Talvipipo

Pakkaset näköjään vaan kiristyy kiristymistään, niin oli ryhdyttävä toimiin. Minulla on aina ollut pipo-ongelma, tai lähinnä sellainen ongelma, että en kaupasta löydä omaan päähäni sopivaa pipoa tai sellaista joka minua muuten miellyttäisi (pois lukien KalPa pipo, mutta siinä jäätyy talvella pää – se on vaan kevät/syksy pipo). Olen sitten tullut siihen tulokseen, että kannattaa vissiin tehdä piponsa itse, niin saa ainakin mitä haluaa. Tänä talvena jo yhden pipon askartelin, mutta jokin siinä ei kuitenkaan minua sittenkään miellyttänyt ja se on ollut päässä varmaan vain pari kertaa. Viime talvena neulottu palmikkopipo on valkoinen ja kaipaa kipeästi pesua, niin oli tehtävä uusi pipo.

Pipo syntyi kotona pyörineestä 7 veljestä lankakerästä. Väri on oikeasti paljon vihreämpi, mutta jostain syystä kamera sai sen näyttämään melkein harmaalta. (Valitettavasti minun henkilökohtainen kuvien muokkaaja on tällä hetkellä sitoutunut töihinsä, eikä näin ollen kykene kuvaani muokkaamaan. :D) Ohje on Novitan sivuilta, mutta koska 7 veljestä lanka on ohuempaa kuin ko. malliin käytetty lanka, lisäsin pipoon 20 silmukkaa, eli niitä on yhteensä 100. Tämän lisäksi kaventelin lopussa pikkuisen enemmän, käytännössä tein yhden kavennuskerroksen vain lisää.

En virkannut ohjeen lopussa olevaa kukkasta pyörimään katun päälle, vaan tein tupsun. Ja se tupsun tekeminen oli ehkä kamalinta ja haastavinta koko tämän pipon valmistuksessa. Ensinnäkin tupsuja olen tehnyt viimeksi ala-asteella ja nythän on häpeäkseni myönnettävä, että oli etsittävä ohje tupsun tekoon. Joku haju asiasta ole, mutta en varmaan olisi saanut kasassa pysyvää tupsua aikaiseksi. Ohjeen löysin täältä. Onneksi sen väkertäminen kävi kuitenkin suhteellisen nopeasti, vaikka tupsun auki leikkaaminen ja sitominen olivat tuskaa. Jokin vissiin vähän meni pieleen, kun piti vähän tupsua saksilla silotella, että se edes muistuttaisi pyöreää tupsua. Täytyy varmaan ruveta harjoittelemaan tupsujen tekoa. 😀

Vielä olis puolitoista kerää lankaa jäljellä ja hirmuinen kasa pieniä keriä jämälankoja. Mitähän niistä tekisi – onko hyviä ideoita? Sukkia ja lapasia kun on jo ihan riittävästi, niin olisi kiva välillä keksiä jotain uuttakin neulottavaa.

2 thoughts on “Talvipipo

  1. Tiina

    Sitten vaan neulomaan huivia seuraavaksi! http://kotoliving.fi/helppo-kolmiohuivi/#more-6065 Tuo vaikuttaa ihan kokeilemisen arvoiselta ohjeelta! Joskin se ei ole suljettua neuletta, niin ei ehket ole niin kivaa tehdä. Lisäksi ehdottelen säärystimiä ja hihattimia/kynsikkäitä 😀

    • Ice-Cherry

      Kiitos vinkistä. Viikonloppuna näyttäisi olevan aikaa aloitella uutta neuletta, niin ehkäpä katselen, jos vaikka tuota kokeilisin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>