Kaupunkipuutarha – Zen Grow

Joku varmaan muistaakin viime keväisen katastrofini liittyen yrttiviljelmiin. Kyllähän ne itämään saatiin, mutta satoa en kyllä niistä saanut. 😛 Tänä vuonna toivottavasti on toisin – sain nimittäin isännältä etukäteissynttärilahjaksi Zen Grow’n! Ilmeisesti kaupassa kannattaa aina mainita, mitä mahdollisesti voisi haluta, niin joku niistä voi jäädä korvan taaksekin. 😉 Olen haaveillut Zen Growsta siitä asti, kun se tuli markkinoille. Rakastan tuoreita yrttejä, mutta useinkaan en koko pussia kerralla tarvitse. Sitten ne pirun yrtit nuutuu yleensä sillä sekunnilla, kun ne nostaa kauppakassista keittiön pöydälle. Tämä on nyt ratkaisu kaikkiin näihin ongelmiin. Zen Growlla voi itse kasvattaa yrttejä tai kaupan yrtit voi säilyttää siinä ja saada niistä jopa lisää satoa, kun ensin on käyttänyt koko puntin loppuun. Ihan parhautta on myös, että tämä on kokonaan suomalaisten keksintö.

Suurin ongelmahan minulla on kasvatuksissa ja kaikissa kukkien hoidossa, että en millään meinaa muistaa kastella niitä. Nyt ei tarvitse siitäkään huolehtia, sillä Zen Grown kastelu järjestelmään tarvitsee lisätä vettä keskimäärin kerran viikossa. Lannoitetta laitetaan vähän kasvista riippuen, mutta yleensä vedenvaihdon yhteydessä. Vaihtoväliä voi venyttää jopa neljään viikkoon – riippuen kuinka kasvit käyttäytyvät. Jos kasvu loppuu tai niihin tulee ulkoisia merkkejä (kellastuminen), niin tulee ravinnetta laittaa lisää ja vaihtaa vesi.

Kävin tänään hakemassa Kodin Terrasta itselleni istutusalustoja ja lannoitetta, joka on tarkoitettu Zen Grown hoitoon. Ja tietenkin sitä piti heti päästä kokeilemaan, kuinka tämä homma käytännössä toimii.

Luin hieman ohjeita Zen Grown omilta sivuilta, jossa on muuten hienosti näytetty videoina, kuinka istutus tapahtuu. Siellä on myös seikkaperäiset ohjeet erilaisten yrttien hoitoon ja kuinka toimitaan, jos haluaa käyttää pelkästään kaupan valmiita yrttiruukkuja. Minä istuttelin tänään kaksi ruukullista kanelibasilikaa, timjamia ja sitruunamelissaa. Sormet ja varpaat ristissä odottelen, että koska alkaa vihreää tursuta istutusaukoista. Periaatteessa tämä voi käydä nopeastikkin, sillä Zen Grown sivujen mukaan on mahdollista saada salaattia 25 päivän päästä istutuksesta. Saattaa olla, että pitää tästälähtien aloittaa aamut kurkistelemalla purnukoihin.

Meillä Zen pääsi asumaan olohuoneeseen, sillä sieltä löytyi oikeastaan ainut hyvä paikka sille. Keittiön pöytä olisi ollut toinen vaihtoehto, mutta Zeniä ei suositella laitettavaksi ikkunan viereen tai patterin läheisyyteen. Kasvit tarvitset tasaisen lämpöisen kasvupaikan, jotenka haluan ehdottomasti suojella niitä liian kuumalta ja vedolta.Toisekseen pieni solina ja valot eivät häiritse ketään olohuoneessa. Periaatteessa valon voi sammuttaa yöksi, mutta jos haluaa maksimaalista kasvua, niin valon kannattaa antaa olla päällä koko ajan. Vesipumppu kierrättää vettä koko ajan ja näin ollen pitää sen hapekkaana ja vettä ei tarvitse vaihtaa niin usein.

Olen todella innoissani puutarhastani ja toivon, että kasvatus onnistuu nyt. Taitaa olla tämä kaupunkipuutarharointi melkoista välineurheilua. 😉 Jäämme odottamaan tuloksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>