Jälleen Joensuussa

Vaihdoin taas alkuviikosta maisemaa Joensuuhun, sillä ystävälläni oli siellä kesäloma meneillään ja minulla arkivapailla ei juurikaan kaupungissa mitään tekemistä ole, kun isäntä hakkaa tietokoneen näppäimistöä töissä. Maanantaina siis pakattiin auto isin kanssa ja huristeltiin ensin Viinijärven rannalle Tanjan vanhempien mökille, sillä kutsu oli käynyt. Automatkailun jälkeen oli edessä vielä kolmen kilometrin ”merimatka” hiukan tuulisella järvellä. Onneksi oli niin hyvä kapteeni, että vältyttiin suuremmilta pahoinvoinneilta. Aallot eivät kuulemma olleet edes isoja – minusta ne muistutti kerrostaloja…. Olin tilannut upeaa ilmaa, mutta suoraan sanottuna oli aika kylmä, onneksi sää kuitenkin parani ja ainakaan vettä ei satanut.

Kuvassa nautitaan merimatkasta. Takana Tanjan isä Kapteenina ja edessä isi. Koska mielestäni tyrskyt olivat isoja ja vene pomppi, niin halusin ikuistaa veneestä lentävän veden – onneksi kastuin vain pikkuisen.

Harmaata oli, mutta iltaa kohden aurinkokin hieman pilkisteli pilvien takaa.

Ollapa itselläkin tälläinen saaripaikka! Varmasti viihtyisin siellä koko kesän. Tosin itikoita oli ikävän paljon ja kuulemma oli juhannuksena yksi käärmekin nähty ihan pihapiirissä. Minua ei nämä kaksi asiaa kauheasti innostaneet.

Ruokaa laitettiin grillikatoksessa avotulella ja se oli taivaallista! En ole koskaan saanut sillä tavalla laitettua hirvenlihaa – vei todella kielen mennessään. Marinadi oli kuulemma suuri salaisuus, mutta onneksi tarkka makuaisti paljasti sieltä aika monta asiaa. 😉 Lisäksi oli tietenkin uusia pottuja ja salaattia. Jälkkärinä saatiin maistella mansikoita vaniljavaahdon kanssa. Ruokailun jälkene suunniteltiin saunaan menemistä. Harmikseni aurinko ei alkanut kuitenkaan paistaa niin paljon, että olisin saunasta viitsinyt uimaan mennä. Edelleen oli aika koljakkaa ja hupparia tarvitsi lämmikkeeksi.

Puolen yön aikaan saavuttiin takaisin venerantaan ja jatkettiin matkaa Joensuuhun. Kuvassa järvi näyttää melko tyyneltä, mutta todellisuudessa tuuli oli vain yltynyt illan aikana. Kastuttiin vähän enemmän poistulo matkalla kuin mennessä.

Suvantosillalta näkymää pielisjoelle. Kaupunkiin oltiin tallustelemassa ihanassa auringon paisteessa.

Tiistai päivä pyhitettiin puhtaasti kaupungilla juoksemiselle. Varsinkin kun Joensuussa on huomattavasti parempi kauppatarjonta kuin Kuopiossa. Tavattiin myös Tiinaa ja Tomia ja käytiin heidän kanssaan lounaalla Amarillossa. Tämän lisäksi tietysti piti tarkistaa kaupungin terassitarjontaa ja viihdyttiinkin jonkin aikaa Glorian terassilla kolmenkymmenen asteen lämmössä. Alkoi kuitenkin kahvihammasta kolottaa ja mentiin Coffee Housen terassille kahvilla ja samalla kyttäämään ohi ajavia autoja. Tultiin siihen tulokseen, että monella nuorella (miespuolisella) autoilijalla on ilmeisesti paljon rahaa, sillä autojen stereoita esiteltiin samana kadun varrella ainakin kaksikymmentä kertaa (bensahan ei mitään ilmaista näillä hetkillä enää ole). Tapasimme myös yhden poppimopo(auto)n.

Illalla päätettiin vielä lähteä katselemaan Joensuuta yön valossa ja jälleen päädyttiin Suvantosillalle ihailemaan auringon värjäämää taivasta. Yö aikaan ei kyllä enää ollut mitenkään lämmintä, mutta ei voinut luovuttaa – kesällä kuuluu olla ulkona! 😀

Kaksi päivää Tanjan kanssa menivät humauksessa. Naurettiin aivan hirmuisesti, nautittiin auringosta ja ennen kaikkea vietettioin kiireetöntä vapaa-aikaa. Kuulin myös yhden kappaleen ensimmäistä kertaa, joka on sen jälkeen soinut aika useaan otteeseen meillä…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=97DwMIf7_lI[/youtube]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>