Ärsyttävä takahikiä

Miksi Kuopiossa ei mikään koskaan toimi niinkuin pitäisi? Miksi täältä ei ikinä saa mitään sellaista mitä tarvitsisi? Rakastan tätä kaupunkia, enkä varmaan osaisi elää missään muualla, varsinkin kun tunnen tämän kaupungin kuin omat taskuni. Mutta minua harmittaa suunnattomasti etten voi toteuttaa itseäni täällä niinkuin haluaisin.

Ensinnäkin on liuta kauppoja, mitä täältä puuttuu. Meillä ei ole ainuttakaan etnistä kauppaa. Joskus sellaisia vielä oli, mutta nekin ovat kuolleet. Ei siis ole mahdollisuutta saada edullisesti kaikenlaisia mausteita ja tahnoja, jotka tavallisissa ruokamarketeissa maksavat hunajaa. Meillä ei myöskään ole Stockmannia. Kaipaan Stokkaa lähinnä siitä syystä, että heillä on laaja merkkitarjonta mm. kosmetiikassa. Saisin kerrankin ostettua M.A.C.:t  suoraan. Onhan meillä Stocmann Beauty, mutta ne rökäleet ei niitä myy. Toinen syy, miksi tahtoisin Stokkan on Stokkan herkku. Joo, kyllä meillä on ruokakauppoja, mutta ei oikeasti sellaista kauppaa joka olisi keskittynyt kaikkiin erikoisuuksiin. Ei meillä ole kauppaa, jossa on seinällinen erilaisia öljyä, mahtava valikoima erilasia teelaatuja ja kahveja, laventelisokeria…. Jatkanko vai tuliko selväksi? Onneksi on keskustan Supermarket Veljmies, jossa on kiitettävä valikoima esimerkiksi erikoisia juustoja. Yleensäkin, jos Kuopiossa jotain erikoisempaa etsii, kannattaa suunnistaa tuonne. Sitten on se valtava Kicks:in kokoinen aukko, josta en enää viitsi edes enempää kertoa, kun olen siitä niin paljon vaahdonnut.

Toisekseen, vaikka meillä olisikin tarvittavat kaupat, niin sitten meiltä puuttuu niistä ne asiat mitä menen sieltä hakemaan. Vantaan Jumbon Citymarketista löysin condensed milk:ia, täältä en. Yllättikö? No ei. Tuoreiden chilien saaminen on joskus haastavaa, jos ei halua tyytyä valmiiksi pakattuihin. Myöskin tiettyjä tuoreita yrttejä saa metsästää. Vai käynkö minä väärissä kaupoissa? Prismasta ei ainakaan saa koskaan mitään uutuuksia tai harvinaisuuksia. Sitä kyllä laajennettiin, harmi vain kun eivät laajentaneet samalla valikoimaa.

Onneksi nyt saatiin Punnitse & Säästä kauppa, toivottavasti pysyy täällä ja kuopiolaiset ymmärtää käyttää tuota ihanaa (myös luomutuotteita järkevään hintaan) kauppaa hyödykseen. Minä arvelin huomenna piipahtaa hakemaan sieltä pinjansiemeniä, kun ne olivat viimeksi pääseet loppumaan, Ovat nimittäin ihan taivaallisia salaatissa paahdettuna.

Seuraava puute on Robert’s Coffee. Minä jumaloin niiden latteja. Valitettava tosiasia on, ettei mistään saa samanlaista kahvia. Kokeillut olen lähestulkoon kaikki mahdolliset kahvilat Kuopiossa. Kaneli on kokeilematta, mutta en koe tarvetta sinne mennäkään. Upeintahan olisi jos voisi kotona lattea ja cappuccinoa tehdä, tosin varmaan ei tulisi niin usein sitä sitten juotua.

Eikä täällä näy myöskään TV-kanavat. Avan olisi pitänyt jo melkein viikon verran näkyä. Mutta ei. DNA aloittaa sen lähetykset vasta 1.2.2011. Ainut toivo olisi nyt saada se näkymään Elisaboxin kautta. Tosin huonolta näyttää sekin, kun se näköjään striimaan sen suorana netin kautta…. 🙁

Jotta en vain purnaisi tässä tuotoksessa, niin täytyy hehkuttaa, kun meille muutti tänään pala 90-lukua. Nimittäin vohvelirauta! Lidlissä oli tuo vekotin tarjouksessa 12,90, niin päätettiin sellainen hankkia. Viikonloppuna olisi sitten tarkoitus herkutella vohveleilla. 🙂

Nyt rapujen pariin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>