Viikonlopun herkkuja

Nämä karkit eivät kyllä ole mitään uutuuksia, vaan niitä on ollut jo jokusen vuoden markkinoilla. Mutta ostimpa nyt ensimmäistä kertaa kokeeksi, lähinnä tajuttuani, että nämä eivät sisällä hiilareita juurikaan, sillä sokerit on korvattu kuiduilla ja namuset on makeutettu ah-niin-ihanilla makeutusaineilla. Joka tapauksessa, jos joskus alkaa namihammasta kolottamaan ja ei halua vetää napaansa sokeria, on tämä varmasti oiva vaihtoehto. Toki lisäaineiltä ei tässäkään voida välttyä. 🙁 Vaikkakin hedelmämakeiset ovat värjätty luonnollisillä väreillä ja salmiakki namusten lakritsa on peräisin oikeasta lakritsijuuresta. Ei siis kuitenkaan läpeensä pahoja.

Karkeissa siis sokerit on korvattu kuiduilla. Sadassa grammassa näitä namuja on peräti 65 grammaa kuitua. Ei siis ehkä kannata vetäistä koko 90 gramman pussia kerralla, sillä saattaa olla vatsa vähän kipeä sen jälkeen. Toisaalta karppiintuneeseen suuhun riittää muutama namunen tyydyttämään makean nälkää. Hillareita namuissa on 15 grammaa sadassa grammassa.

Hedelmänamit ovat rakenteeltaan mukavan pehmoisia ja hyvän makuisia. Salmiakit olivat todella salmiakkiaisia, mutta kovia. Molemmat toimivat hyvin Autot 2 elokuvan leffaherkkuina. 🙂

Testasin viikonlopun aikana myös Alkon luomu omppu siideriä. Tällä kertaa ei kyllä ollut siideriksi nappivalinta. Vaikka olenkin kuivan englantilaisen omppu siiderin suuri ystävä, oli tämä mielestäni vetistä ja laimean makuista.

Jatkossa täytyy pysytellä edelleen ranskalaisessa luomusiiderissä. Tämä on alusta asti ollut yksi suosikki siidereistäni. Hintakaan ei päätä huimaa.

Siiderin ja namien lisäksi viikonloppuna herkuteltiin tietenkin hyvällä ruualla ja Punnitse&Säästä kaupasta haetuilla pähkinäherkuilla. Kannattaa maistaa myös tummasuklaa vadelmia – vievät kyllä mennessään.:)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>