Ostoskierros käpykylässä

Vietin laatuaikaa lauantaina ja kipitin Kuopion kauppoja läpi yhdessä kummityttäreni äidin kanssa. Neiti Nöttönen oli hyvässä huomassa isukin kanssa kotona ja me naiset saatiin puuhastella rauhassa kaupungilla. Hieman päivän antimista selostusta; löysin Anttilasta meille keittiöön omasta mielestäni upeat verhot tai paremminkin verhon, nimittäin kapan. Verho oli vielä Reilun kaupan puuvillaa, joten minun omatuntonikin olisi ollut tyydytetty. 😉 En kuitenkaan uskaltanut ostaa verhoja ihan ominpäin, sillä mielestäni on vähintäänkin kohtuullista kysyä siltä toiselta osapuolelta, että miellyttääkö verho hänen silmäänsä vai ei (vaikkei se toinen mitään sisustuksesta ymmärtäisikään…). Täytetnee käydä viikolla joku päivä niitä verhoja katsomassa.

Toinen miellyttävä yllätys oli, että löysin Sally Hansenin kynsien hoitotuotteet ja kynsilakat Anttilasta! Joskus yritin googlailla niiden jälleen myyjää Suomessa, mutta en löytänyt. Ne ovat siis amereikkalaisen valmistajan salonkikäytössä olevia tuotteita, todella laadukkaita ja kestävät hyvin kynsissä. Haaveilen kovasti Sally Hansenin kynsienkovettajasta, joka samalla myös ravitsee kynsiä saaden ne kasvamaan nopeammin ja liuskoittumatta. Tiedä häntä toimiiko, vai olenko vain hyväuskoinen hölmö, mutta olisi kiva, jos ei kynnet ihan hetkessä lohkeilisi. Nyt kun ei käsidesin kanssa tule enä lotrattua (harjoittelut ohi), niin ei kynnetkään enää kasva ja vahvistu samalla tavalla. 😀

Kaupoissa oli vielä hieman alennusvermeitä myynnissä ja todella pilkkahintaankin. Ostin Gina Tricotista muutaman pitkän topin itselleni, kun niitä sai ihan muutamalla eurolla. Mutta syy, miksi alunperin menin edes koko kauppaan oli tuubihuivi. Tiesin, että niitä sieltä löytyy ja ostinkin itselleni mustavalkoraidallisen sellaisen. Suorastaan rakastan tuota huivia!

Tietenkin käytiin myös tyhjentämässä Punnitse & Säästä kuivatuista mansikoista ja VIHDOINKIN oli lumeen jumiin jäänyt kuorma löytänyt tiensä Suomeen ja sain myös pinjansiemeniä. Siinä sivussa saattoi mukaan kyllä tarttua vähän savustettuja cashew pähkinöitäkin.

Isäntäkin selvisi vihdoin koulutuksestaan ja liittyi kauppojen koluamiseen (lue: mentiin ruokakauppaan). Käytiin Citymarketissa, sillä tiesin ennestään, että sieltä saa Pop Tartseja. Ne ovat eräänlaisia keksejä, jotka lämmitetään leivän paahtimessa ennen nauttimista. Jenkkiherkku, jonka Citymarket on ymmärtänyt tuoda myös meidän peräpohjolan syötäväksi. Harmi vain, että sieltä saa vain kolme makua ja Jenkeissä makuja on 25… Kidutin itseäni tutkimalla valikoimaa netistä – ei olisi kannattanut. Jenkkinälkään on onneksi olemassa apu myös netissä, nimittäin DiskShopin sivuilla on ”kioski” josta voi tilata Pop Tartseja, Laffy Taffyja (ihania hedelmä toffeita Willy Wonkalta) sekä tietenkin Jelly Bellyjä eli sellaisia joka maun namirakeita. Hinnat ovat ihanan suolaiset, sillä ovathan nämä tuontitavaraa. Tosin eipä ne Pop Tartset Cittarissakaan ihan ilmaisia olleet. Meille kuitenkin eksyi paketti Cinnamon & Brown Sugar Pop Tartseja.

Käytiin myös ostoksilla Alkossa. Nimittäin säikähdettiin, että jos meidän hyväksi havaitsemaamme (melkein parempaa kuin Viña Torressin Esmeralda) valkoviiniä ei saakkaan kuin kausittain, sillä pullo oli hyvin talvinen. Onneksi sitä oli hyllyssä ja Alkon ystävällinen myyjä osasi kertoa, että tätä herkkua saa jatkossakin, pullo vain vaihtaa kuvitustaan vuodenajan mukaan. Ostettiin kuitenkin tuota herkkua varastoon yksi puteli. Olen tästä ko viinistä aikaisemminkin hehkuttanut täällä.

Miestä tuli eilen lottovoittajia. Ihan ei miljoonaa voitettu, eikä edes puolta. Sen verran vain, että minä saan uuden tehosekoittimen! Entinen on universumin surkein ja kovaäänisin. Todennäköisesti isikin kuuuli eilen viereiseen pihaan asti, kun käytin tuota konetta. Nyt on haaveissa OBH Nordican valkoinen tai limen vihreä tehosekoitin lasikannulla, jolla voi myös tehdä jäämurskaa (Welcome home mojitos!). Mojitoista puheenollen (aasinsiltana mintusta), ajattelin istutella keittiön ikkunalaudalle yrttitarhan. Haluaisin ainakin kanelibasilikaa, persiljaa, ruohosipulia ja ehkäpä juuri minttua tai sitruunamelissaa kasvamaan. Arvelin ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilla viherpeukaloani ja siemenistä istutusta. Tätä ennen olen kasvattanut vain rairuohoa…. Prismaan oli rantautunut yrttimultaa pienissä pusseissa, niin arvelin sen olevan juuri passelia tuohon hommaan. Kunhan vain muistaisin kastella niitä istutuksiani sitten. Täytyy ehkä hieman hoito-ohjeita netistä lueskella.

Vihdoinkin on Kaj Stenvallin ankka valmis! Turkasen sininen! Tänään istuin kaksi tuntia keittiön pöydän ääressä ähertämässä viimeisten palojen kanssa. Seuraavan kerran valkkaan kuvat ilman taivasta. Tosin olen kyllä ylpeä lopputuloksesta, sillä se menee kehyksiin ja meidän makuuhuoneen seinää koristamaan. Seuraavana askarrellaan Viivi & Wagner palapeli vessan oveen.

Huomenna olisi ohjelmassa paholaisenhillo. Löysin vihdoinkin käyttökelpoisen ohjeen tähän sötkötykseen. Raportoin aiheesta enemmän blogini ruokaosiossa, johon olisi muuten kyllä jonkin verran päivitettävääkin…. Mutta nyt suuntana palapeli ja se tylsin vaihe, nimittäin palojen kääntely. Katsotaan, josko apuakin saisin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>