Kultaisen 90-luvun pelilahjat maailmalle

Isäntä teki minulle löydän tässä männä viikolla. Nimittäin hän kertoi minulle sivustosta, josta voi ladata ilmaiseksi 90-luvun alkupuolen tietokonepelejä, jotka on tehty DOS-alustalle. Nämä hienoudet saa toimimaan nykytietokoneissa emulaattorin avulla. Itse olen Macilla käyttänyt Boxer ohjelmaa näiden pelien pelaamiseen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eByI9mxRw8w[/youtube]

Crystal Caves tai minulle tuttavallisemmin CC oli ehdottomasti suosikkini ala-asteella. Muistan kun minulle ei vielä ollut omaa tietokonetta ja kävin tätä ystäväni luona pelaamassa. Tarkoituksena on 2D- tasohyppelyssä kerätä jokaisesta kentästä kaikki timantit. Lisäpisteitä saa jos suorittaa kentät ilman yhtään osumaa viholliseen. (Kolmesta osumasta kuolee.) Toinen saman tekijän peli on Secret Agent eli Sam, joka on hyvin samantyyppinen, siinä tosin täytyy tuhota joka kentästä satelliitti ja etsiä dynamiittia, jolla voi räjäyttää oven päästäkseen pois kentästä.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NLIAuiEGEVU&feature=related[/youtube]

Toiseksi nostan esille Cosmo’s cosmic Adventure eli ihan vain Cosmon. Tätäkin hienoa tasohyppelyä tuli pelattua oikein ahkerasti ja moneen otteeseen läpi. Hirmuisia pelaajan taitojahan näihin peleihin ei tarvita, mutta jotkut taikasormet sitä ilmeisesti muksuna oli, sillä jotenkin pelaaminen tuntui silloin helpommalta. Ehkä se ikä ei tosiaankaan tule yksin… 😀

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b16upFloYak[/youtube]

Tämä söpö kanipeli on Jazz Jack rabbit, jota pelaamaan tarvittiin ehdottomasti kaksi aikoinaan, sillä eihän hyppiminen ja ampuminen mitenkään onnistunut yhdeltä ihmiseltä. 😀 Nykyisin kykenen jo toimittamaan nämä molemmat toiminnot itse ja vielä yhtä aikaa.

Näiden lisäksi pelattiin Supaplexia, HocusPocusta, Lion Kingiä ja Keenin eri versioita, eikä myöskään sovi unohtaa Skyroadsia. Myös nämä kaikki pelit löysin itselleni tuolta maagisesta pelien lataus sivustolta. Mikä parasta pelit voi ladata sieltä täysin ilmaiseksi ja vielä jopa ihan laillisesti. Osasta peleistä on saatavilla vain demo versiot, mutta muutaman dollarin hinnalla on mahdollista lunastaa koko peli itselleen. Näillä maksullisilla peleillä tuetaan sivustoa ja mahdollistetaan ilmaiset pelit. Tässä mainitsemani kaikki pelit ovat kuitenkin ilmaisia, joten jokainen voi muistella lapsuuttaan näiden nostalgisten pelien kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>