Tweet-Tweet-TWEEEEEEEET!

Olen tänään viettänyt aikaa Twitteroitumalla. En ole itsekkään kovin vanha tekijä Twitterin kanssa, ja oikeastaan vasta viime aikoina olen päässyt jyvälle sen todellisista mahdollisuuksista. Nyt haluaisinkin puhua Twitterin puolesta myös teille kaikille, jotka siellä ette vielä ole.

Pääpiirteissään se on kuin Naamakirja, paitsi ettei siinä ole mitään ylimääräisiä härpäkkeitä. Ei tarvitse siis kenenkään menettää hermojaan kaverien Mafia Wars tai Farmville juttujen takia. 😉 Twitterissa voit jakaa tweettejä, eli vähän niin kuin profiilipäivityksiä sinua seuraavien ihmisten kesken. Ihmisiä/yrityksiä seurataan (follow), ketään ei siis lisätä ystäviksi. Näin ollen saat kaikkia julkkistenkin tweetit luettaviksi, toisin kuin naamakirjassa, jossa voit lukea vain ystäviesi päivityksiä. Varsinkin uteliaille ihmisille, kuten minulle tämä on suorastaan lottovoitto! 😀 Minäkin seuraan Tarja Halosta, Jamie Oliveria ja Antti Tuiskua (siis muunmuassa). Suomalaiset ovat vain harvinaisen huonoja hyödyntämään SoMe:a ylipäätään missään. Yritykset voisivat hyödyntää sitä markkinoinnissaan huomattavasti enemmän. Twitterin kautta minäkin saan lempi UK & USA nettikauppojeni alennuskoodit ja uutuusviestit.

Twitterissä ei myöskään tykkäillä mistään. Toisen tweettejä voi toki kommentoida. Itseasiassa Twitterin käyttöön on olemassa opas. Se vahingossa löydettiin kirjastosta. Sitä myös yritetiin saada minua lainaamaan. Nyt viime päivinä olen ajatellut, että ehkä sen olisi voinut lukeakin. Ihan kaikki tagit ja muut lisäominaisuudet eivät ole minullekaan vielä auenneet.

Vaikka Twitteriä nyt kehunkin, en silti voisi luopua naamiksen käytöstä. Sillä olen kasvanut SoMe:an naamiksen kautta. Se on kuitenkin edelleen se paikka, missä voi jakaa asioita läheisimpien ystävien kanssa. Twitteri on paljon julkisempi väline kuin Facebook. Toki sielläkin voi viestejään salailla, mutta mielestäni se on enemmän Facebookin heiniä, ja Twitteriin tarkoitettu materiaali on sitten oikeasti tarkoitettu kaikkien silmille. Tosin kehottaisin kyllä miettimään mitä asioita naamiksessakaan jakaa. Ihan ei kaikkein yksityisimmät ja intiimeimmät asiat kaikkien silmille ole tarkoitettuja.

Toivottavasti tämä lyhyt paasaus saisi edes jonkin hiukkasen tutustumaan Twitterin saloihin. Ihan edes vaikka uteliaisuuttaan. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>