Uusia juomia kaupasta kotiin kannettuna

Tein tässä jälleen yksi päivä ruokahylly tutkimuksia lähi-Prismassamme ja löysinkin kaksi minulle käyttökelposta uutuutta. Varsinkin tuohon maitoon olen kehittänyt muutamassa päivässä täydellisen riippuvuussuhteen. Ostin siis Ingmanin luomu vanhanajan maitoa ja Novelle friss makuvettä.

Ensiksi hieman tuosta rakkaasta maidosta. Eli siis se on homegenoimatonta maitoa. Vähän niinkuin tilamaitoa, mutta se on kyllä pastöroitu, mutta mahdollisimman vähän käsitelty siis. Rasvaprosenttia ei ole tasattu, vaan se vaihtelee vuodenaikojen mukaan, aivan kuten oikeastikkin lehmän maidonrasvapitoisuus vaihtelee. Melkeinpä voisi sanoa, että se on loroteltu suoraan utareesta purkkiin. No ei nyt aivan niin, mutta ilmeisesti Ingman yrittää nyt vastata kuluttajien toiveisiin mahdollisimman luonnonmukaisella ja aidolla maidolla (minusta luomu rasvaton maito on aika kaukana oikeasta maidosta…).  Maito on myös ihan supisuomalaista, joten propsit vielä siitäkin. Maito tulee Hämeenlinnan osuusmeijeristä, eli kuljetusmatkat ovat kyllä melkoiset, verrattuna siihen, että tälläistä maitoa tuotettaisiin vähän lähempänä. Aion kyllä pitää huolen siitä, että tämä maito pysyy Prisman valikoimissa jatkossakin. Vatsani kestää tätä maitoa, vaikkei se olekkaan vähälaktoosista. Ilmeisesti maidon käsittelyllä on merkitystä tämänkin asian suhteen.

Toinen juoma ostokseni oli Novellen friss makuvesi, joka kai on vähän niinkuin limpparin ja kivennäisveden sekoitus olevinaan. Tämä versio on kuitenkin makeutettu stevialla, josta jo aikaisemmin bloggasinkin. Oli ihan hyvää, vaikkakin laimean makuista ja ehkä mielestäni liian makeaa. Steviaa on taitettu hedelmäsokerilla tässäkin tuotteessa. Pidän enemmän vissyistä, mutta kyllä tämäkin on ihan varteenotettava vaihtoehto. Tosin ei ole täysin kaloriton vaihtoehto, ettei tätä kyllä kannata hirmuisia määriä litkiä. Minä testasin sitrus makua. Tarjolla olisi ollut toinenkin vaihtoehto – taisi olla joku marja-sitrus versio. Kuulosti epämääräiseltä, niin jätin sen kauppaan (onneksi en yhtään ronkeli ole :D).

Loppu menee kyllä vähän off-topic, mutta kaipa tuolla ei niin merkitystä ole. Minä olen niin kypsä näihin pakkasiin! Ulos ei voi mennä laisinkaan ilman, että on tupannut kaikki mahdolliset vaatekerrat päälleen. Mutta luonto on kyllä hirmuisen kaunis, kun kaikki on niin kuurassa. Yhtenä aamuna Puijontornikin näytti jäästä valetulta, kun se on niin kauniin kuuran peitossa. 🙂 Nyt minä jatkan kuitenkin muiden hommien pariin – ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

One thought on “Uusia juomia kaupasta kotiin kannettuna

  1. Niini Kokkonen

    Heippa!

    Todella mukava kuulla että uusi Vanhanajan Luomumaitomme maistuu sinulle! Asia on juuri näin, eli maidon rasvapitoisuus vaihtelee hivenen verran vuodenaikojen mukaan, ja maito tulee tosiaan supisuomalaisista lehmistä 🙂

    Kiitoksia ja lumista päivänjatkoa!

    -Niini Kokkonen, Arla Ingman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>