Syksy saapui taas – kesäkertausta

Valitettava tosiasia tuntuu olevan, että jokaisen kesän jälkeen tulee syksy ja en edes halua ajatella mitä tulee syksyn jälkeen. Kesä meni yhdessä hujauksessa ja niin kyllä näyttää menevän tämä syksykin – ollaan nimittäin kohta puolivälissä syyskuuta!

Koska kesällä minua laiskotti, ja oikeastaan olin aika kiireinenkin, niin en ehtinyt kirjoittaa niin paljon kuin olisin halunnut. Tästä syystä en myöskään koskaan kirjoittanut Turun reissusta tai Tuurissa käymisestä. Joten voisinkin nyt muutamalla sanalla hieman valottaa noita kohteita.

Aloitan Tuurista, niin edetään kronologisessa järjestyksessä. Toisekseen sen kertomuksen voi tiivistää muutamaan lauseeseen. 😀 Käytiin siis heinäkuussa tuossa ostoskeitaassa, josta niin paljon puhutaan, että ihan telkkari ohjelmaa on siitä tehty. Ihmisiä oli kuin pipoa. Niitä oli niin paljon, että minua alkoi jo ahdistaa ja ei edes huvittanut kauheasti mitään katsella. Tuurin Tavarapuoti on pullollaan vaatteita ja herraties mitä tilpehööriä. Jotain mukaan tarttui kuitenkin. Ostin alelaatikosta kaksi Marimekon Kaivo pyyhettä ja ison pullon Tigin Bumb Blonde shampoota. Shampoo purkin ohi en voinut tassutella, sillä se oli vain kympin. Näiden tavaroiden takiahan kannatti ajaa monta sataa kilometriä, aivan…. Ostettiin me sitten  kotiin langaton imuri, käytännössä siis rikkiimuri varrella. Tämä ostos on ollut huippuhyvä! Vihaan nimittäin imurin kaivamista kaapista ja imurointi kaatuu aika usein siihen. Nyt kun tämä punainen söpötys töröttää keittiön nurkassa, saa roskatkin useimmin kyytiä. 🙂

Käytiin tarkastamassa myös ruoka kauppa, joka lähinnä muistutti mitä tahansa isoa automarkettia. Jotain pientä tarjousjuttua sieltäkin mukaan lähti. Tämän jälkeen olimme suunnitelleet menevämme syömään. No ei menty. Nimittäin minun hermot ei kestä yli puolen tunnin jonotusta. Otettiin auto alle ja suunnattiin tuttuun ja turvalliseen Abc:n ravintolaan syömään Jyväskylän kupeeseen.

Turkuun me porhallettiin myös heinäkuussa, itse asiassa se oli heinäkuun viimeinen viikonloppu. Perjantai iltana käytiin hieman ihmettelemässä Turun kesäistä yöelämää jokilaivojen muodossa. Harmiksemme emme päässeet kunnollisiin joki laivoihin, sillä samaan aikan oli menossa Down by the laituri festarit ja ne olivat juuri sillä alueella. Oltiin sitten keski-ikäisten rakastamassa karaoke laivassa. Onneksi karaoke ei kuulunut kannelle asti. 🙂 Takaisin kyläpaikkaan meneminen ei sitten ollutkaan niin kovin mukavaa, nimittäin meille kerrottiin että Turku on rakennettu seitsemän kukkulan päälle (aivan kuten muutkin Euroopan suurkaupungit, kuten esimerkiksi Rooma). Ensin kiivettiin Samppakalliolle pitkin pusikoita (en varmasti haluaisi liikkua siellä yöllä yksin). Tosin näköalat olivat kaiken sen kapuamisen arvoisia! Puistotien varrella oli myös penkkejä joihinka oli kiinnitetty laattoja, joissa oli mielenkiintoisia faktoja Turusta.

Ystävämme asuivat Vartiovuoren kupeessa, joten kipuamista kyllä riitti. Lauantaina suunnattiin katsomaan Turun linnaa ja Suomen joutsenta. Linnassa upposi aikaa muutama tunti ja olisi kuvitellut, että kivikasassa olisi ollut viileää, mutta vielä mitä – oli ihan tukahduttavan kuuma! Joutsenta tutkimme vain päällisin puolin. Kävimme myös katsomassa Turun vanhaa tuomiokirkkoa, joka oli todella vaikuttava! Täytyy sanoa, että en kyllä Suomessa ole koskaan käynyt noin kauniissa luterilaisessa kirkossa.

Aikaa oli vielä käudä Turun keskustassa ja minä vihmeränä ymmärsin kysyä, löytyykö Turusta mahdollisesti Stockmann… Uuuh! Olihan se siellä ja vihdoin ostin sen haaveilemani MAC:n paint potin! Täydellinen voidemainen luomiväri, jota voi käyttää myös pohjustuksena. Olen jopa suunnitellut toisen hankkimista hiljaa mielessäni – isäntä kun ei ihan aina jaksa ymmärtää kuinka pikkuinen purkki voi maksaa monen tunnin palkan… 😉

Illansuussa käytiin syömässä Bremenissä, sain pitkästä aikaa etanoita valkosipulivoissa. Jälkeen vierestäni kuului epämääräistä kakomista ja niitä ei suostuttu maistamaan. 😉 Iltaa jatkettiin Jussi Vareksen lempibaarissa Vanhassa apteekissa, josta olikin helppo siirtyä Old Bank:iin. Apteekki oli minun ehoton lemppari, siellä ei soinut lainkaan musiikki, joten keskustelemaankin pystyi, samoin lisäpisteinä mahtavasta hanavalikoimasta. Ehdottomasti haluan käydä siellä seuraavankin kerran kun Turkuun pääsen.

Likainen Aurajoki

Sunnuntaina oli pakko palata kotiin ja tämä tapahtui Tampereen Ikean kautta. Ostettiin kotiin uusi olohuoneen sohvapöytä, sekä sekalainen seurakunta kaikenlaista muuta muka tarpeellista, kuten uudet verhot olkkariin ja matot kylppäriin. Isäntä pelkäsi kovasti ko kauppaan menemistä, mutta viihtyi siellä minun (ja varmaan itsensäkin) yllätykseksi oikein hyvin. Syömässä käytiin tietenkin niitä kuuluisia lihapullia ja ostettiin kotiinkin mukaan kermakastike pusseja ja Ikean puolukkahilloa, että saman aterian voi valmistaa kotonakin.

Muutama muukin juttu olisi vielä esittelyä vailla, mutta taidan säästää ne seuraavaan postaukseen, sillä muuten tästä tulee jälleen maratooni mittainen sepustus. Yhtä kaikki koulu ja työkuviot ovat siis ehtineet alkaa ja on pakko ollut totutella taas erilaiseen arkeen, onneksi muutama valopilkku lempiharrastukseni parissa siintää tulevaisuudessa…. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>