Georgioupoli, Kreeta, Kreikka

Otsikossa onkin jo aika lyhyesti mainittu tämän postauksen aihe. Tänään varattiin siis matka umpi-ihanaan Kreikkaan. Alkoi hirvittämään huoneiden vähiinkäyminen siinä hotellissa mihin haluttiin, niin oli pakko ruveta toimimaan. Eilen oli jäljellä vielä kolme huonetta, mutta tänään päivällä enää kaksi. Periaatteessa kiirettä ei olisi ollut, sillä meille olisi käynyt muutama muukin lähtöpäivä, mutta tämä valittu lähtöpäivä oli ainut, kun lennot olivat edes hivenen järkevään aikaan. Mennessä lähtö 10 minuuttia vaille kahdeksan ja takaisin tullessa perillä Suomessa viiden maissa iltapäivällä. Muina päivinä olisi pitänyt lentää siten, että perillä olisi oltu puolen yön maissa ja takaisin Suomessa viiden aikaan aamuyöllä. Viimeisenä päivänä olisi myös huoneen joutunut luovuttamaan jo puolen päivän aikaan, vaikka kotiin lähtö olikin vasta illalla. Näin ollen meille jää tehokkaampaa lomaa. 🙂

Hotellikin vaihtui vielä viime tipassa toiseen, sillä tutkittiin ensimmäisen hotellin parvekekuvia hieman tarkemmin ja tultiin siihen tulokseen, ettei siellä sovi edes kääntymään, saati sitten istuskelemaan kunnolla. Myöskin toisen hotellin huoneet näyttivät viihtyisimmiltä, vaikkei toki me sinne hotelliin mennä lomaamme viettämään, mutta on se aina plussaa jos siellä viihtyy. Hinta eroa oli kuitenkin vain muutama kymppi, joten en usko myöskään budjettimme siihen kaatuvan. Tosin budjetin ylitys tapahtui, sillä minä olisin halunnut löytää loman alle neljän sadan per henki. Nyt piti vähän joustaa, mutta onpahan kerrankin valittu paikka oman mielen mukaan, eikä aina sitä halvinta vaihtoehtoa. Rethymnoniin ja Ialyssokseen Rhodokselle olisi päästy alta 350, mutta Rethymnonin hotellista oli hirmuinen matka keskustaan ja Ialyssos ei vaan oikein napannut minua edellisellä kerralla, niin en usko, että niin olisi käynyt nytkään. Loppujen lopuksi onko muutaman kympin hintaerolla oikeasti mitään merkitystä budjettiin?

Alkoi myös todella ärsyttämään Finnmatkojen sivuja selaillessani, kuinka jokaisesta asiasta täytyy nykyisin maksaa erikseen. Lentokoneateriat ovat olleet jo monta vuotta eri hintaan (tiedän, ei ole kummoista ruokaa, mutta minusta se pienistä lokeroista syöminen siinä ahtaassa koneessa puoli kuurona on vain osa lomaa, siihen kuuluu kyllä muitakin lentokonetraditioita…), mutta tänä vuonna jouduin ensimmäistä kertaa maksamaan erikseen lentokenttä kuljetuksesta. Tjäreborgilla näin on ollut jo monta vuotta, mutta nyt törmäsin tähän ensimmäisen kerran Finnamatkojen kohdalla. Tästä tuli lomalle lisähintaa 30 euroa. Ehkä olisi halvemmalla päässyt taksilla, ehkä ei. Taksi Georgioupolista Hanian keskustaan maksaa n. 20 euroa, mutta kenttä on kaukana keskustasta. Tuntui vaivattomimmalta maksaa bussikyydistä. Ainakin kuski osaa hotellille ja eipähän tarvitse etsiä taksia. Joissakin hotelleissa lisähintaa olisi myös pitänyt maksaa parvekkeesta. En halua maaterassia öttiäisten takia. Yhden kerran on lisko ollut hotellihuoneessa ja sen kuuli kyllä varmaan koko hotelli….. Lisää hintaa tulee reissulle vielä ylimääräisestä matkatavarapainosta, jota haluan ottaa, sillä kokemus on osoittanut ettei TuiFly:n tarjoama 20 kg (sisältäen 5 kg käsimatkatavaroita) yksinkertaisesti riitä. Aina on laukku enemmän painanut. Tämä ei onneksi ole kallista lystiä, mutta se on, että joutuu maksamaan kentällä niistä ylimääräisistä kiloista.

On aika pitkät kolme ja puoli kuukautta tulossa, kun lomaa odottaa, mutta onneksi tulee kesä ja on luvassa kaikkea muutakin ihanaa. 🙂

2 thoughts on “Georgioupoli, Kreeta, Kreikka

  1. Kiva blogi!

    • Ice-Cherry

      Kiitoksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>