MM-lätkää ja Euroviisuja

Tämä viikonloppu on täytynyt iltaisin istua tiiviisti töllöttimen edessä. Ensin oli perjantaina MM-jääkiekkoa Suomi vastaan Venäjä. Valmiiksi oli jo vähän semmoinen kutkuttava olo, kun jotenkin sitä ehkä ajatteli, että kun tässä turnauksessa ollaan kerran Venäjä voitettu niin ei sitä toista kertaa enää saada kaatumaan. Mutta toisinpa vaan kävi! Sehän kaatui komein lukemin 3-0 ja Suomi raivasi näin ollen tiensä vuoden 2011 MM-jääkiekon loppuotteluun! Viimeksi siellä ollaan oltu vuonna 2007 ja silloi tuli häpeää, ei kun siis hopeaa.

Granlundin hienosta avausmaalista on varmaan jokainen kuullut jo ihan kyllästymiseen asti, siitä on mm ehditty tekemään se biisikin. Ja youtubesta tämä maali oli katsottava jo muutaman minuutin kuluttua suorituksesta. 😀 Tässä vielä tämä hieno maali, jos joku ei sitä olisi vielä sattunut näkemään.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d9B412oN9MA[/youtube]

Kyllä se on hieno, ei siitä muuta voi sanoa. Granlundin mielestähän se oli vain yksi maali maalien joukossa. Vaatimatonta….

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aFvy4YSt1tQ&feature=youtu.be[/youtube]

Tässä vielä Mertarannan selostukseen tehty biisi aiheesta Granlundin maali. Oli ihan pätevästi väkerretty kappale. Suomi elää nyt huumassa ja toiveessa ottaa vuoden -95 tapahtumat uusintana. Onhan siellä Ruotsi vastassa ja minä olen sitä mieltä, että tärkeintä ei ole voitto, vaan se että Ruotsi häviää. 😉

Eilisiltaisissa Euroviisuissa ei ruotsi kyllä hävinnyt. Ainakaan meille. Vaikka Paradise Oscarin kappale saikin lehdistön palkinnon parhaana viisuna, ei sitä kyllä paljon tulosäänestyksessä noteerattu. Olihan se ihan kiva, mutta minusta se muistutti lähinnä lasten laulua. Omiksi lemppareikseni osoittautuivat Irlanta ja Islanti, ja pakko on kyllä sanoa, ettei se Ruotsin laulukaan mikään hirmuisen huono ollut (tätä ei varmana olisi saanut ääneen sanoa ollenkaan :D).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pXouSYabDig&feature=related[/youtube]

Jotenkin tästä kappaleesta vaan tuli hyvälle tuulelle. Ja ehkä voisin kesällä kuunnella tätä vaikka radiostakin. 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Atjh-fiC8fY&feature=youtu.be[/youtube]

Tämä upposi minuun letkeydellään ja iloisella asenteella ja sanoituskin oli mielestäni kohdallaan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IJ7SGWZt9Zo&annotation_id=annotation_586205&feature=iv[/youtube]

Kolmas lempparini oli ehdottomasti Georgia – hieman raskaampaa musiikkia tähän niin poppipitoiseen kilpailuun tänä vuonna. Kaikka kappaleet olivat hyvin erilaisia ja eroavat toisistaan, mutta halusin nämä nostaa omina lemppareinani kilpailusta esiin. Se sanottakoon vielä kilpailusta, että voittajaa en ymmärrä lainkaan. Minusta kappele ei ollut mistään kotoisin ja monella muulla oli parempi lavaesiintyminenkin. Mutta tänä vuonnahan olikin yhdistetty asiantuntijaraadin pisteet ja kansalaisten äänet. Mielestäni äänestyksen pitäisi edelleen perustua puhtaasti kansalaisten ääniin, kuten on aina ollut!

Tänä iltana jännitetään sitten vielä jääkiekkoa. Ensin meinasin kirjottaa postauksen vasta pelin pelamaisen jälkeen, mutta tulin siihen lopputulokseen, että kävi niin tai näin, niin siinä vaiheessa ei taida minusta kirjoittajaksi enää olla. 😀

Aurinkoista sunnuntaipäivää kaikille! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>