Elämän suuria kysymyksiä

Lähinnä tällä hetkellä on vain yksi ainoa kysymys, joten anteeksi virheellinen otsikointi. Nimittäin 9. joulukuuta olisi minun tiedettävä millainen sairaanhoitaja mahdollisesti haluaisin olla. Silloin tulisi ilmoittaa suuntautumisvaihtoehtovalinta.

Minulla on kolme vaihtoehtoa, eikä yksikään ole vielä osoittautunut ylitse muiden. Jokaisessa vaihtoehdossa on hyvät ja huonot puolensa – as always. Sisätaudit kiinnostaisivat kovasti eli työikäisten ja vanhusten hoitotyö olisi silloin se suuntautumisvaihtoehto. Varsinkin neurologia on ollut mielestäni erittäin mielenkiintoista jo ensimmäisestä harkasta alkaen. Potilas aines olisi etupäässä ikäihmistä, mutta joukkoon mahtuu paljon työikäisiä ja ihan nuoriakin. Toiseksi vaihtoehdoksi on kohonnut tehohoito, eli akuuttihoitotyö. Teholla tarvittaisiin laaja-alaista osaamista ja tuntuukin, että en ehkä suoraan koulun penkiltä sinne uskaltaisi astua. Vaikkakin se on kyllä mahdollista. Tosin haluaisin hoitaa ihmistä, ja teholla valitettava tosiasia on, että ihmisen hoitamiseen käytetään valtavaa määrää koneita, jotka eivät sinällään minua kiinnosta. Kolmas vaihtoehto olisi psykiatrinen hoitotyö, varsinkin nuorten ja työikäisten kanssa tehtävä työ kiinnostaisi minua kovasti. Tässä suuntautumisvaihtoehdossa ei oikein ole muuta huonoa, kuin se, että siitä puuttuu se somaattinen puoli lähestulkoon kokonaan. Hassua, mutta minusta on kiva pelailla tippojen ja nesteytyksien kanssa. Haluaisin myös käyttää hyväkseni tietämystäni somatiikan puolelta, sillä se on ainakin tällä hetkellä huomattavan paljon laajempi kuin psykiatrinen puoli.

Olen itseasiassa juuri harjoittelussa psykiatrisella osastolla ja varmaan tämä harjoittelu tulee näyttämään suuntaviivoja tulavaisuuden suhteen. Tosin tänään potilaiden tekstejä lukiessani tajusin, että hieman olisi ehkä kertailtava termistöä, että palautuisi asiat mieleen. Taidanpa kaivaa iltalukemiseksi lempiluennoitsijani luentomateriaalin, niin en niin uuno olisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>