Lukutoukka vauhdissa

Rakastan lukemista ja olen lukenut paljon aina siitä asti kun opin lukemaan. Paksuja romaaneja olen  lukenut toiselta luokalta asti. Kirjastokortti on myös ollu todella ahkerassa käytössä koko sen olemassa olo ajan (eli sieltä ekalta luokalta). Muistan kun koulun pihassa kävi ekalla luokalla kirjastoauto maanantaisin kymmenen välitunnilla. Minä olin aina se oppilas, joka saapui seuraavalle tunnille myöhässä vain nenä pilkottaen kirjavuoren takaa. Kirjat luonnollisesti luettiin viikossa ja palautettiin seuraavana maanantaina ja lainattiin samanlainen lasti lisää. Ihan näin ahkera en lukijana enää ole, mutta kirjastossa tulee käytyä ainakin kerran kuussa (pois lukien koulun kirjasto, jonne asiaa on yleensä hieman useammin…).

En oikein osaa määritellä millaisista kirjoista tykkään. Luen vähän kaikenlaista runoista dekkareihin. Usein luen jonkin arvostelun kirjasta ja päätän sen perusteella lukaista itsekkin teoksen. Jos nyt jotakin lukemisiani mainitsin, niin Leena Lehtolaisen Maria Kallio dekkarit ovat vedonneet minuun, samoin Reijo Mäen Vares kirjat ovat hyviä (parempia kuin leffat, varsinkin kun vaihtoivat ihanan Vareksen tilalle Reinin….). Keittokirjoja ei myöskään sovi unohtaa, sillä aina täytyy tutkia kirjastossa myös se hylly, sekä omistan itsekkin varmaan pari hyllymetrillistä erilaisia keittämiseen liittyviä opuksia. Olen myös tykännyt aina Danielle Steelin kirjoista (ehdottomat lempparini Helmiä ja timanntteja, sekä Titanicille sijoittuva Ei rakkautta suurempaa – olen lukenut molemmat kirjat useaan otteeseen, ja kun nyt satuin nämä taas muistamaan, niin lainataanpas taas kerran). Toinen ”hömppä”kirjailija, jonka tuotokset ovat hyviä on Jude Deveraux – Ylämään lumous on kirja, jonka olen myös tavannut muutaman kerran läpi. Arto Paasilinna on myös jaksanut viihdyttää minua jo yläasteelta asti. Ensimmäiset kirjat hänen tuotannostaan minulle olivat Isojalkainen laivanvarustaja, Suloinen myrkynkeittäjä ja Kultainen nousukas. Nämä ovatkin olleet mielestäni parhaita hänen tuotoksistaan Hirttämättömien lurjusten yrttitarhan lisäksi. Usein tulee naurettua ääneen hänen kirjojaan lukiessa.

Jos ajatellaan näitä uudempia kirjailijoita, niin en voi olla mainitsematta J. K. Rowlingia ja Stephanie Meyria. Potterit voi lukea aina uudestaan ja uudestaan ja kun oikeastaan itsekkin kasvoi siinä sivussa, niin ei osaa lempipotteriani nimetä – Azkabanin vanki on tähän asti ollut se mitä olen vastannut, ehkä siksi, että siinä Harry hetken saa nauttia aidon perheen olemassa olon tunteesta. Mutta toisaalta kaikki ovat kyllä todella hyviä. Meyriltä on tietenkin sanottava Twilight saaga. kyllä siinä vaan niin kävi, että vamppyyrit sulattivat minunkin sydämeni – heikkona olen Emmettiin ja Carlisleen… Viimeinen osa oli kyllä, sen lukemiseenkin meni tuhottomasti asiaa, sillä kirjakin oli niin pitkäveteinen.  Ensimmäiset kolme osaa ahmin melkein yhdeltä istumalta. Elokuvista ensimmäinen oli ehdottomasti paras – tosin viimeisintä en ole edes ehtinyt vielä nähdä.

Ostan kirjoja myös kotiin, en pelkästään käy lainaamassa. Usein kirjat ovat pokkareita, sillä niitä saa edullisemmin ja ne ovat mukavampia kuletella mukana. Minua odottaa myös Jari Tervon uusin kirja Layla lukemista. Jonotin kolme kuukautta kirjastosta tuota kirjaa – ilmeisesti joku muukin sen halusi luettavakseen. Kuten kirjoista näkyy, niin minulle kelpaa elämänkerran kuin tiedollisemmatkin kirjat. Voin muuten suositella kaikille kirjaa Läski maailma – aivan loistava kirja niistä syistä, miksi maailman ihmisistä tuli pulleroita. Avasi kyllä silmiä suurten elintarvikeyhtiöiden lobbausta kohtaan. Olen kiinnostunut aidosta ja puhtaasta ruuasta, joten arvatenkin tuo kirja osui ja upposi. Nyt ostettu Oikean ruuan puolesta puhuu myös – noh oikean ruuan puolesta. 😀

Tämmöistä kirjoista tällä kertaa. Nyt olisi takoitus uppoutua lukemaan sohvan nurkkaan lopuksi iltaa, sillä lukemista riittää nyt juuri tänään tulleen kirjapaketin takia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>