampurilaisen välissä oli tuoretta – jopa kurkku! Söin siis juustohampurilaisen. Hakkasi aivan sata-nolla kaikki mäkkärit ja heset.

Jotenkin tunnelma pääsi lässähtämään tuon syömisen jälkeen, jotenka kiltteinä tyttöinä menimme kotiin pitämään seuraa ystäväni poikaystävälle, joka oli kotona sairastamassa. Vappu oli mukava ja erilainen mihin olin tottunut ja mieluusti viettäisin vappua uudelleenkin samassa seurassa. Kiitokset kaikille. (:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>