Statistiikkaa viime vuodelta

Tämä blogaus piti itseasiassa tehdä jo aikaisemmin tänä vuonna, mutta jotenkin on näköjään ollut muita aiheita kirjoitella alkuvuodesta. Jospa ei kuitenkaan olisi vielä myöhäistä tätä julkaista. Minua itseäni kiinnostaa kovasti, että luetaanko minun blogia vai saanko ihan vain huvikseni bittiavaruuteen pölistä. Niimpä seuraankin sivustoni liikennettä etupäässä Woopra ohjelmalla. Aikaisemmin käytössäni oli Google Analytics ja sieltä nyt otankin nämä statistiikat tähän postaukseen.

Viime vuonna sivuillani vieraili yhteensä 5700 kävijää ja käyntikertoja oli yhteensä 7860 ja sivujen katseluita oli yhteensä 12038. Olen hyvin tyytyväinen tähän kävijämäärään, kun kuitenkin kyseessä on lähinnä minun omista höpötyksistä koostuva blogi, eikä niinkään ole tarkoitus ottaa kantaa mihinkään asiaan, muuta kuin omien mielipiteiden pohjalta. Tietysti hienoa olisi, jos joskus jotakin blogin kautta saisi, mutta sellaisiin kävijämääriin on vielä melkoisen pitkä matka. 🙂

Google Analytics kertoo minulle myös millä hakusanoilla on tultu blogiini eniten vuoden aikana ja tämän on mielestäni koko sivuston hauskin juttu. On nimittäin kiva katsoa, että mihinkä asiaa blogistani joku tietoa etsii. 🙂

Avainsana Käynnit % Käynnit
barbababa 446 11,41 %
new york 262 6,70 %
kreikka 257 6,58 %
macbook 253 6,47 %
tapiiri 242 6,19 %
ice cherry 202 5,17 %
saunasiili 122 3,12 %
joulu 77 1,97 %
ipod shuffle 60 1,54 %
rakkaus 59 1,51 %

Varsinkin hakusanat saunasiili ja tapiiri huvittavat minua suunnattomasti. Muut noista hakusanoista vielä jotenkin on ymmärrettäviä.

Karkeasti puolet kävijöistä tulee sivuilleni jonkin hakukoneen kautta. Yksi neljäsosa käviöistä taas suoraan linkin kautta (lähinnä Facebook tai Twitter) ja yksi neljännes tulee suoraan minun osoitteeseeni. Mielenkiintoista olisi tietää myös tilaako kukaan syötettäni ja kuinka paljon sen syötteen kautta tullaan, mutta sitä ei valitettavasti tämä sivusto minulle pysty kertomaan.  Jonkin verran kävijöitä tulee myös blogilista sivuston kautta, mutta siellä pitäisi olla todella suosittu blogi, jotta pääsisi etusivulle heilumaan ja saisi kävijöitä blogiinsa. Aina välillä kuitenkin joku sitäkin kautta sivuilleni eksyy.

Eniten toivoisin lukijoiltani kommentteja. Niitä ei ole tullut kuin muutamaan postaukseen. Yleensä kun tahtoo olla niin, että ne kommentit menevät vain naamakirjan linkin alle. Mutta tännekin saa kirjoitella. 😉 Minä luen ne ensin, ennen kuin ne julkaistaa, että sensuuri on olemassa. 😀

Haluan kuitenkin kiittää kaikkia lukijoitani, ilman teidän vierailuja en olisi päässyt tälläisiin lukemiin sivustollani, niin ja pikkuiset kiitokset myös teknisen puolen huoltajalle. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>