Sisustusta, ruokaa ja kreikkaa

Aloittaisinko vaikka siitä, että viime sunnuntaina tehtiin pienoinen autoretki Vantaalle, Ikeaan. On ollut huutava sisustamisen tarve jo pitkään ja nyt tarjoutui mahdollisuus lähteä hieman ostoksille. Ihan jopa ostoslista tehtiin mukaan, mutta ihan ei siinä kyllä pysytty…. 😀 Suurimmat ostokset olivat ehdottomasti uudet yöpöydät (vihdoinkin molemmilla samanlaiset) ja kaksi DVD hyllyä. Ostettiin tuossa jonkin aikaa sitten uusi sänky, joka on melkoisen korkea (68cm), niin miniyöpöydät olisivat hiukan hassuilta sen vieressä näyttäneet. Tästä syystä valittiin Aneboda lipastot tätä virkaa suorittamaan, tosin ilman jalkoja. 🙂 Ovat juuri täydellisen korkuiset ja kivan malliset, sekä väriset. Sänky vaati myös uuden päiväpeiton, sillä meillä ei ollut ennestään kuin punainen päiväpeitto leveään sänkyyn ja se ei kyllä missään nimessä sopinut sisustukseen – ei vaikka se melkein viikon sängyn päällä lojuikin. (Varmaan on mennyt minun punainen sisustuskausi ohi, sillä se väri oli ihan järkyttävä….) Oli tarkoitus ostaa tummansininen peitto, mutta Ikeasta mukaan taettui kuitenkin tumman violetin värinen satiiniunelma. 😉 Makuuhuoneeseen ostettiin myös uudet matot samalla.

Toki siellä kierrellessä löytyi vaikka mitä ihanaa, kuten upeitä kynttilöitä, yöpöydän lamput, jalkalamppu olohuoneeseen ja ehkä ihan ehdottomin lempparini – liitutaulu/avainnaulakko eteiseen. Tähän oli tietenkin ensi tilassa käytävä hakemassa värillisiä liituja Tiimarista. Myös jotain pientä keittiöön löytyi. Ikeassa käydessä voisi aina uusia astiaston, sillä siellä on niin paljon kaikkea kivaa edullisesti – onneksi on joku mukana aina muistuttamassa, ettei yhtään mukia tai lasia tarvita enää tänne (välillä vähän vaikea ymmärtää, että miksei? :D)

Perinteisesti Ikean matkaan kuului myös lihapullien nauttiminen Ikea ravintolassa. Meinasi tosin usko loppua, sillä sen verran oli väkeä liikenteessä tuona päivänä. Jonotin nimittäin meille ruokaa 25 minuuttia. Ja kun ne minun hermot ei mitkään parhaimmat ole, enkä mitenkään kärsivällisesti meinaa jaksaa jonottaakaan. Hyppypomppuraivari oli lähellä, kun jälkkärilautaset olivat loppu. Osoitin sitten mieltäni Ikealle ja olin ilman jälkkäriä. Myöskään perunamuussia ei ollu tarjolla…

Tilailin tuossa pari viikko sitten iHerb nettikaupasta kaikenlaista pientä kivaa. Ostoskoriin tipahti steviaa, eli luonnon omaa makeutusainetta, joka on vihdoin saanut myyntiluvan myös EU:ssa elintarvikekäyttöön. Stevia on siis luonnollinen makeutusaine, eikä mikään keinotekoinen, joten hakkaa aspartaamit ihan kuusnolla. Minä valkkasin vaniljan makuista versiota – vaihtoehtoja oli monia. Tämän lisäksi tilasin luomu neitsyt kookosöljyä, mustaa saippuaa (tämäkin luomua) ja pakastekuivattuja hedelmiä. Kookosöljy on oivaa ruuanlaittoon, mutta sillä voi hoitaa myös iho-ongelmia. Musta saippua on afrikkalainen luonnon tuote.

African Black soap, made from palm ash, tamarind extract, tar and plantain peel has been used in Africa for centuries to treat eczema, acne, oily ski, psoriasis and other skin ailments. Historical references to Shea butter, a staple of African pharmacology, date back to the reported Shea butter caravans of Cleopatra’s Egypt.

Tämä supersaippua ei kuivata siis ihoa ja suorastaan hellii sitä. Propsit tuotteelle myös luomusta. Minun versioni mustasta saippuasta sisältää myös viljaa, aloe veraa ja E-vitamiinia.

Verkkokauppa tarjosi minulle myös pakastekuivattuja hedelmiä (en vielä ole maistanut, mutta niitä on kehuttu todella hyviksi) ja Miracle noodle shiratakia. Tämä Nuudeli/pasta on gluteiiniton, hiilihydraatiton ja kaloriton! Näyttää hassulla matopussukalta, mutta täytyy kokeilla kuinka tuo laitasella käyttäytyy. Nuudelit on valmistettukonnyaku imo kasvin juuresta saatavasta kuidusta. Tätä on käytetyy terveysvaikutustensa vuoksi yli 2000 vuotta Kiinassa ja Japanissa.

Tämä verkkokauppa on todella edullinen, minun ostokset maksoivat POSTEINEEN 19 dollaria. Jos vierailet sivuilla ja innostut tilaamaan, niin koodilla UTI575 saa viisi dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksesta. Sivuilta löytyy paljon luontaistuotteita, luonnonkosmetiikkaa, ruokajuttuja, jne. Mm. St. Dalfour hillot ovat tuolla huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Kannattaa tosin muistaa tullausrajat, jotta ei tarvitse maksaa arvonlisäveroja.

Viime viikolla aloitin kreikan kielen kurssin. Kirjaimien kanssa taitaa mennä muutama uneton yö, ennen kuin ne päähän jäävät. Onneksi osa jo on mieleen painunut. Opettaja on myös tehnyt videoita avuksi ääntämiseen, sillä ihan ei kaikki äänteet ole suomalaiseen suuhun sopivia… Muistuupa mieleeni espanjan kurssin räkimiset. 😀 Jospa sitä ensi kesänä jo osaisi jotakin pikkujutta kreikan kielellä hoitaa. Tosin voihan se olla, ettei sitä uskallan natiivien kanssa lainkaan jutustella… 😀

Näissä mietteissä kohti viikonloppua jolloin kutsuu jälleen Helsinki. Tuohon viikonloppuun palaan varmasti ensi viikon aikana. 😉

2 thoughts on “Sisustusta, ruokaa ja kreikkaa

  1. moii tilasinkin just tolla sun koodilla 🙂

    kivat yöpöydät btw

    • Ice-Cherry

      Oon ihan hurahtanu tuohon kauppaan, kun siellä on vaikka mitä ihanaa! Onneksi on alhaiset postituskulut 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>