Dippi-dappi-dippaillaan!

Minä olen henkeen ja vereen sormin syöjä. Napsin kotona (jonkinlaiset käytöstavat sentään löytyy) salaattikulhosta suoraan kurkun palasia ja syön sormillani kaiken mitä oikeastaan voi sormin syödä. Osaan kyllä käyttää haarukkaa ja veistä, vaikka lusikasta kuulemma pidän väärällä tavoin kiinni. Minusta sormin vain on mukava syödä. Siksipä tykkäänkin kaikista dippijutuista ja oikeastaan mikä tahansa dipissä uitettavaksi kelpaava asia passaa minulle. Juttuhan on niin, että ei sillä niin väliä, mitä siellä dippikulhossa uittaa, vaan se kastike. En perunalastuistakaan juurikaan välitä, mutta se dippi – se on se juttu.

Innostuinkin tekemään sunnuntai illan elokuvaa varten hieman dippiherkkuja. Näin viikonlopun kunniaksi dipattavaksi päätyivät ihanat Linkosuon BBQ ruissipsit. Minusta nämä ovat aivan ihania! Tykkään muistakin makuvaihtoehdoista, mutta ehdottomasti tämä mielestäni paras maku. Ja onhan nämä aina terveellisempi vaihtoehto perunalastuille. Dippeiksi puuhastelin omatekoista tomaattisalsaa, porkkanadippiä ja kaupan taco dippiä. Tosin lisään kermaviilin lisäksi kaupan dippiin vielä noin vajaan desin majoneesia makua parantamaan. Lisäksi jääkaapin perukoilta löytyi purkin pohjat tapenadea, niin maisteltiin sitäkin näiden ”sipsien” kanssa. Ohjeet dippeihin löytyvät Lusikka sopasta.

Askartelin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa kynsiini muutakin kuin valmiita kuvioita. Näin nimittäin netissä kuvan sydänkäyrästä sormiin maalattuna ja sisäinen sairaanhoitaja nosti heti päätään – tätä on kokeiltava. Minulla ei tosin ollut tarkoitukseen sopivaa koristelulakkaa (sisältää joko tussin tai hyvin ohuen siveltimen, jolla kuvioiden maalaaminen on sata kertaa helpompaa), niin teimpä kuviot hammastikulla. Muutama verinen kyynel tipahteli kynsilakan sekaan puuhastellessani. Käsi tärisi hirveästi ja tikku ei toiminut ollenkaan niinkuin olisin halunnut. Siihen tarttui liikaa väriä ja se levittyi kynteen epätasaisesti. Niinpä varsinkin oikeassa kädessä on havaittavissa melkoinen sydäninfarkti… Mutta jos ei tarkempaa katsastelua halua kynsiin luoda, niin minusta niistä tuli oikein kivat. Ensi kertaa varten aion kyllä hommata asiaan kuuluvan kynsilakan. Meinasin katsella niitä Tallinnasta, sillä Citymarketissa näkyi semmoisen hinta olevan lähes kuusi euroa.

Nyt siirryn viettämään loppusunnuntaita sohvan nurkkaan dippieni ja elokuvan seuraan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>