Kahvilla ja grillillä

Oli melkoisen perusviikonloppu minulle. Suurin osa viikonlopusta meni töissä, mutta sunnuntai jäi kokonaan kaikelle muulle. Tosin usein sitä on sunnuntaina niin poikki, ettei jaksa oikein mitään tehdä. Niin meinasin tänäänkin olla, sillä viime yönä selkä vaivasi rankan työvuoron päälle lähes koko yön. Kuitenkin suunnistin tänään heti puolen päivän aikaan ystäväni kanssa kaupungille. Minulla oli yksi asia toimitettavana Sokoksella ja sen lisäksi olisin halunnut käydä katselemassa Seppälän tarjontaa. Mutta sepä olikin kiinni! Jotenkin ajattelin, että sekin olisi ollut auki sunnuntaisin, mutta ilmeisesti koko Minna on suljettu sunnuntaisin. Täytyy siis mennä arkena uudelleen. Minusta sunnuntai aukioloajat ovat todella huippuja, sillä usein se on itselleni sellainen päivä, kun on mahdollista lähteä hieman kaupungille ”humputtelemaan”. Ensi viikonloppuna humputtulen kyllä ihan jossakin muualla kuin Suomen maastossa.

Pienen kierroksen jälkeen oli tietenkin päästävä kahville. Yleensä käyn Houkutukseksessa, jos johonkin haluan kahville keskustassa, mutta nyt sekin oli kiinni. Käveltiin Coffee Houseen, ja sieltä lautaselle valikoitui sunnuntain kunniaksi juustolla ja kasviksilla täytetty moniviljacroisantti. Oli muuten todella hyvää verrattuna niihin kauheisiin valkoisiin ja mureneviin höttöcroisannteihin. Nautiskeltiin siinä samalla myös suklaalla maustetut kahvit, eli mochachinot. Latte on minun lempparini erikoiskahveista, mutta nyt halusin kokeilla jotakin muuta.

Iltapalaksi meillä oli kotona grillikauden avajaiset. Ostettiin viime kesänä parvekkeelle sellainen sähkögrilli. Ei se nyt todellakaan vetele vertoja kaasu- tai hiiligrillille, mutta kelpaa meidän tarpeisiimme. Pikkuinenkin se on, jotenka ei sillä kovin suurelle joukolle mitään grillailla. Mutta on kai se nyt uskottava, että se kesä on tulilla, kun grillatakin voi jo parvekkeella. Vähän meinasi kyllä on kylmähköä puuhaa, sillä taitaa lämpömittari näyttää kahta astetta. (Tätä menoa lunta on vielä juhannuskenakin…)

Ajattelin tässä lähipäivinä hyödyntää grilliä vähän lisääkin, sillä mielessä on muutamakin ihana resepti jota voisi grillillä puuhastella. Jotenkin sitä vain on kaavoihinsa kangistunut ja aina keittiössä kokkailee. Vaikka grillattu liha on ehkä paras mitä tiedän. Juteltiinkin juuri kummisetäni kanssa siitä, kuinka molemmat odotetaan kesän grillailua. Heillä on kunnollinen piha ja iso kaasugrilli, jolla tehdään kesäisin todella paljon ruokaa.

Kannattaa muuten myös huomata etusivulle ilmestynyt Zengrow’n kuva. Isäntä viritteli minulle kameran, jotta voin kurkkia kasvejani pitkin päivää mistä tahansa. Kuva päivittyy kerran tuntiin. Kovin kovaa kasvua ei vielä ole havaittavissa, mutta suurimmat taimet ovat jo lähes kahden sentin kokoisia. Vielä on matkaa syötäväksi, mutta jaksan edelleen ihmetellä kuinka nopeaa tuolla kasvattaminen on.

Nyt kuitenkin siirryn viettämään iltaa uuden lempisarjani, eli Pam Am:n seuraan. (Ihan ei vedä vertoja Mile High:lle, mutta menettelee kuitenkin 😉 .)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>