Muffarivuokia ja vatkauskulhoja

Eilen ”jouduin” kaupungille. Siis huomaamattani sinne tallustelin koulun jälkeen. Oikeasti menin tappamaan aikaa, sillä isännän oli tarkoutus tulla palaverinsa jälkeen noukkimaan minut mukaansa ja meillä olisi sen jälkeen suuntana kauppa. Minä ehdin ennen tätä kyllä käymään monessakin kaupassa, ja ihan omatoimisesti. Hyödynsin nyt niitä paljon puhuttuja alennusmyyntejä ja oli minulla oikeasti muutama asia ihan hakusessakin.

Nillitinkin aikaisemmin niiden muffarivuokien hinnoista. Nyt vihdoin sain itselleni silikoniset versiot. Vahingossa bongasin ne Sokoksen ale-pöydästä. Kuuden muffarin vuoka maksoi neljä euroa. Olivat nimittäin -70 % alennuksessa. Ostin kaksi tälläistä vuokaa ja mukaan tarttui myös vatkauskulho á 6 euroa. Olen haaveillut sellaisesta kulhosta joskus Tupperikutsuilla, mutta se on siellä niin pirun kallis, etten ole koskaan raaskinut sitä ostaa. Enää ei vatkaukset lentele kattoon ja pitkin seiniä. 😀

Aikaisemmin päivällä olin jutellut sisko-kullan kanssa puhelimessa ja hän kertoi minulle Joensuun Punnitse ja Säästä kaupasta ja kyseli minulta onko sellainen kenties Kuopiossakin. Minähän siihen sitten, että meillä mitään semmosia oo. Eihän täällä ole mitään muutakaan… Marssin siitä sitten kahville Pressoon ja lueskelin siinä Cityä aikana kuluksi, niin kas! Kuopioon on avattu vuoden alussa Punnitse ja Säästä kauppa torikadulle. Ei varmaan tarvitse kertoa minne intopinkeänä kipsutin sen artikkelin jälkeen. Onnistuin tuhlaamaan pätö puodissa hirmuisesti aikaa, kun piti tonkia jokainen purnukka ja purkki ja hipistellä teepakkaukset. Huomasin muunmuassa, että omppu Tangoa saa sieltä, jota olen tähän asti saanut vain Kreikassa. Sitä piti tietenkin yksi tölkki ostaa kotiinkin, sillä arvelin, että se tölkki saattaisi kutitella muidenkin makuhermoja kuin vain minun. Ostin myös luomu hummusaineksia, maksoi vähän reilun kaksi euroa. Meillä syödään viikonloppuna hummusta (tai ainakin minä syön, isäntä ilmoitti, että se näyttää ihan kerran syödyltä…). Tämän lisäksi ostin myös luomu chilijauhetta. Löysin kaupasta Twiningsin erilaisia teelaatuja, joita normaalisti ei Suomessa myydä, vaan ole niitä ystävilläni Englannista tuotattanut. En nyt kuitenkaan sortunut näihin teepurkkeihin, sillä entiset on pakko juoda ensin pois. Olen taas talven kunniaksi kunnustautunut teen juonnissa ja kahvin litkiminen on jäänyt lähinnä kouluun ja kahviloihin. Teepakkaukset eivät hinnoiltaankaan poikenneet normaaleista Suomessa myytävistä Twiningsin teestä, siinä vajaa kolme euroa nämä paketit olivat. Olisin halunnut ostaa pinjansiemeniä, mutta valitettavasti purnukka huuti tyhjyyttään, myös keltaisia linssejä jäin kaipaamaan. Ehkä ensi kerralla. 🙂

Saatiin vihdoin ostettua keittiöön kiva seinäkalenteri Kuopion energialta saadun tilalle. Minä halusin pitkään Mauri Kunnaksen Robin Hood kalenteria, mutta se oli joka paikasta myyty loppuun. Suomalaisesta kirjakaupasta sitä kuitenkin vielä löydettiin, mutta sieltä löytyi samalla aika monta muutakin kivaa vaihtoehtoa, kuten Kaj Stenvall, Muumi ja Kiroileva Siili. Päädyttiin sitten Siiliin kun se on meidän molempien suosiossa. Sain myös vihdoin hankittua sen reseptikirjan, sillä löysin Suomalaisen alekorista sellaisen kolmella eurolla. Ei vissiin aikaisemmalla kerralla sattunut silmiin.

Nyt hetken aikaa työstän yhtä uutta juttua, josta varmasti kirjoitan tännekin, kunhan sen vain valmiiksi saan. Sitten taitaa olla aika asettua unimaille, vaikkakin typerä Masa on jo kahtena yönä tehnyt minulle oharit. Tänä iltana sovin sen kanssa sellaisen treffiajan, että sitä ei voi missata. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>