VHH-pizzaa ja leipää

Elintarviketeollisuus on ottanut haasteekseen kehittää mitä erilaisempi eineksia ja leipiä vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville ihmisille. Leipää löytyy jo yhden hyllymetrin verran kaikilta suurilta leipomoilta. Uusimpana tähän haasteeseen on vastannut Fazer, joka toi markkinoille Real proteiinileipää ja nyt viimeisempänä Real juustoinen ja jyväinen leipää. Tämä jälkimmäinen on kyllä ehdottomasti yksi  parhaista karppileivistä, joita olen testannut. Kuitenkin teen edelleen leipäni itse, sillä mikään ei ole vielä pystynyt kilpailemaan omatekoisen leivän kanssa. Tämä Fazerin leipä on myös todella kallista jokapäiväiseen syöntiin. Neljän ”tyynyn” pussi, eli kahdeksan viipaletta maksoi Prismassa 2,75 euroa. Positiivista oli kuitenkin pieni pakkauskoko, sillä syön leipää vain n. kaksi viipaletta päivässä, jotenka tämäkin pussi kestää minulla neljä päivää. Hiilareita tässä leivässä oli 2,7 grammaa per viipale.

Toinen asia, mitä on viime aikoina alkanut ilmestyä kauppojen hyllyille, ovat valmisateriat, joissa on vain murto-osa hiilareita tavallisiin versioihin nähden. Vähähiilihydraattisen ruokavalion ideologiaan eivät einekset kuulu, vaan tarkoitushan on syödä mahdollisimman luonnollista ja puhdasta ruokaa. En kuitenkaan näe näitä eineksia huonona asiana, on mukava, että myös VHH-ruokavalio on huomioitu ja vaihtoehtoja on tarjolla. Myös vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattava voi joskus tarvita nopeasti ruuan, ja silloin nämä ovat parempi vaihtoehtoa, kuin se jauhoperunamuussi ja jauhoiset lihapullat. Enkä myöskään ole niin tekopyhä, että väittäisin itse aina syöväni terveellisesti ja juuri tasan niinkuin ruuasta ajattelen. Siispä ostinkin kokeeksi Karppisen kinkku-salami pizzan ja olin todella positiivisesti yllättänyt! Ihan kuin olisi Ristorante pizzaa syönyt. Pohja oli ihanan ohut ja täytettä oli oikeasti todella runsaasti. Tosin silti lisäsin joukkoon vähän homejuustoa. 😛 Hiilihydraatteja koko pizzassa on vain 16,4 g (vertailun vuoksi Ristorante salami pizzassa on 83,8 grammaa). Aion varmasti ostaa tätä uudestaan ja kokeilla sen ananas-kinkku versionkin. Tosin tässäkin tuotteessa oli hinta melkein kaksinkertainen tavalliseen pakastepizzaan verrattuna – reilut neljä euroa. Mutta herkutteluun passaa oikein mainiosti.

Muita vähähiilihydraattisia eineksiä en ole koskaan kokeillut. Tulee aina kuitenkin tehtyä sen verran ruokaa, että siitä riittää töihin evääksi. Odottelen, että kukahan keksisi tehä jätskiä, joka oli minunkin suuhuni sopivaa. Sitä odotellessa olen kuitenkin herkutellut Ben & Jerry’silla. Siitä en vain pysty luopumaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>