Asiaa keittokirjoista ja ostoksista

Suoritin tänään lohtushoppailua ennen töihin menoa. Lohtua hain koulun alkamisen takia, sekä tukkoisen nenän, että muutaman muun asian takia. Oli oikein kannattava ostosmatka! Joskus on ihan mukava kierrellä kaupoissa yksinäänkin, siten ettei kukaan ole repimässä toisaalle, eikä tarvitse kommentoida toisen ostoksia, jne. Niin, eikä tarvitse kuunnella huokailua ja katsella silmien pyöritystä… 😉

Etupäässä ostosreissuni sijoittui uudistuneeseen kauppakeskus Minnan Suomalaiseen kirjakauppaan. Sielläkin lähinnä tutkin ruuanlaittoa käsitteleviä kirjoja. Varsinainen ale ei ole vielä Suomalaisessa alkanut, mutta ihan kiitettävästi oli jo kivoja kirjoja alennuksessa. Mukaani tarttui Leipä kirja, jossa siis on erilaisten leipien reseptejä. Sitten löysin ihanan Pasta kirjan, joka myös löysi tiensä meidän keittiön keittokirjahyllyyn. Tarkemmin en ole vielä kirjoja ehtinyt selaamaan, mutta kaupassa suorittamani nopean luvun seurauksena, meillä taidetaan jatkossa ainakin hetken ajan syödä paljon pastaa ja leipoa omatekoista leipää!

Nyt siellä joku sitten miettii, että kuka dorka nykypäivänä enää tuhlaa rahojaan keittokirjoihin, kun netti on pullollaan ruuanlaittovinkkejä ja ohjeita. Noh, minusta nyt on aina vaan ollut mukavampi lukea ohjeita kirjoista kuin koneelta. Sitten ne tulostetut lappuset hukkuvat johonkin ja se ihana ohje hukkuu bittiavaruuteen, etkä enää koskaan löydä sitä uudestaan. Toki on minullakin läjäpäin juuri näytä printattuja ohjeita ja muita pikkuruisille lapuille kirjoitettuja ohjeita. Haluaisinkin niille sellaisen yhteisen kivan kirjan, johon voisin ne ohjeet kirjoittaa. En vain ole sellaista vielä löytänyt, tai tänään löysin, mutta sen hinta oli 25 euroa, joten hylkäsin sen kirjan suosiolla kauppaan. Se olisi ollut sellainen missä on eri osiot eri ruuille.

Näiden kirjaostosten lisäksi minulla oli aikaa piipahtaa muutamassa vaatetuspuolen liikkeessä ja totesin, että olen auttamattomasti myöhässä alennusmyynneistä. Ilmeisesti joku on ehtinyt tyhjentämään alennusmyynnit ilman/ennen minua.  Harmi olisin tarvinnut yhtä ja toista vaatetta, niin olisi ollut mukava jos ne olisi voinut saada halvemmalla. Huomenna tosin arvelin koulun jälkeen tarkistaa vielä pari muuta kauppaa.

Myös Sokokselle ehdin siinä tohinassa. En enää oikeastaan edes muista varsinaista syytä miksi sinne sinkoilin. (Ainakin yhden asian unohdin kokonaan – minun nimittäin piti tarkistaa, saako sieltä Viivi & Wagner palapelejä. Kovasti semmoinen haluttaisiin meidän makuuhuoneen seinälle. Tällä hetkellä työstän Kaj Stenvallin ankka palapeliä, mutta siinä voi ihan pikkuruinen tovi vierähtää, sen verran on samanvärisiä palasia….) Kuitenkin sain vihdoin ostettua nuden värisen luomivärin, jonka olemassa olosta olen haaveillut jo ihan hyvän aikaa. Päädyin Lumenen luomiväriin, jossa oli kolme sävyä. Oli ihana tulla kotiin ja kun esittelin ostoksia isännälle, kysyi hän ensimmäisenä, että mikä näistä on se nude…. 😀 Niin siis siinä oli kolme rusehtavaa sävyä siinä paletissa. Heti tuli mieleen sellainen kuva miehen ja naisen välisestä värien hahmottamisesta. On joskus ennenkin joutunut selittämään hiilenharmaata, petrolia, omenan vihreää ja turkoosia. Beige ja persikka on myös aika pahoja. 😀

Huomenna uudet kuviot koulussa ja uusi ostoskierros. Viikonloppua odotellessa, kun saadaan jälleen vieraita kauempaa. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>