Ystävänpäivälahjojen iloa ja kyntämistä, eiku kylvämistä

Mä oon vissiin ollu taas jotenkin erityisen kiltillä päällä, nimittäin tupsahti tänään kaksikin pakettia postilaatikosta. Ensimmäinen oli ihan minun omaa toivomusta, eli se Jamien keittokirja, jonka tilasin sieltä Amzon.com:ista. Vielä en hirveämmin ehtinyt kirjaan perehtyä, mutta Jamieltä ei yleensä kauhean huonoja reseptejä löydy. 😉 Niinkuin ei kyllä Nigellaltakaan – tuli nimittäin eilen Nigellan ystävänpäiväsähköposti, ja meillä ruokaillaan sunnuntaina Nigellan tapaan – blogiruokaa, mitäs muutakaan… 😉

Toinen paketti oli semmoinen haetaan-postista-paketti-ilman-Outia. Eka luulin, että sieltä olisi meidän DealExtremen paketti, jonka olis pitäny tulla jo sata vuotta sitten, kun se on tilattu joulukuun lopussa (itseasiassa se oli menny jollekin ulkomaan elävälle täällä Kuopiossa, joka ystävällisesti selvitti isännän Naamiksesta ja otti yhteyttä sieltä  käsin. Puhe oli hänen paketti toimittaa takaisin postiin, jotta se päätyisi oikealle omistajalleen, mutta eipä ole näkynyt. Episodista on aikaa kuitenkin jo melkein kaksi viikkoa.). Siellä paketissa oli kuitenkin ihan jotakin muuta! Nimittäin minun ystävänpäivälahja, josta tuli nyt yhdistettynä nimpparilahjakin. Tämän minä sain:

Minun oma pikkuruinen Shuffeli, ompukan poikanen vaaleanpunaisena. Takana on vielä laserkaiverrus  O & M – 2.6.2010. Hieman oli iloinen ja haltioissani tuosta vekottimesta. Entinen MP3-soitin hajosi viime talvena niissä hirmupakkasissa ja sen jälkene olen käyttänyt vain puhelinta musiikin kuunteluun. Entisellä kapulalla se vielä toimi, mutta iOmpukka vie akkua muihin toimintoihin ihan tarpeeksi, niin musiikin kuuntelu vain lisää heikentää akun kestoa. Nyt onneksi on tämäkin huoli hoidettu. Pelottaa vain tuon vekottimin uskomaton keveys ja pienuus. En tiedä kuinka hyvn tuosta kuvasta käy ilmi sen koko, mutta se on reilun puolikkaan tulitikkuaskin kokoinen kapistus. Vielä pitäisi tämän illan aikana laitella kapistukseen musiikkia, jotta voin heti huomisaamuna ottaa sen käyttöön bussinmatkan aikana. 🙂

Istuteltiin tänään ahkerasti yrttejä. Citymarketissa oli tarjouksessa yrttiruukku lajitelma, jossa oli Oregano, Basilika ja Meirami. Istuttelin ne mukana tulleisiin peltipurkkeihin ja katsotaan lähtevätkö itämään. Oreganon siemenet ainakin olivat niin minimalistisia, että niitä on varmaan enemmän minun kynsien alla kuin tuolla purkissa. Meiramin osalta joutuu ehkä jonkin verran googlausta suorittamaan, sillä se on minulle hieman vieraampii yrtti, jotta tiedän mihin sitä uskallan laittaa. Basilikan ja oreganon käytössä ei todellakaan tule olemaan ongelmia. Siis jahka nuo tuosta itää ja saan ne vielä pidettyä hengissä….. 😛 Onneksi sain hyvät ohjeet tänään oikealta viherpeukalolta ja minun käskettiin hankkia sumutinpullo kasteluun, jotta en kastele niitä liikaa. Arvelin, että semmoinen pinkki olisi varmaan oikein kiva. 😉

Purkkien mukana tuli myös hyvät ohjeet hoidosta ja siitä kuinka yrtit tulee kerätä, sekä millaisessa paikassa niitä on hyvä kasvattaa ja idättää. Vähän olen skeptinen, mutta tuohon hintaan uskallan jo kokeillakin (3,90). Haaveilen kyllä kovasti isosta omakotitalosta, jonne saisi isot yrttipenkit. Niin ja tietenkin valtavasta aika määrästä niiden hoitamiseen….

Täällä oli tänään hirmuleipojaiset. Innostuin kokeilemaan uutta omppupiirakka reseptiä ja leivoin viikonloppua silmällä pitäen vähän suolaistakin piirakkaa. Mutta näistä aiheista lisää Lusikkasopassa puolella. 🙂

Vihdoinkin oli ilmestynyt uusi Maku lehden numero! Joulukuussa olisin halunnut jo ostaa sen suuren joulunumeron, mutta ei… Myöhästyin totaalisesti ja se oli ehditty myydä loppuun. Nyt kuitenkin selvisin jo lähes julkaisupäivänä apajille ja sain oman kopioni lehdestä. Ihan en tosin ole sitä ehtinyt vielä lukemaan. Sitä voisi huomenna vaikka hieman luentojen lomassa silmäillä…. 😉

Tähän loppuun haluan linkittää vielä yhden kappaleen (ikää on tällä biisillä jo ihan hyvän aikaa), joka jostain putkahti muutama päivä takaperin ja on aika ahkerasti sen jälkeen soinut minun Spotissa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZEB5Ypqg34A[/youtube]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>