Rakkaat jogurtit

Olen vaihtanut jäätelön syömisen jogurtin syömiseen – no en varmasti ole. Molemmat ovat edelleen minun lempilapsiani. Olen kuitenkin bongannut kylmähyllystä ihania uusia tuttavuuksia, kuten esimerkiksi islantilaisen Skyr rahkavalmisteen. Wikipedia määrittelee skyrin hapanmaitotuotteeksi, joka on jogurttia sakeampaa ja muistuttaa meidän maitorahkaamme. Se on rasvatonta herkkua ja siinä todella paljon proteiineja. Citymarketissa oli kirjava valikoima erilaisia makuja mm. päärynää ja mustikkaa. Minun lempparikseni valikoitui meloni-passionhedelmä. Sille vielä plussaa sokerittomuudesta. On tosin kyllä makeutettu aspartaamilla, mikä ei sekään kyllä mielestäni mikään ihanin vaihtoehto makua tuomaan ole.

Aivan superhuippua välipalaa ja aion kyllä kesällä kuluttaa noita töissä eväinä ihan jokusen. Purkissa tulee mukana pikkuinen lusikka, jotenka evään syöminen onnistuu ilman lisätyökalujakin. 🙂

Koska Kreikka kuumeeni on laajentunut (oliko tämä kenellekään mikään yllätys) koskemaan lähes tulkoon kaikkea elämäni osa-alueita, niin myös ruokaa. Näin televisiossa mainoksen Danoninon Greeko jogurtista, joka näyttää kilometrien päähän perikreikkalaiselta. Jopa nimi viittää siihen. Kipitin innoissani kauppaan ja ostin kahta makua – mansikkaa ja persikkaa. Kyseessä on siis kerrosjogurtti, jossa on maustamatonta (sokeroitua) jogurttia ja pohjalla hilloke. Naminami, olihan ne hyviä, MUTTA pientä yksilöä huijattiin , oikein nenukista kiskottiin kunnolla! Nämä jogurtin on melkein yhtä kaukana Kreikasta kuin Suomi. Ne on nimittäin valmistettu Espanjassa… Että se siitä, lue purnukat huolella. 😀

Tänään oli tämän lukuvuoden viimeinen tentti ja sen kunniaksi kävinkin hieman kaupungilla. Itse asiassa oikeastikkin oli asiaa sinne, nimittäin tarvitsen kipeästi uudet silmälasit. Tai no lähinnä näön vuoksi, tai siis näen kyllä oikein mainiosti näilläkin, mutta se eivät miellytä minua enää ulkoisesti. 😀 Eli kävin varaamassa ajan optikolle ja valkkailinkin siinä samalla jo mieleiset lasit itselleni, sillä ajan sain vasta parin viikon päähän. Kävi vielä niin hienosti, että Nissenillä oli lasien ostajalle aurinkolasit vahvuuksilla kaupan päälle. Mietin pitkään, että löydänkö edes minua miellyttäviä aurinkolaseja hyllystä, sillä olen niiden kanssa melkoisen kranttu yksilö. Kuitenkin ne löytyivät helpommin kuin sangat. 😀 Varasin jo molemmat sangat etukäteen, tosin luulen, että mieli ehtii tässä vielä muuttumaan ja joudun vielä hieman tarjontaa tutkiskelemaan, kun menen optikolle. 😀

Kauan kaivattu kesä alkaa olla nyt niin tassuilla hapuiltavissa, että kaivoin kätköistäni vanhan suosikki sarjani Mile High:n, eli Kymppikerhon. Joka kerta ennen reissuun lähtöä on tuo sarja tullut uudestaan tapitettua… Varmaan osaan kohta linet ulkoa. :O Niimpä ajattelin nytkin siirtyä katsomaan tuota laatuviihdettä 😉

Ihanaa loppuviikkoa!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>