Pikkujouluissa

Tänä viikonloppuna olin osallisina melkeinpä jo perinteisiksi muodostuneissa pikkujouluissa, tosin valittettavasti se mökki missä on normaalista pikkujoulut vietetty, ei enää ollut käytettävissä. Siispä tänä vuonna pikkujoulua vietettiin Kuopion keskustan läheisyydessä kerrostaloasunnossa. Tämä ei kyllä menoa haitannut yhtään, sillä tilaa oli reilusti. Mukana oli meidän lisäksi rakkaat kummini, ”siskoni” miehineen ja muutama muu tuttavapariskunta, joihin olin kummieni kautta tutustunut ja jotka olennaisesti elämääni kuuluvat.

Pikkujoulut aloitettiin tänä vuonna perinteistä poiketen urheilemalla. Käytiin Kuopion keilahallilla keilaamassa tunnin verran. Minusta olisi ollut vielä enemmän tunnelmaa, jos olisi ollut hohtokeilausta, mutta keilailtiin ihan tavallisissa valoissa ja edullisemmin nyt. Ei se kyllä silti mitään hirmuisen halpaa ole, kun yksi rata maksaa 25 euroa ja siihen päälle kenkävuokra euron/kengät. Mutta silloin tällöin ihan mukavaa vaihtelua.

Kyllä ei omilla keilaustaidoilla pääse eilisen jälkeen kehumaan. 😀 Paremmin onnistuu keilaaminen Wii:llä kuin livenä. Mukavaa oli tsemppi oli koko porukalla kyllä mainio 🙂 Kummisetäni voitti meidän ”turnauksen” aivan ylivoimaisesti. Minulla takareidet tulivat niin kipeäksi, ettei meinaa päästä sohvalta ylös. 😀

Keilahallilta jatkettiin matkaa viettämään loppuiltaa. Syötiin pientä hiukopalaa siinä, sillä varsinainen ruoka oli vasta illemmalla. Tarjolla oli käsintehtyjä piirakoita, ihania levitteitä (hummus ja tapenade – molemmat kotitekoisia), ruissipsejä, napostelukasviksia ja lohivoileipäkakkua.

Voileipäkakku oli koristeltu aiheen vaatimalla tavalla. Pitäisi itsekkin opetella tekemään voileipäkakkuja, sillä ne ovat niin ihania tarjottavia. Kerran olen sellaisen värkännyt, eikä se kyllä ollut mikään mahtava saavutua. Kakku oli ruma, mutta maistui kyllä hyvälle. 😀 Kostutus on kai se a ja o. Ei saisi olla litskamärkä, muttei kuivakaan. Tarjottavat olivat herkullisia ja kun koittikin itse pääruuan vuoro, ei ollut hirveästi enää sille tilaa. Pääruuaksi oli paahtopaistia, kermaperunoita ja punaviinikastiketta. Aivan passelit eväät siis!

Iltaa vietettiin lähinnä vapaamuotoisesti keskustellen, mutta kävihän meillä toki joulupukki ja hänellä oli mukanaan tonttutyttö lahjoja jakemassa, sillä eihän käy laatuun, että vanha joulupukki itse painavaa lahjakassia kantelisi! Joulupukki toi isännälle lämpöiset kotikutoiset lapaset ja minulle pölyhuiskun minikoossa, jolla voi poistaa pölyä näppäimistön väleistä tai auton keskikonsolista. Tämän lisäksi adoptoin illan aikana kummisetäni saaman lahjan.

Uskon, että jouluporo saa paljon hellää hoivaa minun hoteissani, jospa sen ilmekkin iloisemmaksi muuttuisi. 😉

Näihin tunnelmiin onkin hyvä lopettaa, sillä meitä kutsuu nyt Prisman -15% alennukset, sillä sieltä voi löytää joululahjoja pukin konttiin. 🙂 Rattoisaa sunnuntaita kaikille – nythän on jo 2. adventti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>