Savolaisten markkinat ja joulunavajaiset

Tänään käytiin katsastamassa Kuopiohallilla Savolaisten suurmarkkinat. Väkeä oli kuin meren mutaa, vaikka oltiin liikenteessä hyvissä ajoin. Myymässä oltiin ihan kaikkea mahdollista – aina linnunpöntöistä siivousvälineisiin. Mitään erityistä otamista en valkosipulimajoneesin ja luonnon lakujen lisäksi hallista sisäpuolelta löytänyt. Ulkopuolella maisteltiin ihania ryynimakkaroita puolukkahillon kanssa – tai siis minä ja isi maisteltiin, isännälle ne eivät jostain kumman syystä kelpaa. Olisin myös kovasti halunnut loimulohta, mutta jälleen kerran se oli niin sikahintaista, että antoipahan olla. Puolen kilon palasta olisi pitänyt pulittaa 17,50 euroa….

Hallin sisäpuolelta bongasin myös ”kynsileimasimen”, eli siis kynsilakan ja sapluunan ja eräänlaisen leimasimen avulla kynsiin tehdään kuvioita – tietenkin tälläinen oli testattava ja ehdottomasti saatava omaksikin. En tosin ostanut sitä paikan päältä, vaan tutkin hintoja kotona netistä. Amazonista löytyi vaikka minkälaisia, mutta postitus kulut olisivat olleet hirveät, vaikka itse tuote oli edullisempi. Päädyinkin hallissa myymässä olleen firman kotisivuille ja tilasin omani sieltä. Tuli loppujen lopuksi edullisemmaksi. Amazonista tilasin kuitenkin 50 liuskaa erilaisia kynsitarroja postikuluinen 14 euroa. Juuri kävin hintoja katselemassa Sokoksella ja siellä yksi arkki maksoi 4,90.

Tässä vielä kuva kynsiini leimatuista kuvista. Valikoima kuvioihin on valtava ja suomalaisista verkkokaupoista myös Nelly myy näitä sapluunoita. Omassa paketissani tulee kaksi sapluunaa mukana, että eiköhän niillä alkuun pääse. Alle voi laittaa tavallista kynsilakkaa, mutta tavallista kynsilakkaa ei voi käyttää kuvioiden tekemiseen, vaan siihen on itseasiaan tarkoitettua lakkaa, jota tulee pakkauksen mukana. Amazonista voi myös ostaa tuota lakkaa. (Löysin sieltä kyllä vähän liikaakin kaikkea ihanaa – kuten O.P.I:n Muppets kynsilakkoja aikalailla edullisemmin kuin Suomesta. Ihan VIELÄ en niitä kuitenkaan tilannut… ;))

Tänään satoi myös ensilumet täällä Kuopiossa. Niin ja suli kyllä poiskin…

Nämä on niitä kaikkein ikävimpiä ilmoja. Tulisi nyt kerralla sitä lunta, eikä tämmöistä vehtaamista. Tosin eiköhän tässä niin käy, että pysyvä lumi tulee vasta ensi kuun puolella. Sen verran kummallisesti on nuo säätilat viime viikkoina muuttuneet. Onneksi joulunavajaisten ilotuliksen sai nauttia ilman lumisadetta, mutta kylmä oli kuitenkin. Tänä vuonna sen sponsoroi Osuuspankki, niin oli näyttävät raketit. Taitaa tosiaan olla kaupungin kassa kuralla, kun kaikkiin juttuihin oli joulunavajaisiin sponsorit hankittu.

Tänään on ollut hirmuisen ihana päivä ja taidan vielä siirtyä nauttimaan sen rippeistä isännän kanssa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>