Joulu tuli taloon

Tällä viikolla olen puuhastellut paljon joulun takia. Ehkä jopa olen löytänyt itsestäni ison jouluihmisen. 🙂 Viime sunnuntaina kävin laulamassa kauneimpia joululauluja Neulamäen kirkossa ja oikeastaan se viritti minut eniten jouluiseen tunnelmaan. Siihen saattoi kyllä vaikuttaa sekin, että vihdoin tiedosti aaton olevan jo alle viikon kuluttua.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nEAgknBI-C4[/youtube]

Vähän uudempaa joulumusiikkia. Olisimpa ollut tämän herran konsertissa muutama viikko takaperin. Tämä on nyt noussut ehdottomasti yhdeksi ihanimmista joululauluista. Täytyisi ehtiä kuuntelemaan koko levy tässä joulun kynnyksellä – isäntä ei tästä ajatuksesta ole kovin innostunut…. 😉

Viimeisiä joululahjoja on paketoitu innolla ja itseasiassa edelleen pönöttää yksi lahja keittiön pöydällä ilman käärettä…. Vielä ehtii. 😀 Tykkään saada lahjoja (kukapa ei), mutta minusta on myös aidosti kiva antaa lahjoja läheisilleni. Tosin joskus niiden lahjojen keksiminen on turhauttavaa ja hirmuisen vaikeaa. Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa, sitten lapsuusvuosien, lahjoja itse. Ehkä en kuitenkaan tässä avaudu millaisia lahjoja tein, ettei asianomaiset vain bongaa omia lahjojaan tekstistä. 🙂 Olen aina kadehtinut ihmisiä, jotka tekevät lahjansa itse, niin ajattelin minäkin kokeilla. Mihinkään hirmuisiin käsityöihmeisiin en ruvennut, mutta jotain pientä kuitenkin. 🙂

Tänään sain vihdoin luvan pystyttää joulukuusen olohuoneen nurkkaan ja koristella sen. Kuusi on jo vanhus ja hieman kallellaan, mutta se tekee siitä sitäkin kodikkaamman näköisen. Minulla on tietty järjestys kuusen koristelussa. Meillä on aina koristeltu kuusi samassa järjestyksessä ja en voi vieläkään rikkoa sitä kaavaa. Ensin laitetaan kuuseen kynttilät, sen jälkeen latvaan tähti. Tähden jälkeen pyöritellään nauhat ja viimeisenä laitetaan palleroiset. Tänä vuonna ostin muutamia uusia palleroisia, vaikka entisiäkin olisi ollut, mutta löysin Tiimarista ihania punaisia ornamenttipalloja ja kivoja vihreitä kimaltavia palleroisia.

Keittiössäkin on tänään tullut vietettyä aikaa jouluherkkuja puuhastellessa. Onneksi huomenna on vapaapäivä, niin voi laitella vielä joitakin juttuja, mitä en tänään ehtinyt. Mm. piparit on kokonaan leipomatta. Olin tänä vuonna laiska ja ostin valmista taikinaa, sillä yleensä ne piparit tuppaa pyörimään nurkissa juhannukseen asti, niin nyt ainakin on niin vähän taikinaa, että luulisi pipareiden ennen jussia katoavan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>