Uusia makuja keittiöön iHerbistä

Tätä postausta olen yrittänyt vääntään jo kohta kahden viikon ajan, mutta viime viikko meni ihan sekaisin yövuorojen takia, jotenka jäi tämä blogailu vähän siitä syystä. Aiheita on montakin muhimassa mistä kirjoittaa, mutta aloitetaan nyt uusimmasta iHerbin paketista.

Tällä kertaa tilasin verraten pienen paketin, johtuen painavista tavaroista. En koskaan näethän raaski maksaa niitä kalliimpia ja nopeampia postituksia, vaan kuuden dollarin postitus riittää minulle. Kuitenkin painoa paketilla saa olla vainreilut kaksi kiloa. Päällimmäinen ostokseni oli erytritoli, joka on luontainen makeutusaine ja muistuttaa koostumukseltaan ja ulkonäöltään sokeria, mutta siinä ei ole lainkaan imeytyvää hiilihydraattia, eli siis käytännössä kaloreita on nolla. Se valmistetaan tavallisesta rypälesokerista fermentoimalla. Suomessa samaa ainetta myydään nimillä Karppisokeri, Sukrin tai Sötin. Hinta pyörii kymmenessä eurossa per puoli kiloa, joka on mielestäni kyllä aivan hirvittävä hinta, sillä tätä makeutusainetta käytetyään kuten sokeria, eli jos ohjeessa lukee desi sokeria, niin tätäkin laitetaan desin verran. Tämä sokerin korvike vaahtoaa lähes yhtä hyvin kuin tavallinen sokeri, joten leivonnaisiin saa paremman rakenteen tällä kuin makeutusaineilla. Iherbistä pikkuisen vajaan puoli kiloa (454g) saa reilulla seitsemällä dollarilla, eli lähes puolet huokeammalla kuin kotimaasta.

Olin myös pitkään himoinnut vaniljauutetta iHerbistä, sillä se on nopeampaan, edullisempaa ja halvempaa käyttää kuin oikeat vaniljatangot. Päädyin Madagasgarin aitoa vaniljaa sisältävään luomu versioon. Tuoksuu ihanan vaniljaiselle ja pienellä määrällä saa ihanan vaniljan maun rahkan ja jogurtin sekaan. Tämäkin oli hinnaltaan siinä seitsemän dollarin paikkeilla. Ostin myös pannukakku siirappia Walden Farmsilta, eli tämä  on hiilihydraatiton muka siirappi – lisäainelista ei oikeasti ollut ihan kamala. 😉 Tilasin myös biohajoavia muffinssi vuokia, mutta niiden kanssa sattui pikkuinen kömmähdys, sillä nimittäin meillä näköjään leivotaan jatkossa minimuffareita. Ajattelin minien olevan niitä Suomen normaalikokoisia, mutta ne olivatkin aivan oikeasti miniversioita. 😀 Viikonlopun aikana voisi taikoa niihin sisällöksi vadelmamuffinsseja – ne on olleet melko kauan tehtävien listalla. 🙂

Tällä kertaa pakettiin ei muuta mahtunutkaan, jotenka joitakin asioita jäi vielä wish listille seuraavaa tilausta varten. Mm. tuoksuvat käsidesit kesän rientoja ajatellen ovat heilahtaneet listalle, sekä muutama muukin kosmetiikkajuttu. Niistä kuitnekin lisää sitten myöhemmin, jahka ne joskus tilaukseen päätyvät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>