Synttärijuhlat ja -lahjat

Meillä vietetiin viikonloppuna synttäreitä ihanan keväisessä säässä. Ihanalta tuntuu, kun aurinko lämmittää jo kunnolla ja lumet sulaa kohisten. Vaikkakin nyt on siitä seurauksena joka paikka ihan harmaana ja viimeksi eilen oli Kuopiossa Suomen huonoin ilmanlaatu katupölyn takia. En siihen olisi tiedotetta tarvinnut, ihan kertoi silmien kirvely sen ilmankin.

Tältä näytti eilinen kahvipöytä ennen vieraiden tuloa. Testailin vähän uusia reseptejä ja pöytään päätyin sitruuna-marenki piirakkaa, Bailey’s juustokakkua, kanatäytteisiä tacotubeseja, sekä juustosarvia.

Tänä vuonna päätin, että itselleen on luvallista ostaa synttärilahjoja ja kävin Prisman asiakasomistajapäiviltä hakemassa itselleni pienen Muumi tarjottimen. Meinasi olla valinnanvaikeus, sillä piti valita kolmesta vaihtoehdosta. Jotenkin kuitenkin tämä tarjoiluversio nappasi minuun parhaiten ja se pääse kotiin. Kiitos tarjotteimen hankkimisesta kuuluu luokkakaverilleni, joka sai minut ymmärtämään kuinka vaikeaksi olen elämäni tehnyt ilman tarjotinta. 😀 Ostin myös mikroraastimen, jollaista olen kaipaillut jo kauan, mutta sopivaa ei vain ole tullut vastaan. Tällä vehkeellä on 25 vuoden takuu ja tänään testattuna raastaa superhyvin parmesania. 😛 Barbaban sain viimein, vaikkakin tämä on kääpiökokoinen, on se ihan superhellyyttävä. Enää ei tarvitse mennä leikkimään kummitytön Barbababalla. Ehkä vielä joskus saan sen oman ison vaaleanpunaisen. 😀 Muut vieraat muistivat minua KoKo:n astioilla – sain kokoelmiini kaksi laakeaa mukia ja kaksi aamiaiskulhoa pinkillä ruusukuviolla.

Vieraat toivat tulleessaan myös kukkasia ja tähän postaukseen pääsivät tällä kertaa tulppaanit, jotka ovat ehdottomasti nyt sesonkikukkasia! Kylmään veteen upotettuina ne kestävätkin oikein mukavasti vaasissa. (Näköjään on kuvaan eksynyt äkäinen lintukin…) Nyt on kukkasia vähän joka pöydällä, kun lauantaina sain ruusuja ja timanttiananas, joka on oikein metkan näköinen kukka. Toivottavasti saisin kaikki kukat pysymään hengissä. Isännän äiti toi meille myös eräänlaisen ”ikkunalautakasvihuoneen”, siitä kerron sitten tarkemmin kun istuttelen siihen jotakin. Näillä erin ei nimittäin näytä ees rairuoho käynnistyvän, niin en taida uskaltaa viherpeukaloani liikaa rasittaa… 😀

Lauantaina käytiin illalla vähän lenkkeilemässä ja otettiin kamera mukaan. Käveltiin mastolle, silläkin seurauksella, että tie oli pitkä ja kivinen… No ei vainenkaan, tie oli märkä ja luminen. Tietenkään sitä mastolle vievää tietä ei oltu aurattu koko talvena, niin tarvottiin sitten umpihangessa koirankikkareita väistellen. Näkymät olivat kyllä sieltä upeat ja ehdottomasti vääntäytymisen arvoinen. Ihan ei meidän oma kotitalo tässä kuvassa näy, sillä juuri jää puiden taakse.

Nyt taidan siirtyä elokuvan pariin ja jättää muutaman jutun kertomisen seuraavaan kertaan. Vaaleista en aio puhua puolikasta sanakaan, sillä siihen en kykene. Niin tyrmistynyt olen tuloksesta. Hyvästit voidaan näköjään heittää ainakin ydinvoimahankkeille ja hyvinvointi Suomelle.

Aurinkoista alkavaa viikkoa 🙂 (joku tonttu on luvannu ensi viikolle LUMIsadetta…. että nautitaan nyt!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>