Hyvästi limaletti – tervetuloa pysyvä punainen

Kävin tänään hakemassa kaupungilta hieman apuvälineitä punaisen kuontaloni hoitoon. Tarkoituksenani oli siis ostaa sitä KC:n color maskia, mutta haluamani Pepper sävy oli loppunut Sokokselta. Heillä oli sitä vain pienissä testiputeleissa. Hetken aikaa palloilin kampaamopuolen hyllyjen välissä, mutta myyjiä ei näkynyt, niin  kipaisin Hairlekiinin liikkeeseen kyselemään apuja. Ilmeisesti Sokoksella myynnin hoitavat kampaajat työnsä lomassa, niin en viitsinyt jäädä sitä odottelemaan.

Hairlekiiniin kannatti todella mennä. Sain todella asiantuntevaa ja hyvää palvelua liikkeessä (sekä varsin tehokasta, sillä lähdin kotiin kolmen purnukan kanssa :D). Syy rasvaisiin ongelma hiuksiinikin löytyi tuolta – nimittäin todennäköisesti suurin ongelman aiheuttaja on shampooni. Käytän Matrixin Bioglacen rasvoittuvalla hiuksille tarkoitettua shampoota ja pitkään olen käyttänyt myös kahta Tigin shampoota. Nämä ovat yhdessä ruokkineet päänahkani rasvoittumista. Varsinkin Tigi saa rasvoittumaan tavalliset hiuksetkin saati sitten rasvoittuvuuteen taipuvaiset. Kampaaja suositteli minulle volyymishampoota, joka kohottaa hiusta ja ei näin ollen litistä hiusta enemmän päänahkaa vasten. Hassua, kuinka olen aina luullut, ettei minun missään nimessä kannata tällaista shamppota käyttää. Lisäksi ongelmaani lisää hiusvahan käyttö ”puhtaisiin hiuksiin”, eli siis en laita alle mitään muuta muotoilutuotetta. En aamulla koskaan ehdi pesemään hiuksiani, jotenka se tapahtuu aina illalla. Kampaaja neuvoikin minua kuivaamaan hiukset illalla föönillä ja silloin levittämään sen muotoilutuotteen hiuksiin, jolloin ilmavuus lisääntyy ja hiuksen rasvoittuvuus vähenee. Näin pystyn myös säästämään väriäni ja pidentämään pesuväliä ainakin jokatoiseen päivään. Ostin Cutrinin Volumism shampoon, joka on suomalaisille hiuksille tarkoitettu. Kampaaj kertoi, että esimerkiksi Goldwellin ja L’orealin shampot ovat usein liian hoitavia suomalaiselle hiuslaadulle ja näin aiheuttavat rasvoittumista.

Olen myös tuskaillut vahani kanssa lähestulkoon siitä asti kun sen ostin. Se on voidemaista, jotenka se venyy ja paukkuu, sekä sitä laittaa helposti liikaa hiuksiin ja tämäkin aiheuttaa hiusten latistumista. Päätinkin nyt kokeilla sumutettavaa vahaa, joka on todella helppokäyttöistä (testasin Hairlekiinissa). Kokeiluun päätyi Goldwellin  Texture style sign suihkevaha. Toivottavasti tämä tuote pelastaa aamuni ja lopettaa sen töhnän kanssa tahmailun.

Ostin toki myös sitä color maskia, tosin en KC:n, sillä se Pepper sävy oli loppunut myös Hairlekiinista. En tiedä onko kyse nyt siitä, että niillä on purnukat vaihtumassa, niin onko maahantuojalla nyt ongelmia  toimittaa joitakin näistä maskeista. Ostinkin siis Crestolin color gloss hoitonaamion, sävy 15 kirsikanpunainen. Lisäksi ajattelin kokeilla suoraväriä, mikäli alkaa näyttää että väri haalistuu hirmuisella vauhdilla. Aluksi meinasin kokeilla tuota hoitavaa värinaamiota kerran viikossa, mutta jos se ei riitä, niin sitten täytyy kokeilla useamman kerran viikossa.

Jospa näistä uusista tuotteista olisi apua tähän ongelma päähän. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>