Musiikkia korville

Ihan kirjaimellisesti nyt musiikkia korville, nimittäin Suomen on vallannut näköjään jokin Robin villitys. Minua tämän herran tuotos ei niinkään kiinnosta, mutta muutaman muun hyvän kappaleen olen tässä bongannut muutaman päivän sisään ja on kyllä aivan pakko jakaa nämä helmet muidenkin kanssa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mauy2EknHAg[/youtube]

Ekan kerran kuulin tämän Nost3 & Protron NRJ-hitti biisin Energyltä ja olin kyllä täysin varma, että se olisi ollut aamupoikien uusin väännös jostakin, muttei ollutkaan. On muuten semmonen renkutus, että jää aivan takuuvarmasti soimaan päähän. Hirmuisen tehokkaasti olen myös osannut tätä kotona soittaa – vielä ei kuitenkaan ole kyllästymiskynnys löytynyt. 😀

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_wgULqf2Agc&feature=related[/youtube]

Pyhimyksen Nyt kappale kertoo minun mielestä hienosti psykoottisesta potilaasta ja psykoottisen potilaan tuntemuksista. Biisin teemoihin törmää monesti töissä – ei jaksettaisi elää niiden harhojen kanssa, olisi vain helpompi kuolla pois. Minusta on tärkeää, että ihmisten tietoisuuteen tulisi psyykkisesti sairaiden tuntemukset ja niistä pitäisi puhua paljon enemmän julkisesti. Uusimmassa Kauneus & terveys lehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli naisesta, joka avautui omasta skitsofreniastaan. Jos edes tämä kappale saisi ihmisiä hieman heräteltyä siihen, että psyykkiset ongelmat ovat sairauksia siinä missä sydän- ja verisuonisairaudetkin. Aggressiviisuus liittyy usein harhoihin ja ihminen voi todella tuntea, olevansa yksin ja ettei keneenkään voi luottaa ja väkivalta ja aggressiivisuus on vain keino puolustautua harhoja vastaan. En tiedä onko biisin tekijällä omakohtaista kokemusta psykoosista, mutta varsin uskottavasti kertoo asiasta.

Onpahan kaks melkosen erikoista kappaletta, mutta molemmat uppoo kyllä minuun harvinaisen hyvin. Varmaan se Energy aivopesee mut tykkään siitä Robinin Frontside Olliesta, vaikken niin välittäiskään. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>