Eka verso Zengrow’ssa

Olen ehkä lievästi sanottuna innostunut uudesta pöytäpuutarhastani. Monta kertaa päivässä pitää käydä katsomassa, ettei pikkuruiset purkit vain ole joutuneet vika asentoon ja siemenet lilluisi vedessä. (Niinkuin nyt kukaan muu kuin minä niitä ruukkuja kävisi vähän väliä tökkimässä…) Ehkä tämä hypetys tästä pikkuhiljaa laantuu ensi huuman haihduttua. On vain jännittävää seurata, kuinka NOPEASTI Zen Grow oikeasti toimii. Nimittäin esimerkiksi kanelibasilikan itämisaika on huoneenlämmössä 10-20 astetta ja se on huono itämään (niin ainakin pussin kyljessä sanottiin). Nyt on kuitenkin käynyt niin, että minun basilikani puskee tuolla solivessa kodissaan kasvaa jo kahden päivän jälkeen istutuksesta.

Alut ovat kyllä vielä minimalistisia, mutta sitä on sentään havaittavissa. Eniten pelotti istuttaessa, että entä jos ei mikään alakkaan itämään. Tällä hetkellä kuitenkin neljässä purkissa kuudesta näyttäisi olevan enemmän tai vähemmän elämää. Nyt pitää vain kyttäillä niiden kasvua enemmälti, sillä kunhan ne ovat muutaman sentin mittaisia täytyy lisätä lannoite veteen ja vaihtaa vesi. Lamppuja pitää myös säätää lähemmäksi kasveja, kunhan tuosta vielä kasvavat.

Lueskelin netistä, että ihmiset ovat paljon kasvattaneet chilejä Zengrow’lla. Joku oli onnistunut saamaan satoa myös kirsikkatomaatista. Chiliä vähän suunnittelen kasvatukseen, mutta ongelmahan mahtaa tulla siinä vaiheessa, kun puska kasvaa sen verran isoksi, että se täytyy siirtää tavalliseen ruukkuun Zengrow’n ulkopuolelle. Ne kuolee justiinsa siinä vaiheessa… 🙁

On kyllä sen verta helppoa tämä Zengrow’lla viljely, että voin suositella tätä kaikille kaltaisilleni, jotka eivät ole lainkaan perillä näistä puuhista. Haaveilen kovasti omasta pienestä kasvihuoneesta, mutta saisinkohan koskaan mitään siellä kasvamaan. 😀 Harjoittelen nyt ahkerasti tällä vekottimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>