Palanen syömistä

Olen jo jonkin aikaa noudattanut vähähiilihydraattista ruokavaliota. En ole mikään nipottaja sen suhteen, syön nimittäin kylässä kyllä mitä tarjotaan. Toki sitä automaattisesti tekee valintoja, ettei ihan kaikkein pahimpia hiilaripommeja suuhunsa tuuppaa. Minulta usein kysellään, että mitä minä sitten oikein syön. Haluankin nyt muutaman kuvan ja selostuksen avulla avata yhden päivän syömiseni. Yleensä syön 3-4 kertaa päivässä. Neljä kertaa tulee täyteen yleensä vain sellaisina päivinä, jolloin aamiainen on hyvin aikainen (tarkoittaa lähinnä aamuvuoroa tai aikaista kouluaamua). Tällöin saatan nimittäin syödä vielä iltapalan illalla, riippuen siitä mihinkä aikaan päivällinen on.

Tässä on aika perusaamiaisasetelmani. Yleensä aamiaisen nautin siinä yhdeksän ja yhdentoista välissä riippuen päivästä. Kuvaan on eksynyt juustoleipänen, jonka päällä on voita, maksamakkaraa, juustoa ja suolakurkkua. Tämän lisäksi syön aamulla usein kreikkalaista täysi rasvaista jogurttia reilun desin ja sen kaverina marjoja tai marjososetta. Tässä kuvassa on mustikkasosetta, joka on kyllä ehdoton lempparini. Soseita saa valmiina kaupasta Bonne merkin alta. Olen varsin ihastunut niihin, sillä ne sisältävät vain marjaa, eikä niissä ole mitään keinotekoista, eikä säilöntäaineita. Aamuisin juon myös teetä.

Lounasta nautin yleensä iltapäivällä – kahden kolmen aikaan normaalisti. Tai oikeastaan silloin kun on nälkä. Minusta on kaikkein tärkeintä kuunnella itseään ja syödä silloin kun siltä tuntuu, eikä sen takia, että olisi jotenkin pakko. Tässä kuvassa on kotitekoisia lihapullia valkosipulimajoneesin kanssa, keitettyjä porkkanoita ja perussalaattia, jossa on hitunen fetaa matkassa. Salaatti on kuorrutetty omatekoisella maailman parhaan makuisella salaatinkastikkeella.

Tämä päivä on vähän huono esimerkki, sillä päivällistä ei ole käytännössä lainkaan. Näin käy usein sellaisina päivinä, kun olen illan töissä. Voisinhan toki ottaa eväät töihin, mutta siellä ei voi taata ruokarauhaa, niin syön mieluummin tukevan iltapalan kotiin päästyäni. Tässä on tarkolla juustoleipänen voilla, juustolla ja meetwurstilla kuorrutettuna. Lisäksi päällä on paistettua kananmunaa ja suolakurkkua. Kyytipoikana on vadelmarahkaa (oih, rakastan vadelmia ja rahkaa yhdessä, voisin syödä tätä vaikka joka päivä) ja teetä.

Toivovasti tämä päivä hieman valotti, miltä (turhia) hiilihydraatteja välttelevän ihmisin ruokavalio voi näyttää. Halusin lähinnä murtaa kuvaa siitä, että rasva ja pekoni tirskuu suupielistä. Kananmunia meillä menee paljon ja olenkin toivonut omaa kanaa. Kuulemma sitä ei voi kerrostalossa pitää sisällä ja parvekkeelle se kuolisi talvisaikaan, joten olen joutunut tyytymään kaupan tarjoamiin muniin. Näin minä kuitenkin syön ja olen kyllä tuntenut tämän ruokavalion omakseni ja helpoksi toteuttaa. Pastori Luttisen sanoja lainatakseni – sitähän sää kysyit!

One thought on “Palanen syömistä

  1. pauliina

    Tuu joku päivä meille syömään/ruokaa laittamaan miehesi kanssa! Vaikka saunomisen merkeissä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>