Terveyttä messuilta ja viikonloppua

Käytiin siis lauantaina Terve aikuinen & Terve ruoka messuilla. Odotin messuilta ehkä enemmän kuin mitä ne minulle tarjosivat. Tosin alunperinkin messut olivat suunnattu tänä vuonna +40 vuotiaalle. Olisin ehkä enemmän odottanut liikuntaan ja hyvinvointiin, sekä painonhallintaan keskittyvää materiaalia. Nyt messuilta jäi vahvimmin mieleen eri puolueiden teltat (tämä ei varmaankaan ollut tarjoitus näillä messuilla?!?!?). Ehkä enemmän olisi saanut irti, jos olisin mennyt tyhmiä kyselemään eri ständeiltä. Kuopion yliopiston apteekki oli hyvin esillä ja sen oli ilmeisesti huomannut myös moni muukin, sillä niin tupaten täynnä sen ständi oli. 🙂 Parasta messuilla oli ehdottomasti luomu kauppa, josta olisi saanut ostaa erilaisia luomutuotteita. Olihan siellä vaikka mitä mielenkiintoista, mutta en millään olisi jaksanut jonottaa ostosteni kanssa, sillä kassoja oli vain YKSI(????). Tähän olisi järjestelijä voinut kiinnittää huomiota, sillä luomu vetää ja ihmiset alkavat vihdoinkin ymmärtää luomun päälle. 🙂 Monenlaisia erilaisia mittauksia olisi myös ollut tarjolla, mm. inbodya, verenpaine jne. Käytännössä oli koju mikä tahansa, niin ainakin verenpainemittari heillä oli… Minusta se oli vähän hassua. Paikalla oli myös Mari Kiviniemi puhumassa, mutta me liuettiin paikalta ennen hänen saapumistaan.

Käytiin lounaalla Rossossa, jossa en valehtelematta ainakaan reiluun vuoteen ole vieraillut. Lista oli juuri uudistunut ja ruoka oli kyllä pettymys. 🙁 Söin vuohenjuustobroileria, jossa ei kyllä ollut mitään vikaa, mutta lisäkkeessä siitäkin edestä. Lisäkkeenä oli polentaa, joka oli mielestäni aivan jumalattoman suolaista. Kerroin kyllä palautteeni myös tarjoilijalle, joka ei kyllä asiaan mitenkään reagoinut. Osuttiin muutenkin vähän huonoon aikaan, sillä tupa oli ihan täysi ja ruokaa joutui odottamaan yli puoli tuntia.

Kotiin suunnattiin Citymarketin kautta, jonka pakastealtaasta pelastin kotiin uutta Aino& jätskiä. Mauksi valikoitui valkosuklaa-vadelma-mantelikrokantti. Kaksi muuta makua karsiutuivat pois pähkinöiden ja suklaajätskin takia. Onhan tuossakin mantelia, mutta ei ilmeisesti kovin paljoa, sillä ei se aiheuttanut allergisia oireita. Ihanaa oli, eikä onneksi ollut mitään hillittömän kallista, kuten ensin luulin. Purkki maksoi reilut kolme euroa, eli siis puolet halvempaa kuin Ben & Jerry’s.

Sims Medieval on vihdoin julkaistu! Ja peli asentui pyynnöstäni meidän (tai siis nyt on varmaan parasta kirjoittaa, että isännän) pöytäkoneeseen tänään. Ompukallekin sen olisi ilmeisesti saanut, mutta aikuisten oikeasti pelin pyörittäminen on tällä vähän hidasta, vaikka Sims 3 toimii esimerkiksi moitteettomasti tällä. Tutorialin kanssa meni tuhottomasti aikaa ja ehdin jo miettiä, että onkohan tämä peli ollenkaan minua varten, sillä peli on sekoitus Age of Empiresia ja Simsia. En ole ikinä innostunut yhdestäkään strategiapelistä, ehkä juuri siksi, että olen kokenut ne aina jotenkin monimutkaisiksi ja vaikeiksi. Nyt tämä asia on täysin muutttunut. Tuo peli on HELMI! Normaalissa Simsissä kyllästyminen tapahtuu yleensä aika nopeasti, sillä peli urautuu nopeasti tiettyyn uomaan ja kulkee sukupolvesta toiseen samalla tavalla. Tässä pelissä on kuitenkin koko ajan pieniä tehtäviä joita tulee suorittaa tarinan etenemiseksi, tämän lisäksi on myös päivittäisiä toimintoja, jotka eivät liity päätehtävään, mutta niiden suorittaminen buustaa perustehtävää ja tekemättä jättäminen hidastaa. Peli etenee eri Hero:jen avulla, tähän mennessä olen avannut munkin, monarkin ja lääkärin (parantaja olisi varmaan parempi suomennos) hero:t. Jokaisesta suoritetetusta isosta tehtäväkokonaisuudesta saa lisää pisteitä, joilla saa ”ostettua” uusia rakennuksia ja näin ollen uusia Hero:ja. Jos peli kiinnostaa ja tästä sepustuksesta jotakin selkoa sait, niin kannattaa kurkata pelin kotisivuja.

Itselläni peli on asennettu englanniksi, ja jos yhtään englantia taitaa, niin pelin pitäisi luonnistua. Olen odottanut tätä peliä joulusta saakka, ja se oli todella jokaisen odotetun päivän arvoinen. Ehkä tulevaisuudessa voisin kokeilla jopa Age of Empiresia… Ehkä. Kunhan olen puhki pelannut tuon omani. Joka ehkä on vähän tyttömäisempi. 😉 Pelistä on myös karsittu kaikki turhat tarpeet, ainoastaan syömisestä ja nukkumisesta on huolehdittava. Simeja voi edelleen luoda, mutta oikeastaan se on aika turhaa. Olen luonut vain ja ainoastaan yhden Simin ja se oli ensimmäiseni ja samalla koko kuningaskuntani valtias. Kunhan opin, niin ehkä muutaman screen shotinkin saan pelistäni otettua.

Peli on mielestäni hyvin onnistunut sillä maisemointi, rakennukset ja musiikki luovat ainakin minulle onnistuneen tunnelman. Yhden päivän pelikokemuksella, en oikein mitään pahaa sanottavaa tuosta löydä.  Taisi mennä tämä postaus aikalailla tuon pelin ylistämiseksi. 😀

Tähän loppuun täytyy vielä hieman kertoa, että haluaisin kovasti paljon Thaimaaseen, Tämän kuumeen on aiheuttanut nyt televisiossa pyörivä Paratiisi sarjan. Olen myös päättynyt, että Kimmon on oltava meidän opas, sen verras hauska tyyppi hän on. Myös paikallinen Sedula on käytävä katsomassa ja ehdottomasti päästä snorklaamaan noihin kirkkaisiin vesiin, sekä ehkä pikkuisen maistamaan myös ämpäridrinksuja… Jospa vaikka valmistumisen kunniaksi suuntaisi sitten lämpimään, sopivasti olisi silloin talvikin. 😉

Vielä oli asiaa vaikka mistä, mutta ehkä jätän ne seuraavaksi kerraksi. 🙂

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A[/youtube]

ps. Lambada tanssittaa jälleen…. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>