Spotify Premium

Olen jo pitkään suunnitellut blogaavani tästä aiheesta, mutta odottelin iPhone 4S:ää saapuvaksi, sillä halusin kirjoittaa sanasen myös puhelimelle musiikintoistamisesta. Itselläni oli melkein pari vuotta käytössä pelkästään ilmaisversio Spotifystä. Minua eivät niinkään mainokset haitanneet, sillä kuuntelenhan radiota ja sieltä tulee mainoksia vielä enemmän kuin tuolta. Ongelma tuli siinä vaiheessa, kun Spotify rupesi rajoittamaan kappaleiden kuuntelukertoja – tyyliin voit kuunnella kappaleen vain viisi kertaa kuussa. Minusta tuntui, että joitakin biisejä sai kuunnella vain sen viisi kertaa, eivätkä ne koskaan enää aktivoituneet sen jälkeen. Tässä vaiheessa minulla väheni kovasti Spotifyn käyttö. Ja kun isännällä oli Spotify Premium oli melkoisen helppoa soitattaa hänellä mitä halusin. 😀 Sitten tuossa vajaa kuukausi sitten kävi niin, että joku vissiin hermostui minun narinaan biiseistä joita en voinut kuunnella ja sähköpostiini ilmestyi kolmen kuukauden aktivointi lahjakortti Spotify Premiumia varten. Sen jälkeen Spotifystä on nautittu kyllä päivittäin.

Premium versio maksaa vajaan kymmenen euroa kuussa – ei mielestäni lainkaan paha hinta melkoisen suuresta musiikkikokoelmasta ja siitä, että sen saman kirjaston saa myös puhelimeensa, sekä soittolistoja voi latailla offline tilaan, jolloin omaa lempimusiikkiaan voi kuunnella myös Internetin kuulumattomissa. Itse olen luonut kaksi sekalaista soittolistaa, käytännössä ne ovat sellaisia listoja, joihin kerään biisejä, joita kuulen esimerkiksi radiosta ja jotka minua miellyttävät sillä hetkellä. Näitä listoja en ole jakanut muiden kuin isännän kanssa. Loput listoista on lähinnä levyjä.

Toki on Spotifyssa puutteitakin – kuten ettei kaikkea musiikkia löydy sieltä lainkaan. Metallica on esimerkiksi sellainen artisti, jonka musiikkia on rajoitetusti tarjolla. Myös Adelelta löytyy vain muutama biisi. Suurin osa musiikista on kuitenkin aina löytyny Spotifysta.

Puhelimeen en välttämättä olisi Spotifyta tarvinnut, sillä minulla on erikseen iPod Shuffle musiikin kuuntelua varten liikkeessä. Olihan se kuitenkin testattuva kuinka se puhelimessa toimii.

Ohjelmaa on varsin näppärä käyttää. Soittolistat näkyvät etusivulla ja siitä on kätevä navigoida eri soittolistojen välillä. Äänentoisto tuntui myös paremmalta kuin tavallisesta soittovehkeestä kuunneltuna. Tosin oli kyllä tuliterät kuulokkeet, joita ei ole tapettu laukun pohjalla (vielä) – saattoi tämä vaikuttaa kovasti asiaan. Olen mestari tappamaan kuulokkeita ja varsinkin laturin johtoja. Vuoden sisään minulle on ostettu varmaan kolme uutta laturin johtoa… 😛

Akkuahan tämän käyttäminen puhelimella tietenkin vie, varsinkin kun kuuntelee netin kautta. Ihan en siis viiden tunnin junamatkalle tätä ottaisi ainoaksi soittopeliksi, mutta työ- ja koulumatkat tämän varassa viettää kevyesti. En tiedä kuinka paljon akun kulutusta laskisi, jos soittaisi pelkkiä offline listoja. Suosittelen kyllä Premiumin hankkimista jokaiselle, joka arvostaa mainoksettomuutta ja sitä, että voi sen lempibiisinsä kuunnella vaikka kymmenen kertaa peräkkäin (minähän en koskaan niin tee…. ;))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>