Kotiekoilua

Kävin tänään pitkästä aikaa katsastamassa Kuopion ekokaupan tarjontaa. Joka kerta löydän Elämän langan valikoimista jotain uutta ja ihanaa kokeiltavaksi kotiin. Tällä kertaa tutustuin tarkemmin heidän pesuaine- ja kosmettiikka puoleensa. Olen lukenut Ole hyvä -sarjasta ja nyt bongasin ne heidänkin valikoimistaan. Ostinkin kotiin kuiville ja käsitellyille hiuksille tarkoituten mustikka-vadelma-mansikka hoitoaineen. Vielä en hiuksiini tätä ehtinyt kokeilemaan, mutta tuoksu on huumaava! Vielä kun tietää, että tuoksu on todella peräisin oikeasti noista marjoista, eikä mistään teollisista hajuaromeista.

Ole hyvä sarjasta sen verran, että heillä on paljon tuotteita, juuri hiusten hoitoon. Shampoota ja hoitoainetta löytyy useilla eri tuoksuilla ja useisiin käyttötarkoituksiin, sekä myös tuoksuton vaihtoehto on olemassa. Lisäksi sarjaan kuuluu erilaisia kodinpuhdistusaineita. Kaikki tuotteet ovat avainlippumerkittyjä, eli ne ovat Suomessa valmistettuja. Lisäksi tuotteilla on vegaanimerkki, joka takaa, että tuotteet ovat täysin vegaanisia, eikä eläinkokeita ole käytetty lainkaan. Näiden lisäksi tuoteperheelle on vielä ekoenergiamerkki, sillä tuotteet on tuotettu tuulisähköllä ja sähkönkulutus tuotantovaiheissa on minimoitu. Jopa firman autot kulkevat kaasulla bensiinin sijaan. Melkoinen eko tuote siis. Tuotteet ovat myös biohajoavia, eivätkä näin ollen kuormita luontoa. Hoitoainepullo maksoi jotakin kuuden euron pintaan, mutta pullon voi viedä täytettäväksi takaisin kauppaan, jolloin sisältä maksaa noin puolet alkuperäisestä hinnasta. Tämäkin säästää luontoa. Tuotteisiin voi tarkemmin tutustua Ole hyvä -sarjan omilla kotisivuilla.

Lisäksi kaupasta tarttui mukaan Ecoverin hankausneste. Lähinnä ajattelin tällä kaakeleita putsailla ja pestä kunnolla pesualtaat kotona. En ole aikaisemmin törmännyt vastaavaan ekotuotteeseen. Hankausaine pohjautuu kasvi- ja mineraaliaineksiin. Tämäkin tuote on täysin biohajoava ja eikä sitä ole testattu eläimillä. Plussaa pullosta, joka on täysin kierrätettävä ja ne on valmistettu kokonaan sokeriruo’osta. Lisää tästä tuotteesta voi lukea täältä.

Ekopesuaineita löysin myös Lidlistä. Heillä on myynnissä W5 sarjassa ainakin ekoyleispuhdistusainetta ja wc:n pesuainetta, sekä käsitiskiainetta. Ilmeisesti sarjaan kuuluisi vielä ainakin pyykinpesuaine, mutta sitä ei kyllä meidän lähi-Lidlistä ainakaan löytynyt. Minusta aivan huippua, että ns. ”halpakaupasta” saa myös ekotuotteita. Lidlillä on myös valikoimissa paljon luomu tuotteita, jotka ovat edullisiakin. 🙂 Näitä en ole kyllä itse testaillut ollenkaan, mutta luin yhdeltä foorumilta positiivistä palautetta ko. tuotteista.

Minusta tällaisilla pienillä valinnoilla voi vaikuttaa ympärillä olevan luonnon terveyteen tai ainakin tällä saa itselleen paremman mielen ja vihreämmän oman tunnon. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>