Joka kertainen yllätys – iHerb paketti

Joka kerta kun tilaan iHerbiltä paketin, on se yllätys kun se kotiovelle saapuu. Nimittäin sen verran pitkähkö on tuo U.S Mailin toimitusaika, että ehtii kyllä autuaasti unohtaa, mitä onkaan tilannut. Olen kyllä suunnitellut, että tilaisin joskus kuriiri palvelun kautta, mutta ostokset on yleensä niin pienet, että tulisi turhan kalliiksi. Kuriiripalvelun käyttä kun maksaa reilut 20 dollaria. Tosin on kuulemma perillä muutamassa päivässä. Olen kyllä miettinyt, että josko tilaisin jonkun kanssa puoliksi kuriiripalvelun kautta, mutta siinä tahtoo sitten paukkua yli verot. Mielellään pitää sen paketin alle 42 euron, niin ei tarvitse alveja maksella Suomeen.

Tässäpä olisi näytteillä tämän kertaisen paketin sisältö. Lisäravinteet tilaan/ pääasiallisesti tuolta, sillä ne ovat siellä huomattavan paljon edullisempia kuin Suomessa. Mm. kuvan B-vitamiineistä maksoin vaivaiset 2 dollaria ja siinä on kuitenkin kahden kuukauden annos. Meinasi itku päästä, kun viimeksi Beroccaa kävin apteekista hakemassa, kun 45 poretablettia maksoi melkein 17 euroa… Huvitti kyllä tuo purkin koko, sillä purkin pohjalla on vajaan puolen sentin verran tabletteja ja loppu on käytönnössä ilmaa. Ensin luulin, että tulli oli ottanut osansa paketista, mutta sinetit oli paikallaan ja oikein laskin tabletit, niin kyllä niitä 60 kappaletta siellä oli. Myös omega-3 kapselit ovat hirmuisen paljon edullisempia tuolla. Omegoita olen napsinut jo monta vuotta, ja ne menee vähän niin kuin automaationa joka aamu napaan. Tämä 200 kapselin purkki maksoi 8,3 dollaria. Ei varmaan tarvii kertoo, kuinka paljon Möllerit maksaa.

Olen pitkään katsellut iHerbissä bambuisia siveltimiä ja siinä vaiheessa kun kävin samaa pakettia hiveltelemässä Sokoksella ja huomasin sen maksavan 27 euroa, pistin tilauksen menemään. Samat sudit rapakon takaa irtosivat kymmenellä dollarilla. Pakkauksessa on minaraalipuuteri suti, kabuki suti, luomiväripensseli ja peiteväri pensseli, sekä puuvillasta ja hampusta valmistettu pussukka sutien säilyttämiseen. Pensselit on valmistettu kierrätysmateriaaleista ja vahingoittamatta luontoa turhaan.

Ostin myös uutta saippuaa, sillä olen tykännyt mustasta saippuasta aivan hillittömän paljon. Nyt otin testiin Dead Sea salt soap barin. Saippua sisältää karitevoita ja kuolleen meren suolaa. Se lupaa kosteuttaa ihoa ja rentouttaa lihaksia ja stimuloida verenkiertoa. Ihan en ehkä näitä kaikkia allekirjoita, mutta ainakin tuote on 100% luonnon tuote ja sitä ei ole testattu eläimillä. Paketti myös lupaa, että saippua olisi tuotettu vastuullisesti.

Ostin joskus viime kesänä laivalta Tigin palasaippuan, joka on oikeasti shampoo. Ja olen tykännyt tuosta muodosta kovasti – kulkee kätevästi mukana ja on tosi riittoisaa. Löysinkin nyt myös iHerbistä saippuan, joka on palamuodossa. Paketissa luvataan, että se kestää yhtä kauan kuin keskimäärin 24 pulloa shampoota. Tämä tarkoittaa sitä, että ei taida tarvita ostaa muutamaan vuoteen shampoota jos todella on näin riittävä tuote. 😀 Shampoo sisältää hamppu -ja teepuuöljyä ja on hajustamaton. Shampoo lupaa hiuksiin luonnollista kiiltoa ja teepuuöljy auttaa päänahan ongelmiin, kuten hilseeseen ja rasvoittuvuuteen, joka ainakin minulla on suuri ongelma. Shampoo on sekä luonto- että käyttäjäystävällistä. Sitä ei ole testattu eläimillä, eikä se sisällä mitään eläinperäistä ja se on 100 prosenttisesti biohajoavaa.

Paketissa oli myös kaksi pukkia mausteita. Luomu omenapiirakkamaustetta ja tacomausteseosta. Pidän kovasti kaupan tacomausteseoksesta, mutta se sisältää hirmuisen määrän kaikkea epämääräistä, kuten kasan maltodekstriiniä. Purtilo saapui kotiin ja sain kyllä naurut lukiessani pakkausselostetta. Jenkeissä on ilmeisesti kaikki viety astetta pidemmälle – nimittäin purkin kyljessä lukee kahden mausteen perässä suluiss (may contain silicon dioxide). Niin kyllä, jotkut mausteet voivat sisältää dioksiineja, niin myös kalat ja lihat ja pienen kuuklailun jälkeen aika moni muukin asia näyttää noita yhdisteitä sisältävän. Ymmärrän kyllä, että suurina määrinä dioksiinit ovat elimistölle haitallisia (en nyt tässä tarkemmin avaudu aiheesta, sillä siitä saisi vaikka oman postauksen kokonaan), mutta ehkäpä tuota maustetta ei ihan purkkitolkulla päivässä vedetä. Huvitti vain kun pakettiin oli näin kijoitettu. Monessakohan lohipaketissa kaupassa lukee, että ei vain saata sisältää, vaan SISÄLTÄÄ dioksiineja….? Omppupiirakka mausteessa ei tämmöistä lukenut laisinkaan. Ilmeisesti luomuraaka-aineita varjellaan myös dioksiineilta.

Kiitoksena tilauksesta iHerb muisti minua kaakaojuoma pussilla, joka sekin ilmeisesti on jotakin superfoodia. Paketissa lukee Coco Cardio. Sisältää kaakaoo ja punajuurta…. Voitte arvata nousiko vesi kielelle tuosta yhdistelmästä vai ei. 😀 Siirryn nyt hipistelemään uusia hienouksiani. 😉

5 thoughts on “Joka kertainen yllätys – iHerb paketti

 1. Oma suosikkipalashampooni on Lushin valkoinen pala, en nyt muista mikä se niistä on, olisiko Trichotillomania? Oikeastaan paras shampoo, mitä minulla on koskaan ollut. Postissa on tosin tulossa iHerbistä se kaikkein suosituin shampoo, mitä myyvät, tuuhentava biotiinishampoo. Jos se vaikka auttaisi vaikeaan hiustenlähtööni… En kyllä usko, koska olen kokeillut kymmeniä eri juttuja, mukaan lukien suuriannoksisen biotiinin sisäisesti. Mutta ehkä se on silti hyvä shampoo. Karitesaippuaa tilasin myös iHerbistä.

  P.S. Silicon dioxide eli piidioksidi on nimensä mukaisesti epäorgaaninen mineraaliyhdiste, dioksiinien (jotka ovat orgaanisia yhdisteitä) kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

 2. Ice-Cherry

  Mä olen kans joskus katsellut tuota Lushin palashampoota, mutta en kuitenkaan ole rohkaistunut kokeilemaan.

  Minä olen sisäisesti vain nauttinut biotiinia ja varmaan se on vähän henkimaailman asioita, että auttaako se hiuksiin ja kynsiin. Minulla ongelmana on lähinnä lohkeilevat ja liuskottuvat kynnet. Mutta käsidesi toimii näköjään kynsien kasvattajana huomattavasti paremmin.

  Mulla on ilmeisesti dioksiinit sekaisin. Yhdistin sen heti ensimmäisenä tietysti noihin kalojen dioksiineihin. 🙂 Kiitos kun korjasit!

 3. Käsidesi? Hmm.

  Yleensä biotiinia kai käytetään enemmän hiusongelmiin. Huonot kynnet voivat johtua magnesiumin tai sinkin puutteesta.

  • Ice-Cherry

   Joo, olen vain huomannut töissäni, että käsidesi kasvattaa kynsiä. Todennäköisesti se johtuu glyserolista, eli saman saisi aikaan ahkeralla käsien rasvauksella. Olen kuullut tästä muiltakin kollegoilta, että kynnet kasvaa töissä vauhdilla.

   Mulla on käytössä Piimax-C valmiste, joka on tarkoitettu kynsien ja hiusten hyvinvoinnin tukemiseen. Sisältää juurikin sinkkiä, biotiinia ja C-vitamiinia, olisko ollut kromiakin mukana? En nyt ulkoa muista. Magnesiumia syön kanssa lähinnä jalkakramppien takia, jotenka sen puutetta ei pitäisi ainakaan olla. Toki en ole oikein koskaan ollut vakuuttunut kuinka hyvin lisäravinteilla voi korvata ravinnosta saatavat aineet, mutta ainakin ne on monipuolisen ruokavalion tukena varmaan ihan toimivia valmisteita.

 4. hyvä artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>