KESÄ <3

Uskotteko, että se tulee, vaikka ulkona onkin vielä lunta ja ainakin tällä hetkellä hyvinkin harmaata ja syksymäistä? Minun kesäni sai siunauksen eilen, kun sain kesätöitä. Aion siis työllistyä KYS:iin kesäksi. Pitkään sain paikkaa odottaa, mutta ilmeisesti odottelu kannatti, sillä paikan sain. Oli minulla koko ajan varasuunnitelma, muuten en varmaan olisi näin kauan uskaltanut odotella. Joka tapauksessa nämä työt sinetöivät vihdoin sen, että elokuussa kutsuu jälleen kerran Kreikka. Edellisestä Välimeren matkasta tulee tuolloin kaksi vuotta ja edellisestä Kreikan matkasta KOLME vuotta. Kiitos äidin ja isin, minuun on tartutettu varmaan jo äidinmaidossa rakkaus tuota ihanaa maata kohtaan. Tietenkään en ole kovin moneen paikkaan ehtinyt (vielä), saaria on käyty: Kreetax2, Korfu, Rhodos ja Karpathos. Tälle kesälle olin kaavaillut viime kesästä asti Kefalonian matkaa. Lähinnä siitä syystä, että en ole kyseisellä saarella aikaisemmin käynyt ja toisekseen saarena se vaikutti ihanan idylliseltä, vaikkakin hieman italialaisvaikutteiselta. Toisin kuitenkin kävi…. Nyt on kaksi iltaa selattu kaikenmaailman matkatoimistojen sivuja, vertailtu hotelleja (minulla on kriteerini) ja eri kohteita. Päädyttiin yhteistuumin Kreetaan ja Georgioupoliin. Pieneen kylään Hanian lähimaastossa. Siellä on yksi Kreetan upeimmista rannoista – yhdeksän kilometriä hienoa hiekkaa. Melkein tunnen jo sen (kuuman) hiekan varpaitteni välissä.

Hotellin on ehdottomasti oltava huoneistohotelli, ei sillä, että menisin sinne kokkailemaan (en varmasti, minä olen lomalla ja aion nauttia universumin ihanimmasta ruuasta) vaan siitä syytä, että minusta on ihanaa syödä aamiaista oman hotellihuoneen parvekkeella kaikessa rauhassa. Toisekseen myös juomat pysyvät kylminä jääkaapissa. 🙂 Hotellissa on myös oltava ilmastointi, nimimerkki kerran Korfulla elokuussa hotellissa, jossa ei ollut ilmastointia…. Voin kertoa, että hiki virtasi, ja yöt olivat karmeita! Tämän lisäksi haluan uima-altaallisen hotellin. Meressä uiminen on parasta ja ihanaa, mutta sitten harmittaa, jos rannalla liehuu mustat liput ja ei pääse mihinkään uimaan. Viimeksi Kreetalla ollessani puolet viikosta oli mustat liput salossa. Onneksi oli uima-allas.

Georgioupoli on myös verraten uusi kohde, sekä pieni, joten uskoisin, että se ei ihan läpeensä ole vielä turistien riepottelema. Se ei myös kään ole mikään bailupaikka, eikä me sellaista olla menossa etsimäänkään. Rauhaa ja ihanan rentouttavaa lomaa.

Matkaa ei vielä olla varattu, sillä olemme menossa toukokuun alussa Tallinnaan, ja varausmaksu täytyy suorittaa viikon kuluttua varauksesta. Toisin sanoen nyt maksettu varausmaksu olisi pois Tallinnan lomabudjetista. Onneksi paikkoja on kuitenkin vielä reilusti jäljellä haluaamme kohteeseen ja meille on mahdollista mennä kolmena eri lähtöpäivänä, niin matkan varauksella ei siitäkään syystä ole vielä kiire.

Vähän kävin kyllä salaa katselemassa myös Turkin matkoja, varsinkin Alanyaa, sillä sinnekin haluaisin vielä matkustaa, vaikka se kaupunki on aika moneen kertaan koluttu. 😀 Mutta Kreikka vei nyt voiton totaalisesti. Vilkaisin huvikseni myls Kyprosta, mutta viime kertainen reissu sinne osoitti, että ihan samoihin Kreikka fiiliksiin siellä ei pääse, vaikka melkein sama asia se onkin. Hintataso on myös siellä korkeampi. Tosin jos haluaisin bilematkalle, niin varmasti suuntaisin Agia Napaan.

Jotta vielä voisin hieman matkustamisesta jutskailla, niin tosiaan Tallinnaan ollaan menossa muutaman viikon kuluttua. Suunnitelmissa oli vain viikonlopunmittainen irtiotto arjesta järjettömän työmäärän päälle. Ostettiin liput kylpylään ja loppuviikonloppu aiotaan nauttia hyvästä ruuasta (pöytävaraus Olde Hansaan) ja ostoksista. Meinattiin käydä suuressa Rocca al Maren ostoskeskuksessa keskustan ulkopuolella. Tämän lisäksi varmasti terassikausi tulee siellä avattua, sillä toivottavasti meitä suosii sää  ja Tallinnassa kevät olisi jo pidemmällä. Hotelliksi valittiin jälleen vanha tuttu Portus, lähinnä hyvän sijainnin ja autotallin takia.  Matkat taittuu mennessä nopsalla Superstarilla ja tulessa Prinsessalla. Lisää tästä reissusta myöhemmin. 🙂

Innoissani olen tästäkin minilomasta, vaikka en läheskään niin innoissani kuin Kreikkaan pääsemisestä ja ennen kaikkea lentämisestä. Jostain syytä muutama vuosi takaperin päässäni naksahti ja aloin viihtyä koneessa. Täytyykin ruveta etsimään lentokonekuulokkeita… 😉

Nyt saunaan ja lueskelemaan lisää tulevista matkakohteista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>