Hei me karpataan

Tänään alkoi TV5:llä uusi ohjelma koskien karppausta. Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavana ja hiilihydraattitietoisena kiinnostuin tietenkin tästä uudesta ohjelma formaatista ja halusin katsoa olisiko sillä kenties minullekin jotain annettavaa. Sarjassa seurataan kahden tavallisen kadun tallaajan matkaa karppaajina. Apunaan heillä on kokki Sami Garam ja ex-uimari Jani Sievinen. Ei varmaan ole epäselvää kumpi vastaa ruuasta ja kumpi treenistä. Lisäksi heillä on lääkäri tukemassa ja seuraamassa elimistön hyvinvointia.

Kun kuulin ohjelmasta oli innoissani, että jes – vihdoinkin tuhotaan kaikki idiootit ajatukset mitä ihmisillä karppauksesta on. Mutta siinä vaiheessa kun ensimmäisessä jaksossa Jani meni toisen karppaajan luo ja paljastui mitä hänellä oli ”tuliaisinaan” hänelle, meinasi kertakaikkiaan itku päästä – kauppakassi oli täynnä EINEKSIÄ!!! Siis juuri sitä, mitä yritetään välttää – tarkoitus on syödä vähähiilihydraattista ruokaa, mutta myös mahdollisimman puhdasta ja prosessoimatonta. Okei, oli siellä pussissa vhh-leipääkin, jota itsekkin joskus ostan. Toinen asia mitä pussi sisälsi, oli Liposinol ja Glucosanol ravintolisiä. Ensimmäinen estää rasvaa imeytymästä elimistöön… Hieno homma, mutta ihan ei sovi vähähiilihydraattiseen ruokavalioon, sillä siinä käytetään rasvaa ja yleensä enemmän kuin virallisterveellisessä ruokavaliossa. Eli tällä valmisteella saat itsellesi aikaiseksi aivan varmasti rasvaripulin. Sama kuin söisit Xenicalia tai Allia. Glucosanol taas estää hilihydraattien pilkkoutumista ja imeytymistä. Mihinkä tätä valmistetta tarvitaan? Varsinkin, kun niitä hiilareitahan juuri yritetään vähentää jo ruokavalion avulla.

Sitten muutama sananen ohjelman sponsoreista. Mukana on mm. Danone Actimel jogurttinsa kanssa. Ja mitkään tämmöiset höpöhöpö mahajogurtit eivät kuulu myöskään hiilihydraattitietoisen ruokavalioon, ihan jo pelkästään sen sisältämän hiilimäärän takia (5,4g/100g) ja vatsavaivat, turvotukset jne, poistuvat kyllä ihan puhtaalla ja reilulla vähähiilihydraattisella ruualla. Lisäksi sponsoreina oli myös Kokkikartano, Liposinol ja Glucosal, sekä muutama muu eines yhtiö, kuten Campell ja Blåband.

Oli ohjelmassa toki jotain hyvääkin, nimittäin Jani Sievisen treeni osuus (Jani muuten oikeasti karppaa itsekkin). Vaikutti ihan hyvältä ja kun vielä vilkaisin ohjelman nettisivuilta ensimmäisten viikkojen ohjeet, niin olivat kyllä sen verran yksioikoiset, että varmasti onnistuisi itseltäkin noiden noudattaminen. Sami Garam ruokaosio vaikutti myös ihan hyvälle – ainakin luomukerma hyppäsi kaupassa hänen ostoskoriinsa. 😉 Ohjelman ruokaohjeet ja ostoslistat pitäisi löytyä myös ohjelman kotisivuilta, mutta ainakaan toistaiseksi ei niitä sinne ole vielä ilmestynyt. Ilmeisesti sivut ovat vielä hieman keskeneräiset.

Täytyy seurata jatkossa mihinkä suuntaan ohjelma kehittyy, ehkä ensimmäinen jakso oli vielä hieman hakemista ja jatkossa sarjan kotisivutkin toimisivat moitteettomasti. Mutta jos asia kiinnostaa, niin tällä viikolla tuli lehtipisteisiin Karppaus -niminen lehti, joka oli kyllä tosi asiallinen ja täynnä hyviä reseptejä ja asiallista asiaa vähähiilihydraattitietoisesta elämäntavasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>