HTC Desire Z – lapsen lainalelu

Minun oma rakas omppuni taisi tehdä viimeisen matkansa minun kanssani jouluna. Itseasiassa ongelmia on ollut jo kesästä saakka, sillä iPhone 3:n ei enää ole tullut päivityksiä. Viimeisin päivitys joka puhelimeen tuli, toi tullessaan hienoisia ongelmia, kuten jumitusta ja hitautta. Puheluihin ei välillä voinut vastata ollenkaan tai puhelin jäi kertakaikkiaan niin jumiin, jotta sen sammuttaminenkin meinasi olla suorastaan mahdotonta. Rakastin puhelintani kuitenkin loppuun saakka ja taistelin pitkään, ennen kuin suostuin siitä luopumaan. Ratkaisua noihin ongelmiin ei oikeastaan olisi ollut – tai no olisihan viimeisimmän päivityksen voinut ”downgradata” vanhempaan versioon, joka olisi sitten aiheuttanut sen, että kaikki ohjelmat eivät välttämättä olisi toimineet. Viime aikoina tuolla kapulalla ei paljon tehty muuta kuin vastattiin puhelimeen (jos se siis antoi vastata) ja lähetettiin viestejä. Ei kovin paljon älypuhelimelta….

Isäntä tarjosi minulle omaa työpuhelintaan väliaikaiseksi vekottimeksi, kunnes saan hankittua itselleni uuden. (Ongelmana lähinnä, että puhelin jonka haluaisin on loppu keskusvarostoja myöten…) Otin siis käyttööni isännän työpuhelimen, eli HTC Desire Z puhelimen. Aluksi olin vähän känkkis, sillä olin sitä mieltä etten voi oppia käyttämään puhelinta, joka ei ole niin yksinkertainen kuin omena (ai miten niin tykkään ompuista? ;)). Hetken räpellyksen jälkeen osasin kuitenkin jopa vastata puhelimeen ja viestinkin sain lähtemään oikeaan osoitteeseen.

Vihdoin voin tehdä puhelimella entisiä jutujani, kuten tarkistaa sähköpostit nopeasti, vilkaista Twitterin ja Facebookin. Minulle asenneettin myös Foursquare, jonka käyttö on jäänyt käytännössä kokonaan, sillä vanha omppuni oli niin hidas aukomaan koko ohjelmaa, että koin sen turhauttavaksi. Hirveästi en ole ohjelmatarjontaan perehtynyt, sillä ensinnäkin en ole kehdannut opetella kuinka ohjelmia asennetaan, koska puhelin ei jää minulle lopulliseen käyttöön. Muutaman viikon ajattelin sen kanssa vain heilastella. Yhtään peliäkään ei taida olla asennettuna, vaikka ompulla niitäkin oli jonkin verran. Shazam ohjelma kuitenkin asennettiin, sillä mikä onkaan ärsyttävämpää kuin kuulee radiosta biisin, jota ei tunnista. Eipä hätää, avataan vain tämä apsi ja se tunnistaa kappaleen sanoista puolestasi! Aivan erinomainen kapistus.

Jos jotakin puhelimen ominaisuuksista kertoisin, niin ehdottomasti huipuin on puhelimen alta liukuva näppis, joka tekee kirjoittamisesta helppoa. Tosin hidasta se ainakin minulla vielä toistaiseksi on. Arvelin testata joku kerta, kuinka saisin blogia kirjoitettua tuolla vehkeellä, sillä blogini on WordPress alustalla, ja sillekin löytyy apsi tuohon puhelimeen. Tykkään myös kovasti siitä ominaisuudesta, että pienoisohjelmia saa laitettua monta sivullista tuohon. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että ohjelmat, joita eniten käyttää, ovat nopeasti muutaman ”pyyhkäisyn” takana. Kamera on myös huomattavasti parempi kuin vanhan ompun, niin kameran kotiin jääminenkään ei enää niin kovasti harmita.

Miinuksena en oikein osaa näin alkuun sanoa muuta kuin akun kesto. Toki auttaisi varmaan, jos ei puhelinta kokoajan räpeltäisi, niin saattaisi akkukin kestää pidempään. 😀 Puhelinta on siis ladattava joka yö, mutta totuin tähän jo ompukan kanssa, sillä myös se vaati joka öistä latausta. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että olen ompputyttö, eikä minusta Androidin käyttäjää tule. Sen verran pitää aina olla muutosvastarintaa. 😉

Jos haluat lukea puhelimesta miesmäisemmän artikkelin, niin lukaise toki isännän postaus aiheesta. Ainakin teksiniset asiat on siellä paremmin selvitelty, kuin tässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>