Savo-Karjalan lihakauppa

Kuopioon on avattu uusi lihakauppa, joka todella laittaa kampoihin Atrian tehtaanmyymälälle, ainakin minun mielestäni. Savo-Karjalan Lihan myymälä palvelee Kuopiossa Leväsellä asiakkaitaan. Erityisen mieltynyt olen kauppaan jo ensinnäkin siitä syystä, että tuotteet ovat tuoreita, laadukkaita ja ennen kaikkea lähellä tuotettuja. Näitä lihoja ei rahtailla toiselta puolelta Suomea. Hinnoissa tämä tietenkin näkyy hieman, mutta esimerkiksi tämän viikon tarjouksena oleva naudan jauheliha (jauhelihat muuten jauhetaan paikan päällä) maksaa 7,40 kilo. Se on todella edullista!

Viimeksi vieraillessani lihamyymälässä mukaani lähti kilon pussi ylämaan naudan jauhelihaa. Tätä herkkua saa pakasteena, kuten myös lampaan ja vasikan jauhelihaa, eivätkä hinnat päätä huimanneet. Omasta kilon pussistani maksoin 8,40 €/kg. Ylämaan naudan liha eroaa tavallisesta naudasta siten, että se on tummempaa, mureampaa ja aromikkaampaa. Se on myös vähärasvaisempaa kuin tavallisen naudan liha. Ainut miinus on toki siitä, että tuote on pakaste, sillä tuoreena se olisi vielä parempaa. Kuitenkin näin taataan riittävyys paremmin ja säilyvyys on eriluokkaa kuin tuoreella jauhelihalla.

Lihakaupasta saa myös viereisen Kasvisgallerian tuotteita, sekä Juustoportin juustoja, sekä muutamia muita heidän maitotuotteitaan. Heillä on myynnissä myös erään myllyyn luomujauhoja ja toiselta pientuottajalta mehuja ja makeisia. En kovin tarkkaan tätä hyllyä ole vielä ehtinyt syynäämään, sillä lihatiski on aina enemmän vetänyt minua puoleensa. ;)Valikoimassa on panostettu todella laatuun ja lähialueiden tuottajin tukemiseen. Isäni kehuu myös tämän kaupan sika-nautasäilykettä parhaaksi maistamakseen ja nappaakin aina sellaisen purkin matkaansa liikkeessä käydessään. Täydellisen listan saatavilla olevista lihatuotteista löydät tästä. Mukana on myös luomulihaa.

Lihakaupasta saa myös Halal-teurastettua nautaa ja lammasta. Heillä on esillä plakaati, josta käy ilmi kuka on teurastuksen suorittanut ja se takaavat, että se on suoritettu oikein.

Jos yhtään kiinnostaa mitä suuhunsa mättää ja mistä se on peräisin, suosittelen tutustumaan tämän kaupan tarjontaan. Samalla tuetaan lähialueiden maatataloutta ja pientuottajia. Myös tuoreus on ensiluokkaista ja vakuumiin pakatuista jauhelihoista ei voi puhua samana päivänäkään näiden tuotteiden rinnalla.

One thought on “Savo-Karjalan lihakauppa

  1. Juha

    Itsekin olen ko. kaupan suuri fani ja vakioasiakas. Enkä nyt ole niin varma, näkyyky tuo laatu edes niin pahasti hinnassa. Useasti tarjouksena esim. nauta-sika jauheliha 4.90e/kg. Ja monta kiloa jauhelihaa viikossa kuluttavana huomaan kyllä laadussa Suuren eron!

    Gourmee-annoksenkin saa helposti ja halvalla, ostaa 1-2 sisäfilettä tiskiltä ja 2 eurolla 2 Gallerian-röstipihvia. Valmis annos!

    Kannattaa myös muistaa laadultaan ehkä enemmän pröystäilevä Ykkösherkku…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>