Pääsiäistä tyttöjenillan merkeissä

Tänä pääsiäisenä päätin olla töissä. Ilmoittauduin keikkakalenteriin ja jäin odottamaan tekstiviestiä töihin kutsusta. Sainkin torstaina yhden viestin ja siinä vaiheessa, kun siihen vastasin, tulikin bumerangina takaisin viestin, että kiitos mielenkiinnosta, mutta sijaisuus on jo täytetty. Ajattelin, että ehkä tässä nyt joku päivä vielä tärppää, sillä olen ilmoittautunut käytettävksi koko pääsiäisen ajaksi. Nyt on sunnuntai iltapäivä, eikä kukaan ole kaivannut. Miksi työ aina menevät ristiin, silloin kun minä nakotan istua koulun penkillä puhelin käy kuumana sijaisuus ilmoituksista? Toisaalta välillä vapaan pitäminen ei ole niin kauhea asia, varsinkin kun katsoo tulevia tenttimateriaaleja ja tehtävä vuorta.

Perjantaina minulle tarjoutui tilaisuus viettää iltaa ihanan ystäväni kanssa kahdestaan, sillä isäntä lähti käymään kotonaan ja minä päivystin kotona puhelinta. Istuttiin iltaa punaviinin ja dippivihannesten kanssa. Lisäksi tarjolla oli minun rakastamia ruissipsejä.

Illan kähmässä suunniteltiin tulevaa Tallinnan matkaa, johonka ei onneksi enää ole kuin kaksi viikkoa aikaa. Sekä tietenkin juoruttiin ihan sydämiemmi kyllyydestä, kun pitkästä aikaa saatiin viettää iltaa ilman isäntiä. Tietenkin kuuntelimme myös laadukasta musiikkia Spotifysta – tai no laadukasta ja laadukasta, 90-luvun kulta-aikaa kuitenkin. 😀

Illalla herkuteltiin vielä Pikkukakkosilla, noilla jo legendaksi (ainakin meidän keskuudessa) muodostuneilla karkkishoteilla. Eli shottilasin pohjalle kaksi senttiä sour rhubarb likööriä, päälle kerros persikkasosetta ja koko komeus kruunataan vaahdotetulla vaniljakastikkeella. Pitkästä aikaa oli mukava verestellä vanhoja drinkin rakennustaitojakin, sillä nykyisessä työssä ei hirveästi tuollaisten asioiden kanssa tarvitse pelata.

Ystäväni jäi luokseni yöksi ja aamulla laiteltiin brunssia ja katsottiin uusin Twilight saagan elokuva. Täytyy kyllä sanoa, että ei se elokuva ainakaan parantunut toisella katselu kerralla. Onhan se aina niin, että kirjat ovat paljon parempia kuin elokuvat – tosin tässä tapauksessa se kirjakin on melkoisen kamala. Ensimmäisessä elokuvassa ja kirjassa oli vielä sitä jotakin, mutta jatko-osat ovat olleet melkoista roskaa. Varsinkin tämä viimeinen elokuva oli aivan pohjanoteeraus. Onneksi minulle on tuolla jemmassa muutama muu (toivottavasti) parempi elokuva, joidenka seuraan meinasin seuraavaksi heittäytyä.

Rauhallista pääsiäistä kaikille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>