Ostoksia ja uusi perheen jäsen

Ensinnäkin joku on saattanut jo aikaisemmin huomata, että ulkoasu on muuttunut. Siitä on aikaa varmaan jo viikon verran, mutta viimeisimmät viilaukset siihen tulivat vasta nyt loppuviikosta – kuten artikkelien määrä kuukauden perään arkistoon (järkytyin, kuinka laiska kirjoittaja minusta on tullut!) ja tweettini näkyvät myös etusivulla. Yritän jatkossa olla ahkerampi kirjoittaja, mutta viime aikoina on tullut tehtyä (liikaa) töitä. Toinen syy on kyllä ihan puhdas laiskuus, sitten kertyy aina yhteen postaukseen kilometrin verran asiaa.

Joka tapauksessa asiaan, eli meidän olohuoneen uudet sohvatyynyt. Tai siis tyynyt eivät ole uudet vaan päälliset. Osuivat silmään Sokoksen kuvastossa ja olivat hauskat (jopa meidän molempien mielestä ;)),  niin päätyivät sitten ostoskoriin. Hinta oli ehkä hieman suolainen pelkäksi tyynynpäälliseksi á 7,95, mutta en uskaltanut jäädä alennusmyyntejä odottelemaan.

Minulla olisi hirmuisesti kaikki ihania sisustus ideoita olohuonetta vartern, sillä se on tällä hetkellä tässä kodissa se kohta mihin en ole täysin tyytyväinen. Uudet verhot ja sohva olisivat akuuteimmat ostoskohteet, mutta ikävä kyllä sohvan hinnalla pääsee ulkomaille…. Mietitäänpä sitten kumpaa enemmän halutaan? 😀

Viime viikolla menin hakemaan kirjakaupasta yhden lempibloggarini (Noora Shingler) esikoisteosta Marjoja & Maskaraa ja mukaan tarttui myös Aksun eli Akseli Herlevin keittokirja. Kerrotaan nyt ensin tuosta ensin mainitusta teoksesta, eli kirjoittaja puhuu puhtaan ruuan ja kosmetiikan puolesta. Ihan en itse voi kaikkea hänen kirjoittamaansa allekirjoittaa, sillä esimerkiksi maito ja jogurtti ovat asioita, joista en voisi ruokavaliossani luopua (enkä kyllä monesta luksustuotteestanikaan :D). Pätevää asiaa kuitenkin luomuruuasta ja luonnonkosmetiikasta. Jos siis yhtään kiinnostaa mitä suuhunsa lapioi tai naamaansa hieroo, niin suosittelen lukemaan. Kirjan väittämättä ovat kaikki perusteltuja lähdeviittaukset löytyvät kirjan lopusta. Kirja on mielestäni myös kirjoitettu hauskasti. Ensimmäinen osia painottuu ruokaan ja toinen kosmetiikkaan. Enemmän minua kiehtoo tuo ruoka puoli, ei niinkään se kosmetiikka.

Toinen kirja painii sitten aivan erisarjassa, vaikka siinäkin puhutaan puhtasta raaka-aineista ja ruuat valmistetaan alusta alkaen itse. Aksu on Suomen ensimmäinen Top Chef ja oli minun ehdoton suosikki alusta alkaen. Toivoin hänen voittoaan ja pakkohan minun oli myös hänen kirjansa hyllyyni saada. Vielä en ole yhtään reseptiä kokeillut kirjasta, mutta selatessani sitä vastaan tuli kyllä monenlaisia herkkuja, mitä meidän keittiössä varmasti kokeillaan. Tykkäsin Akselin mutkattomasta tyylistä kisassa ja sama meininki jatkuu kirjassakin.

Samalla ostosreissulla, kun kävin kirjat nappaamassa Sokokselta, huomasin, että unelmieni ripsiväri oli tarjouksessa. Mukana tuli vielä kaksi kokeilukokoista tuotetta, niistä viis, kunhan vain Estee Lauderin ripsari oli tarjouksessa. Olen kelpuuttanut ripsivärien valioluokkaan vain muutamia yksilöitä. Rakastin japanilaista Fiberwigiä, kunnes Kick’s lähti Kuopiosta. Nyt kun sen saatavuus näillä leveysasteilla on nolla, on minun ollut etsittävä vaihtoehtoja. Tämä on yksi niistä, ei suttaa ja lähtee pois lämpimällä vedellä. Yhtä pitkiä ripsiä ei tällä saa kuin japanilaisella kolleegallaan, mutta menettelee sekin. Tätä ripsaria olen yleensä hamstrannut laivoilta ja lentokentiltä, mutta joskus näköjään maissakin onni potkaisee. 🙂

Double wear ripsarin lisäksi paketissa oli mukana silmänympärysvoide ryppyjä ehkäisemään (siis mullahan ei semmoisia ole, niin en tuota käytä, tosin ehkä se ennalta ehkäisee?) ja silmämeikinpuhdistusaine. Sitäkään ei oikeastaan tuon ripsarin kanssa tarvitse, mutta kajaalit ja eyelinerit sillä kyllä kätevästi pyyhkii pois. Tosin silmäni ovat niin herkät, että ihan mikä tahansa meikinpoistoaine ei käy, ja tähän asti olen luottanut Cliniquen versioon, joka ei jätä luomia tahmaiseksi ja soveltuu myös piilarien kanssa käytettäväksi.

Kävin tuossa torstaina hakemassa meille väliaikaisen uuden perheen jäsenen. Nimittäin umpisöpötysauton! Sain mummolta toistaiseksi lainaan hänen Toyota Yariksensa, jonka värisävy on täydellinen! (Minussa on varmaan joku vika, kun muiden mielestä se on jäätävä….?)

Olen ristinyt tämän Naperoksi, tuolla minä nyt huristelen jokusen viikon ympäri Kuopiota. Tänään sain jopa isännän istumaa tuohon autoon, vaikka helppoa se ei ollut. 😀 Jännä, kuinka ei tuo oikein miehisyyttä hivele tuo auto…. Pienihän se on kuin mikä ja jos takakonttiin laittaa kauppakassit, niin muuta sinne ei sitten tarvitse suunnitellakaan. Kaupunkiajossa kuitenkin aivan unelma näppärä, sillä kääntyy lähes paikallaan ja vie vain puolikkaan parkkiruudun. 🙂 Ja se siis on ihan oikeasti auto, eikä mikään mopo! 😉

En nyt muista olenko aikaisemmin kirjoittanut Endomondo appsista ompukalle, mutta jokatapauksessa olen jäänyt tuohon koukkuun. Lenkillä on huomattavasti mukavampi käydä, kun voi jälkikäteen katsella kuluttamansa kalorit ja matkan koneelta, sekä vielä katsoa millaista nopeutta on mennyt ja minkälaisessa maastossa. Odottelen, että Sports Tracker julkaisisi ompukalle versionsa, niin voisi sitäkin kokeilla. Olen kuitenkin jo tuohon hiukkasen kiintynyt, niin tuskin uskalla ruvata vaihtamaan. 🙂 Varsinkin, kun olen vihdoin saanut tuon toimimaan puhelimessani, sillä aluksi ei meinannut gps antaa minulle signaalia ollenkaan.

Nyt lauantai illan puuhastelujen pariin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>