Rakkaat keittökirjani

Minusta keittokirjat ovat ihania! Niin ihania, että voisin täyttää niillä kaikki vapaana olevat hyllymetrit kotonamme (niitä ei kyllä kauheasti ole, kun tykkään kirjoista muutenkin :D). Jokatapauksessa, minulle kelpaa käytännössä kaikenlaiset keittokirjat – niiden ei tarvitse olla mitenkään erityisestä vähähiilihydraattisia opuksia, sillä sen verran on tuota keittiötaustaa, että reseptien muunteleminen onnistuu melkoisen hyvin. Toki kaikkiin resepteihin ei ihan suoraan muunnoksia voi tehdä, kuten esimerkiksi leivonnaisiin. Tästä syystä en ole viitsinyt edes kokeilla mitään omia vhh-leivonnaisvirityksiä. Parempi laitella niitä vain valmiilla ohjeilla. Omistan kuitenkin myös vhh-keittokirjoja ja vähän aikaa sitten keksin, että niitä(kin) kannattaa tilata netistä englannin kielisinä, sillä ovat huomattavasti edullisempia. Tutkailinkin siltä istumalta Amazonin verkkokaupan tarjontaa ja sieltähän löytyi vaikka mitä.

1001 low-carb recipes kirja on Dana Carpenderin kirjoittama ja aivan ykkönen! Ensinnäkin siinä on varmaan yli tuhat reseptiä aina aamupaloista jälkiruokiin. Kirjassa on aivan valtava määrä ohjeita, joita on aivan pakko kokeilla. Tosin kirjassa on hieman ongelmiakin – ensinnäkin, koska jenkeissä ruuan jalostus on jotakin aivan omaa luokkaansa, ei tältä puolen planeettaa saa ihan kaikkea mitä ohjeissa tarvitaan, kuten hiilihydraatitonta perunamuussiainesta tai hiilihydraatitonta maitoa. Onneksi näissäkin voi aina säveltää. 😀 Myös lähes kaikki leipäohjeet oli tehty leipäkoneelle. Mikä oletus! Jokaisella tulisi olla leipäkone…. Kirjasta sai myös todella monta ihanaa tapaa täyttää munakas (yksi parhaista pikaruuista), myös jälkiruoka osio oli mainio! Vielä en ole yhtään reseptiä käytännössä kokeillut, mutta viikonverran olen kirjaa selaillut. Seuraavaksi pitäisi kai ruveta kartoittamaan, mitä ruokia alkaisi ensimmäiseksi kokeilemaan. Kirjassa ei ole yhtään kuvaa, että hieman ruuanlaittokokemusta ja englannin kielen taitoa tarvitaan, jotta tietää miltä ruuan kuuluisi näyttää. 🙂

Toinen esiteltävistä kirjoista on ruotsalaisen Anna Hallénin kirjoittama Karppaajan LCHF kotiruokaa. Tämä on kyllä melkeinpä paras suomennettu vhh-keittokirja. Tässäkin kirjassa on ohjeita aamupalasta jälkiruokaan. Tämä kirja on minulla lainassa kirjastosta ja olenkin kopioinut rutkasti tästä reseptejä itselleni. Eniten minua kiinnostivat jälkiruuat ja leivät, sekä erilaiset ”töhnät”, kuten linssihummus ja erilainen guacamole resepti. Niinkään mistään liharuuista en juurikaan syttynyt. Kirja on todella kotiruokaa, eikä vaadi mitään erikoisia raaka-aineita valmistaa ruokia. Ohjeet ovat selkeitä ja ruuat helppoja ja nopeita valmistaa.

Näissä kirjoissa on molemmissa alussa hieman alustusta myös turhien hiilareiden karsimiseen ruokavaliosta, mutta ihan pelkäksi oppikirjaksi nämä eivät kuitenkaan riitä. Siihen tarkoitukseen suosittelen Andreas Eenfeldtin Ruokavallankumousta. Molempien kirjojen reseptejä tullaan aivan varmasti kokkailemaan meidän keittiössä aivan lähiaikoina ja niistä varmaan tullaan raportoimaankin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>