Kaupunkikierros ja ekologisia mietteitä

Kävin tänään kaupungilla ystäväni ja rakkaan kummityttöni kanssa. Oikeastaan mitään ostamista minulla ei ollut, mutta silti mukaan tarttui mukavia pikkujuttuja (niistä myöhemmin). Kuitenkin ne asiat mitä minulla oli mielessä, jäivät tekemättä. Olisin halunnut käydä täydentämässä pähkinä- ja kuivattuhedelmävarastojani Punnitse & Säästä kaupasta, sekä minun oli tarkoitus ostaa vanua merisairaan teletapin täytteeksi. Innostuin eilen virkkaamaan Yhteishyvän ohjeella amigurumia langanpätkistä, eikä minulla ollut valkoista lankaa kasvoihin, niin tein sen vaaleanharmaasta ja vartaloa aloitin virkkaamaan omenan vihreästä langasta. Aika äkkiä se otus ristittiin merisairaaksi Hipsuksi. Söpö siitä tulee, lupaan sen. 🙂 En tiedä vielä mitä sillä otuksella teen, ehkä se päätyy koristamaan koululaukkua, sillä luulen, että isännän tietokonelaukkuun sitä on turha ripustaa roikkumaan. Se saattaaisi ”tippua” hyvin nopeasti.

Viime päivinä olen miettinyt ekologisuutta, varsinkin kosmetiikan ja ruuan suhteen. Mitä kaikkea sitä suuhunsa tai naamaansa tunkeekaan. Suomalainen ruoka on kyllästetty E-koodeilla ja maatalouden tehokkuus on ajettu huippuunsa ekologisuuden kustannuksella. Älkää nyt hyvät ihmiset kuvitelko, että olisin hörähtänyt puunhalaajaksi, sillä kyllä minua ihan oikeasti kiinnostaa ympäristön ja ihmisten hyvinvointi. Tiedän, että helpoin ekologinen teko olisi vähentää lihan syöntiä ja korvata nämä ruuat palkokasveilla. Myös maitotuotteet ovat elintarvikkeista sellaisia, joidenka valmistus kuluttaa hillittömiä määriä vettä ja luontoa. En kuitenkaan voisi lopettaa maidon juomista ja jogustin syömistä. Toki luomu olisi aina parempi vaihtoehto elintarvikkeessa kuin elintarvikkeesssa. Jossain vaiheessa joinkin luomu maitoa, sillä se ei loppujen lopuksi edes ole kovin paljon kalliimpaa kuin tavallinen maito ja jokatapauksessa maitoa ei hillitömiä määriä kulu. Ongelma on kuitenkin se, ettei luomu maitoon lisätä D-vitamiinia ja muutenkin olen heikko sitä purkista nauttimaan, sillä kalaa en kuitenkaan tarpeeksi syö. Toisekseen kuinka ekologista sen D-vitamiinin nauttiminen purksita on? Ajattelin kuitenkin ryhdistäytyä tällä saralla ja miettiä parempia valintoja ruokakaupassa. Vaikkeivat vapaan kanan munat olekkaan luomuja tai välttämättä ekologisempia valintoja, niin ainakin voin olla ylpeä eettisemmästä valinnastani, sillä ostan yleensä aina vapaan kanan munia.

Luomu nousi pinnalle myös sen jälkeen mietteissäni, kun katsoin Silminnäkijän jakson ”Väärennetystä ruuasta”, sen voi katsoa vielä muutaman viikon Areenalta. Tämän ohjelman jälkeen ainakin kiinnitän enemmän huomiota kaupassa ostoksiini ja se luomu merkki saattaa tosiaan kiinnostaa hiukkasen enemmän kuin aikaisemmin. Kuluttajia todella huijataan tuotteiden sisällöllä. Myönnän kyllä, että harvoin tulee itsekkään luettua etiketteja kovinkaan tarkkaan ja valmisruoka on superhelppoa evästä töihin…. Ehkä jatkossa voisin yrittää skarpata myös tällä alueella. Ainakin tietäisin mitä syön ja voisin itse vaikuttaa siihen. Varsinkin leipä joutui aika kovan tikun nenään ohjelmassa. Kuinka leipä säilyy viikkotolkulla, kun kotitekoinen säilyy vain kolmesta neljän päivään? Nii-in. Onneksi tykkään leipoa. 😉 En nyt kerrasta aio kaikkia tottumuksiani muuttaa, mutta aion suhtautua kriittisemmin elintarvikkeisiin.

Toki ekologisuuden pitäisi yltää muihin kulutustottumuksiin kuin vain elintarvikkeisiin. Valitettavasti rakastan mm laatukosmetiikkaa ja edullisia vaatteita (lue: H&M, Lindex). Niistä vaatteista on eettisyys ja ekologisuus kaukana. Vaikkakin Reilun kaupan puuvillasta valmistettuva vaatteita saa kyllä molemmista kaupoista. Myöskään Dior ja Lancôme eivät ehkä kestä eettistä ja ekologista tarkastelua.  Mutta jos jokainen tekisi edes jotain, niin onhan se jo eteenpäin, eikö? En minä valinnoillani maailmaa pelasta.

Nyt hieman kyvyempiin mietteisiin ja asioihin. Käytiin tänään lounaalla Viikinkiravintola Haraldissa. Oli muuten ihan taivaallista ruokaa ja vielä edullistakin. Söin kasvistäytteisiä lettuja savujuustokastikkeella ja ohranjyvillä kera vuohenjuuston. Slurps! Olen aikaisemminkin käynyt ko ravintolassa lounaalla ja koskaan en ole pettynyt. Myös á la carte lista on hyvä. Lounaaseen kuului salaattipöytä, keitto (tällä kertaa kalakeitto), leivät ja ruokajuomana vesi/kotikalja. Lysti kustansi 8,80 euroa. Harmi, ettei lounaalle pääse tuonne useammin, sillä yleensä lounasaikaan on aina koulussa. Tänään kuitenkin onnisti. PIdän myös ravintolan erilaisesta tunnelmasta, vaikka lounasaikaan sielläkin on vähän hulinaa. 🙂

Sain tänään ensimmäisen Gordon Ramsayn keittokirjani! Tykkään hänen tyylistään laittaa ruokaa, sekä tietenkin pidän hänen ohjelmistaan! Kurjat kuppilat ja Hell’sKitchen ovat uskomattoman hyvää viihdettä. Keittokirja eksyi koriin Prisman alennushyllystä hipistelyn jälkeen. Sain Pikaruokaa Gordon Ramseyn tapaan. Nopeita ja helppoa ruokia arkeen ja juhlaan, jotka Gordonin sanojen mukaan valmistuvat nopeammin kuin pizzalähetti saapuu ovelle. 😀 Selailin jo kirjaa ja tulin siihen tulokseen, että aika montaa noista ruuista on vain pakko kokeilla.

Body Shoppiin eksyin tänään myös pitkästä aikaa. Lähinnä siitä syystä, että huomasin heidän nettisivuillaan Earth Lovers suihkugeelien olevan tarjouksessa. Ne tuoksuvat aivan mielettömän ihanille. Mukaan tarttui päärynän ja sitruunaruohon tuoksuinen versio. Kaikkiin tuoksuvaihtoehtoihin on lisätty joku yrtti, kuten rosmariini tai timjami. Tämä vaikeutti minun valintaani entisestään, sillä molemmat yrtit tuoksuvat aivan upeille! Päädyin kuitenkin tähän, sillä ko hetkellä tuo tuoksui nenääni parhaimmalta. Toki yksikään ei tuoksunut pahalle. 🙂 Tuotteessa on myös merkintä Eco-conscious product.Siitä lisäarvoa suihkugeelille. Ostin myös C-vitamiini mikrokuorinnan, sillä käytin joskus L’orealin mikrokuorintaa, joka jätti ihoni uskomattoman hyvän tuntuiseksi. Sitten sen valmistus lopetettiin. 🙁 Sen jälkeen en ole järkevän hintaista mikrokuorintaa löytänyt ennen tätä. Ainakin käteen kokeiltuna tuote tuntui ihanalta. Tänä iltana ajattelin kokeilla sen tehon myös kasvoille. Se lupaa hehkeän, virkeä ja pehmeän ihon….

Sokokselta mukaan tarttui eko sertifioitu luomu puhdistusmaito kasvoille. Tuote on kuitenkin dermatologisesti testattu. Purkkia hipistellessäni arvelin hinnan hipovan taivaita, mutta ei. Se ei maksanut sen enempää kuin Nivean tai Lumenenkaan putsarit. Ostin siis Icare cleansing milk with jojoba. Katsotaan mitä se iholleni tekee, joka usein on kranttu putsareita kohtaan. 😉 Tämän ihanuuden lisäksi bongasin Lumenen Natural Code sarjan uutuuden sävytetyn huulirasvan. Minun valintani oli sävy 3 – Wild rasberry. Maistuukohan se vadelmalle? 😛

Tähän loppuun voisin esitellä Lady Gagan uuden videon Born this way, eli juuri sen kohua aiheuttaneen kappaleen videon. Se on, noh hyvin gagamainen 😀 Biisistä oppii näköjään tykkäämään kuuntelukertojen lisääntyessä.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wV1FrqwZyKw&feature=player_embedded[/youtube]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>